Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tak pokud není tvůj ex ve stejné situaci jako ty, že by mu to narušilo jeho harmonogram, pak soud nemusí mít problém. Nebo ať to naopak prohodí tvůj partner
Přítel začal dělat teď na dvě směny a hlavně to mají soudně. Ex by s tím nesouhlasila, už když jsme spolu začali, tak začalo peklo. To měli styk dohodou, jenže když ji měsíc neviděl, protože se schovávala i s dítětem požádal o změnu. Jen dodávám, že ona nepracuje, je na ÚP, od doby co jí skončil rodičák, takže by v tom problém nebyl. Jenže ona by nechtěla.
@tartaletka řekla bych že není. Má s aktuální partnerkou dítě a sám dělá jen ranní, pokud byla možnost vše přizpůsoboval době, kdy tam byl, případně když šlo něco mimo, tak jsem povolila a domluvil se nějaký kompromis, ale myslím, že nebude chtít souhlasit protože může nesouhlasit.
Doufám, že to je srozumitelné..
@tartaletka 57493467
Já bych právě nechtěla žádnou změnu, jako změnu, ale chtěla bych aby to bylo dál jak to bylo teď celé ty roky. Aby to bylo i v tom rozsudku..
No, u obou se jedná o změnu rozsudku, takze je celkem jedno, zda s tim pujdes k soudu ty nebo tvůj partner.
@j.a.n.i1 no on právě nemůže, protože když tu dítě nemá, tak má odpolední. A mého rozsudku by to změna taková nebyla, protože takhle jedeme už pěkně dlouho.
@Anonymní píše: Více
Soudně to řešit lze, otázka je, co se s tím spustí. Ještě bych zkusila otci navrhnout mediaci a nějaký bonus pro něj, aby byl motivovaný vyhovět i tobě.
Tohle je z tvé strany dost vadná úvaha, že chceš vyměnit týden za týden. Protože ty něco chceš, otec nic nepotřebuje, tedy výměna týden za týden není pro oba výhodná, ale jen pro tebe. Takže aby se to podařilo, je fajn otci něco za to nabídnout.
@KovaJana to není vadné, doteď to tak fungovalo. Doteď jsme to jeli a navíc to byl v počátku jeho nápad.
Já mu nabízela možností, ale on chyby vidí pouze ve mě, takže už mu nemám co nabídnout. 🤷🏻♀️
Nicméně jsem se ptala zda to jde, odpověď jsem dostala. Děkuji.
Tak samozřejmě, ze to jde, dat k soudu muzes prakticky cokoliv, ale vysledek se predem rict neda.
pak mu nenabízíš motivaci ti vyhovět. Vše ostatní je úplně fuk.
Nejde mu to logicky vysvětlit, že je to pro děcka prostě lepší, vhodnější, příjemnější?
pokud ne, nejde ho něčím „uplatit“? čím nevím - ty ho znáš nejlíp…
na někoho platí peníze, na někoho protislužba… na někoho smutné oči vlastního dítěte, který by o to tátu prostě pěkně poprosil..
já bych se fakt snažila o dohodu než se tahat po soudech, navíc při té jejich rychlosti to zas bude trvat a bude to nepříjemné…
na soud bych to podala až jako poslední možnost… tam ani nevíš, jak to dopadne, pokud ex by začal dělat chudáka, jak mu to naruší pracovní život apod., tak to ani vyhrát nemusíte…
@Lucy75 právě toho se bojím, že to zamítnou. Synovi to nevyhovuje a chtěl by to vrátit jak to bylo, protože mu prostě děti chybí, ale otec nevidí a neslyší. Nikdy takový nebýval, vždycky s ním domluva byla, ale teď je prostě zabedněný a nehne s ním nic. I na otázku, co můžu udělat pro něj mi řekl, že se bude dodržovat rozsudek, kdybych věděla tenkrát jak to je vlastně psáno, tak se podle toho zařídíme, ale takhle je to prostě na prd
Zdravím, mám dotaz. Mám syna, který je už 4 roky ve střídavé péči. S otcem od sebe žijeme cca 25minut autem. OTÁZKA NA KONCI 😄
Před pár dny jsem ale zjistila, že sice dodržujeme interval rozsudku, ale ne týdny. Tzn že podle rozsudku by měl být v lichý týden u otce, ale je zde a naopak. Taková byla domluva po soudu, protože syn už tak byl zvyklý, já navíc kvůli práci (dělala jsem dvousmenny)..
Jenže během těch 4 let, jsem si našla nového partnera (má dítě též ve střídavé) spolu máme ještě jednoho potomka. Chtěli jsme aby spolu děti byly v ten samý týden a měli vztah..
Ale… Exzačal vystrkovat růžky, tak jsem navrhla změnu - zamítl. Začal mít pocit že je víc, což se projevilo i na synovi - logicky. No prostě jsem učinila jistá opatření.. jenže jsem fakt netušila že jedeme naopak (jsem ++😁, já vím!) jenže teď už prostě jedeme podle rozsudku, děti se nevidí, chybí si, tráví spolu akorát dva dny o víkendu (1/14dni.. s ex jsem se pokoušela domluvit. Nechce nic slyšet..
Jen opakuji, já opravdu měla za to, že jedeme podle rozsudku. Tenkrát s tím přišel on, že by to takhle mohlo jít a já pro klid všechno odkyvala jako vždy a teď se mi to vymstilo 🙄
No a má otázka zní??
*Může soud schválit změnu týdnů, když to tak fungovalo poslední 4 roky? Vezme v potaz, že chceme trávit čas jako rodina? Že i děti to chtějí a jen víkendy jim nestačí?