Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Hele ty statistiko, najdeš na tom webu taky kolik dětí má ve výlučné péči muž vs. žena? To ti totiž dělá ten „propastný“ rozdíl ani ne 6 tisíc. Pokud platí alimenty žena, jde většinou o drobnější vyrovnání v rámci střídavé péče. Napříkald.
@Pirek píše: Více
Nemluvíš pravdu, to nemáš podložené a stejně by se to dalo tvrdit i obráceně, překrucuješ fakta.
Já jen zveřejnila holá fakta.
Jinak děkuji za reakci a prosím bez emocí.
Díky
Bylo by velmi zajimave to zkorelovat s prumernym prijmem vsech tech 4 skupin, ktere tam mas.
@Hibou píše: Více
Máš pravdu, stejně tak jsou tam zahrnuti i tatínkové, co si přivydělávají v šedé zóně a nepřiznají to, tím snižují ten průměr mužů.
Tak potom tedy ti ostatní tatínkové musí platit o to víc, aby to zprůměrovali. Zajímavý postřeh.
Děkuji
@Anonymní píše: Více
No jasně, tys zveřejnilA.
Holá fakta sama o sobě jsou k ničemu a jak je vidět na tvém příspěvku, lze je snadno zcela špatně interpretovat.
@Pirek píše: Více
Jasně, lepší je kázat vodu a pít víno.
Sama mám střídavou péči a svému ex nepřeji nic zlého a peníze od něj nepožaduji, bere víc, ale zase se o děti hezky stará a neštěstí i ta jeho.
Sama se snažím vydělávat a nebrečet, jsem spokojená jak dokážeme po tom všem fungovat a když vidím v práci u kolegy tu nespravedlnost, rozhodla jsem se zveřejnit data.
Jednak bych úplně neříkala statistika údajům z dotazníku na pochybném webu, který vyplnilo pár lidí. A jednak pokud je dítě ve výlučné péči otce, tak je vyšší pravděpodobnost, že u matky bude víc problémů a s tím je spojen i nižší výdělek, tedy i nižší alimenty.
@Ancek píše: Více
Máš pravdu, muž nezíská tak snadno dítě do péče ani do střídavé-bohužel, kamarádka pracovala na OSPOD a musela nakonec odejít, nemohla se na tu nespravedlnost dívat.
Jsem tak ráda, že jsi na to upozornila, to je další problém u nás.
Díky ![]()
@Ancek píše: Více
Budu moc ráda, když zveřejníš lepší data, například z ČSÚ, směle do toho.
Nepřehlížejme tento problém, jsem moc ráda, že sdílíte. ![]()
A to se hodilo do palců kvůli tomu, že zase někdo bude psát za pár dní článek někde na netu?!
Poslední dobou je to tu časté.
Jako není moc žen, které by nechaly děti chlapovi.
A stačí se podívat na nabídky práce co jsou pro chlapy a co jsou pro ženy. A na platovou tabulku.
A když vidím, kolik žen kolem mě dostává směšné alimenty od ex, tak si říkám, že těm chlapum není trapne. Čest mužum, co se o své děti stará hezky jak finančně, tak časově.
Když vidím, že chlap bere přes 50 tisíc čistého oficiálně, pak bere přes cca 20-40 načerno a pošle 3 a půl a připadá si jako král, tak to mě dostává. A není to ojedinělý případ.
Pak pošlou mezi 5-6 tisíci.
Žena nemá takové možnosti jako chlap. Prostě to tak je. Ano jsou úspěšné ženy co berou stejně jako muži atd. Ale v porovnání a muži je to stále desne. Takže se pak není čemu divit v nějaké statistice plateb za alimenty.
Hezky den.
To chce jinou statistiku. Co je to za podivnou stránku, prava-deti.cz
80 osob platící nebo přijímající výživné, z toho 33 ženy a 47 mužů
8.222,– průměr kolik muži platí výživné celkem na všechny děti (45 mužů)
2.060,– průměr kolik muži dostávají výživné za všechny děti (17 mužů)
37.577,– měsíční průměr čistých příjmů u 30 mužů, kteří uvedli, že jsou zaměstnaní
10.000,– nejnižší měsíční příjem zaměstnaného muže
63.000,– nejvyšší měsíční příjem zaměstnaného muže
361.719,– roční průměr čistých příjmů po odpočtu nákladů u 11 živnostníků což činí průměr 30.143,25 na jeden měsíc.
2.620,– průměr kolik ženy (10 žen) platí výživné celkem na všechny děti
3.977,– průměr kolik ženy (27 žen) dostávají výživné za všechny děti
17.715,– průměr příjmů u 13 zaměstnaných žen
375.000 roční průměr čistých příjmů po odpočtu nákladů u 2 žen živnostníků což činí průměr 3.250,– na jeden měsíc.
112 dětí, kterých se výživné týká
4.108,– průměr jak placených, tak i přijímaného výživného počítáno na děti
200,– nejnižší hodnota výživného na 1 dítě
27.000,– nejvyšší hodnota výživného na 1 dítě
94 dětí z 112 je ve výhradní péči
10 děti z 112 ve střídavé péči pro jednoho méně času
5 děti z 112 v rovnocenné střídavé péči
3 dítě z 112 ve společné péči
12 měsíců je průměr délky řízení u soudu
1 měsíc je nejkratší uvedená délka řízení u soudu
53 měsíců je uvedena nejdelší délka řízení u soudu
Faktem je, že pokud má v péči děti muž (a žena žije), obvykle ta matka za nic nestojí jako člověk - která žena se dobrovolně vzdá vlastních dětí? Většinou jen nějaká feťačka, alkoholička, socka, pardon za výraz. A takové obvykle moc nepracují nebo pracují načerno a jak známo, výživné se stanovuje z platu. Není na tom nic víc k dumání.
Přijde mi, že tu úplně manipuluješ, nějakých 80 respondentů a ty to bereš vážně? Pochybná nicneříkající stránka.
![]()
Nechci být jako žena kamenována a rozhodla jsem se zveřejnit statistická data z www.prava-deti.cz
8.222,– průměr kolik muži platí výživné celkem na všechny děti
2.060,– průměr kolik muži dostávají výživné za všechny děti
2.620,– průměr kolik ženy platívýživné celkem na všechny děti
3.977,– průměr kolik ženy dostávají výživné za všechny děti
Je tady hodně názorů, jak málo tatínek platí na děti, je ovšem naprosto k pláči, jak málo platí maminky na děti, když je má v péči tatínek.
Teď tady bude hodně žen
, ale mám v práci kolegu, super chlapa a do této statistiky bohužel spadá.
Je jasné, že ženy mají většinou méně času věnovat se kariéře, jsou platově znevýhodněné, nicméně tato data jsou tak tvrdá, že jsem je musela prostě zveřejnit!
Hezký den