Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Více
Než natáhneš ruku k ostatním (sociální dávky), nejdřív si zažádej o alimenty na dítě a výživné pro neprovdanou matku, v případě nouze lze zatím předběžným opatřením.
A myslím, že ani tobě by se nelíbilo, kdyby někdo cizí chtěl po tobě peníze, protože ho jeho partner uráží a podvádí.
nejsi ty kapku financne negramotna, opravdu si myslis, ze 50k je na to se osamostatnit? proc mas dite s nekym, kdo se k tobe choval cely vztah jak k povlu, podvadel te,.. kolikrat jste se za vas vztah rozesli? nerikej, ze te predtim neurazel…
Jsi si jistá, že nechceš pomoci i s papírováním? Vždyť ani neumíš porovnávat dvě data a ani pochopit v jakém kontextu se bavíme.
Žij si jak chceš, je mi to buřt, ale dotovat někoho, aniž by měl nějakou snahu a stojí jen s nataženou rukou a ptá se „Tak na co mám vše nárok? Víte, mám to těžké, ale předtím byl partner super člověk, tak jsem se rozhodla si udělat s ním dítě, ale po narození dítěte na mě začal být každý den zlý, uráží mě a už i podvádí, musím rychle pryč. Sypejte ty zlaťáky“ je špatně. Tento systém je dlouhodobě neudržitelný.
Pro jistotu dám kontext, ať víš o čem se bavíme:
„A vy co máte problém „skládat se někomu na něco, že platíte to z daní atd“.. nevím jak by se žilo vám, každý den snášet urážky, vědět že má profil na seznamce a podvádí vas…
Někdy je potřeba si taky něco zažít..“
Tak ale budeš mít alimenty na dítě, a máš právo i na sebe, jako na neprovdanou matku. Nediv se, že dostáváš čočku, ale tady nikdo za tvojí situaci přece nemůže. A když se podíváš do diskuzí, tak je to tady pomalu každý den. Chci odejít od chlapa, mám malé dítě, na co mám nárok. Píšeš že máš nějaké peníze našetřené, tak zkus ještě vydržet a šetřit jak se dá. Dítě pak půjde do školky, ty do práce, a hned to bude veselejší.