Soud a svěření do péče, otec dítěte vyhrožuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Padre Paolo
20.2.14 20:33
@terinka4444 píše:
A co tedy poradíš zakladatelce, sedět doma a čekat na jakýkoliv telefon, že zrovna teď si vzpomněl a jede a ty koukej připravit dítě?

Jsem to psal, nechat si svěřit dítě do péče, neupravovat styk a dopředu nabízet dostatek termínů, třeba vždy na příští týden nebo měsíc, při jejich odmítání otcem nenabízet jiné, pokud mu to nebude vyhovovat, ať si podá návrh na úpravu styku. Bude krytá, že ona kontakt neomezuje a zároveň si ponechá prostor pro přizpůsobení času jejím potřebám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.14 07:59
@Padre Paolo píše:
Není to pravda. To, že není upravený soudně, ještě neznamená, že neplatí žádná pravidla. Platí nový občan, Ústava s LZPS a ÚPD. Je zaručeno stejné právo obou rodičů, které ani jeden z rodičů nesmí svévolně omezovat, pokud tak učiní, domáhá se poškozený rodič zachování tohoto práva, a to často i výjimečným opatřením jako je předběžné opatření, protože jde o ochranu velmi důležitého práva NEZLETILÉHO a poškozeného. To, že si lidi a hlavně matky vykládají neupravenou péči jako právo zamezit styku druhého rodiče s dítětem, je zvěrstvo.
Ano, vím to velmi dobře, je to jedno z nejrychleji chráněných práv, pokud není soudce totální debil, což bohužel není výjimkou.

Pokud mají rodiče mezi sebou jen ústní či písemnou dohodu a jeden z rodičů ji přestane dodržovat pak není právně vymahatelná!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.14 08:02
@Padre Paolo píše:
Jsem to psal, nechat si svěřit dítě do péče, neupravovat styk a dopředu nabízet dostatek termínů, třeba vždy na příští týden nebo měsíc, při jejich odmítání otcem nenabízet jiné, pokud mu to nebude vyhovovat, ať si podá návrh na úpravu styku. Bude krytá, že ona kontakt neomezuje a zároveň si ponechá prostor pro přizpůsobení času jejím potřebám.

Jasně pořád dokola a dokola otci nabízet jiné termíny, snad se mu to někdy bude hodit…

• Citovat
  • Upravit
69235
21.2.14 08:34
@Anonymní píše:
Jasně pořád dokola a dokola otci nabízet jiné termíny, snad se mu to někdy bude hodit…

a úroč jako? Proč bych měla pořád dokola nabízet nějakýmu hnusovi, co mi dělá peklo ze života nějaké termíny a čekat, až se mu nějaký bude hodit? Proč jako? Kdo on je, můj vládce nebo co? Budu sedět doma a čekat jestli náhodou nepípne, že je na cestě a chce hned teď dítě? Jinak vyhrožuje? Proč bych mu měla tohle tolerovat? A dokola mu nabízet nějaké termíny?
Jednodušší je pevně daný styk, zvlášť když vázne komunikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.14 08:58
@terinka4444 píše:
a úroč jako? Proč bych měla pořád dokola nabízet nějakýmu hnusovi, co mi dělá peklo ze života nějaké termíny a čekat, až se mu nějaký bude hodit? Proč jako? Kdo on je, můj vládce nebo co? Budu sedět doma a čekat jestli náhodou nepípne, že je na cestě a chce hned teď dítě? Jinak vyhrožuje? Proč bych mu měla tohle tolerovat? A dokola mu nabízet nějaké termíny?

vidím to úplně stejně. A to nemluvím o tom, že menší děti si lépe přivykají na pravidelnost, je v tom jistota. Tak ať on řekne, co minimálně je schopen zajistit za termíny a pak už je nemění a je. není nic horšího, než když sbalený dítě v chodbě brečí, že táta nepřijel, protože on nemá povinnost on má PRÁVO a zrovínka se mu to nehodilo, ale pak pískne a čeká, že se všichni strhnou. Na zabití pak tohle!!! :twisted: :evil:

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
21.2.14 09:11
@Anonymní píše:
Pokud mají rodiče mezi sebou jen ústní či písemnou dohodu a jeden z rodičů ji přestane dodržovat pak není právně vymahatelná!!
To je samozřejmě pravda, ale co to s tím má společného?
@Anonymní píše:
Jasně pořád dokola a dokola otci nabízet jiné termíny, snad se mu to někdy bude hodit…
A proč ne? Jeden týden nevyužije, na další týden něco nabídne, zase nevyužije, jeho problém. Tím rozhodně nemám na mysli, že na jeden konkrétní týden bude dělat 17 nabídek než se nějaká pánovi zalíbí, to fakt dělat nemusí.
@Anonymní píše:
vidím to úplně stejně. A to nemluvím o tom, že menší děti si lépe přivykají na pravidelnost, je v tom jistota. Tak ať on řekne, co minimálně je schopen zajistit za termíny a pak už je nemění a je. není nic horšího, než když sbalený dítě v chodbě brečí, že táta nepřijel, protože on nemá povinnost on má PRÁVO a zrovínka se mu to nehodilo, ale pak pískne a čeká, že se všichni strhnou. Na zabití pak tohle!!! :twisted: :evil:

Fakt nechápu, co pořád řešíte. Pokud je dítě svěřené do péče jednoho rodiče, neznamená to, že musí dítě předat ke styku podle písknutí druhého, ale pouze povinnost nabízet styk s dítětem takového rozsahu, aby byla zajištěna práva dítěte i druhého rodiče (což bohužel každý chápe různě i podle věku dítěte). Osobně považuji za tuto hranici tak 1/4 péče, tj. tak dva dny týdně bez ohledu na věk, ale je to jen můj názor.

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
21.2.14 09:15
@terinka4444 píše:

Toho hnusa, jak se o něm krásně vyjadřuješ, jsi kdysi milovala, takže něco dobrého v něm nejspíš bude. Tomu hnusovi vděčíš za ty poklady, které tvému životu daly smysl, bez toho hnusa bys je neměla. Takže v prvé řadě si obnov aspoň základní úctu k tomu hnusovi. A ještě drobnost, i tvé poklady mají hnusovu genetickou výbavu…

• Citovat
  • Upravit
69235
21.2.14 09:34

I tak, on miloval mě a teď se chová jako hovado, chová se hůř, než všichni cizí lidé. Tomu hnusovi nevděčím za nic, co je to za uvažování? Za co mu jako vděčím? Za spermii? Budu mu vděčná jako do konce živat, protože mi dal děti? On mi je dal, houby mi je dal, jen so zasouložil, nic mi nedal. Když už se o tom bavíme, děti jsem dala já jemu, nikoliv on mně. Hezky jsi obhájol hnusa, on člověk udělá jednu zásadní životní chybu a tou je volba partnera, a už se v tom veze celý život. Celý život má někdo, kdo se ani nechová jako standardní cizí člověk, kde funguje alespoň elementární slušnost, pocit, že ty jsi tu proto, abys pánovi vycházela vstříc. On má právo, ale nemá povinnost. Takže podle tvé teze, já mu budu stále nabízet nové a nové termíny, a doufat, že panávi bude nějaký vyhovovat. A proč jako bych to dělala? Z jakého důvodu? Na to jsi neopověděl. Z toho důvodu, že mu mám bát vděčná, že mi dal děti? To je úplně zcestný. A máma pak dokola vysvětluje dětem, ikdyž by fotříčkovi nejraději šlápla do ksichtíčku, že tatíneček je miluje, jen má teď hodně prácičky, ale určitě se mu bude nějaký ten termínek hodit.
Hrozný toto. Pevně stanovit styk a dát otcům povinnost, nikoliv právo, ale povinnost si ty děti brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
21.2.14 10:28

Tak ač nerada přidám se. Mého snoubence čeká soud o výživné a o kluka v pondělí. Situace momentální dcera 15je v naší péči od matky odešla před dvěma roky a asi ví proč, každopádně i soudně je dáno-dcera u nás. Syn byl na střídavou péči-týden u nás a týden u ní ale ona přišla na to že prostě chlapovi tak půl hodky před tím než si pro něj měl dorazit napíše že kluk nechce, nebo nenapsala vůbec a řekla mu to ve dveřích. Takže dohoda byla následující zatím se soudně nic měnit nebude, když bude chtít da vědět jinak půjde knám 1× za14dní na víkend. Od září dohoda platí-v půlce října už dopis od právničky že chce zvýšil aokamžitě alimenty když kluk zůstal u ní /upřesním dostává na kluka 2300kč-ona na dceru neplatí nic/. Chlap odmítl, čekala až mu prodlouží smlouvu na neurčito a hned v lednu podala žádost na sou na upravu a zvýšení výživného a výchovy. Chlap tedy bude požadovat i výživnéna dceru když jde na střední školu a matka o ní nejeví zájem /holky nejeví zájem nic na vánoce, nic k nerozeninám, nezájem o známky, nezájem o zdraví/.
Myslíte že tam dohoda je?? Je to obrovský nápor na hlavu, nikdy jsem tak jedovatého člověka nezažila-a ani nikdy zažít nechtěla. Píše mě at si nevšímám JEJÍCH dětí že jsem špína, píše chlapovi a to i vnoci. Našla si chlapa těšila jsem se že nám dá pokoj ale ona od něj párkrát dostala na hubu a to i před dětma 8o a je to tady zase. Dohoda není, pokud je tedka nide není psáno že bude za měsíc a pokud je ex magor o to menší pravděpodobnost je. Chceme vše černé na bílém kdy byzvedávat-kdy na prázdniny-kdy vracet-kdy na vánoce nejde to jinak :nevim:
až byl můj ex magor tohle jsem fakt nezažila 8o čekáme rodinu, budeme se brát ale ona bydlí 3km od nás a zpestřuje nám život jen jak to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
21.2.14 10:33

Terinka4444
u nás je to obráceně, nic nemusí, nezajímá co rozhodne soud-bude to prostě podle mě. Chová se jak magor a upřímě divím se že jí chlap už neklepnul ač je cholerik a já velkej klidas už bych sní klepala-jenže co si pomůžeš. Nejhorší je že ona štěká i na soudce, prostě vůbec žádný respekt-zatmění a já chci, já chci a já chci a já furt čekám na přísloví „na každou svini se vaří voda“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.14 12:04
@terinka4444 píše:

Sohlasím s tebou, bylo to myšleno ironicky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.14 12:32
@Padre Paolo píše:
Fakt nechápu, co pořád řešíte. Pokud je dítě svěřené do péče jednoho rodiče, neznamená to, že musí dítě předat ke styku podle písknutí druhého, ale pouze povinnost nabízet styk s dítětem takového rozsahu, aby byla zajištěna práva dítěte i druhého rodiče (což bohužel každý chápe různě i podle věku dítěte). Osobně považuji za tuto hranici tak 1/4 péče, tj. tak dva dny týdně bez ohledu na věk, ale je to jen můj názor.
řeším to jak tahle tvoje teorie taky může vypadat v praxi. Pokud jsem neodpověděla na písknutí, tak bum udání na sociálku, bum předběžný opatření brání styku. Podotýkám, že styk jsem umožňovala a to vzhledem k věku „v nadstandardním rozsahu“, cituji soudkyni. Prostě tohle když se nepovede tak je nespecifikovaná dohoda cesta do pekla, pro mě jako rodiče, co má dítě v péči, ale i pro to dítě. Já si myslím, že rodiče, když už to pos.rali rozpadem vztahu, rodiny, by se měli přizpůsobit dítěti a ne naopak. Takže v případě jakékoliv nedohody je mnohem lepší soudní určení styku.
@STEVIANKA
jde vidět, zže blbost a vych. canost jde napříč pohlavími. OSPODka mi vyprávěla, příběhy, kdy svěřené dítě má otec a matka se vyhýbá placení výživného, zvýšení, nezájem o potomka atd.atd. Je to hnus. Držím palce.
  • Citovat
  • Upravit
2870
21.2.14 12:58
@Anonymní píše: řeším to jak tahle tvoje teorie taky může vypadat v praxi. Pokud jsem neodpověděla na písknutí, tak bum udání na sociálku, bum předběžný opatření brání styku. Podotýkám, že styk jsem umožňovala a to vzhledem k věku „v nadstandardním rozsahu“, cituji soudkyni. Prostě tohle když se nepovede tak je nespecifikovaná dohoda cesta do pekla, pro mě jako rodiče, co má dítě v péči, ale i pro to dítě. Já si myslím, že rodiče, když už to pos.rali rozpadem vztahu, rodiny, by se měli přizpůsobit dítěti a ne naopak. Takže v případě jakékoliv nedohody je mnohem lepší soudní určení styku.
@STEVIANKA
jde vidět, zže blbost a vych. canost jde napříč pohlavími. OSPODka mi vyprávěla, příběhy, kdy svěřené dítě má otec a matka se vyhýbá placení výživného, zvýšení, nezájem o potomka atd.atd. Je to hnus. Držím palce.

souhlasím, když vidíš ten zájem ale i o kluka. Ví že ho má chlap vrátit v 17h ale klidně mu napíše at ho nechá u jeho mámy že siho vyzvedne a třeba si přijede až v 19h a kluk jde druhý den do školy 8o :roll: a prostě vše je v nejlepším pořádku když to dělá ona-když kluka vrátíme o 5min dýl tak už SMS je to nahlášené na sociálce atd atd… :roll: jsme spolu tři roky ale nedala mrcha pokoj a nedala. Holky se neptám ale když mluví o tom co se doma dělo když přišla ze školy nikdo nikde, musela si sama dělat v 7letech instantní polívky a ona si přijela večer z drbů tak na to není co říct. Chlap zaplatil klukoj lyžák-mohl chodit jen v lichém týdnu když byl u nás ona ho nepostila. Zaplatil mu tábor-zakázala mu poslat tátoj pohled a ještě se vysmála že je vidět jak klukoj na tátoj nezáleží, nedává mu oblečení knám takže se vše muselo nakoupit a prostě furt má málo já nevím kam to chce až dotáhnout-nerozumím tomu :nevim: ale je mě zní :poblion: a hlavně že jí jde jen o dobro dítěte ne :cert:
Holce ani nepopřála v lednu k patnáctinám a když jí pak viděla tak jí seřvala jakto že jí nedala nic k vánocům-je tohle ještě máma??…a víte co je nejhorší, nenaděláte nic-vůbec nic-musíme čekat až kluk nebude pod jejím vlivem až tak moc-čekat až se na ní konečně ta voda uvaří-víc prostě nejde jen vše říct u soudu a doufat že bude soudce poslouchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
21.2.14 16:04
@terinka4444 píše: … protože mi dal děti?… Pevně stanovit styk a dát otcům povinnost, nikoliv právo, ale povinnost si ty děti brát.

Nic takového, že by ti dal děti, jsem nenapsal. Děti nedává ani on, ani ty.
S druhým vehementně souhlasím. Když stát může přinutit k plnění výživy, měl b umět přinutit i k plnění výchovy. Tohle by hodně věcí změnilo, blbě by se chlapům prchalo k milenkám, když by věděli, že stejně budou muset se starat i o předchozí děti, blbě by se milenkám rozbíjely rodiny s dětmi, kdyby věděly, že si s chlapem přitáhnou do garsonky i jeho tři parchanty…

• Citovat
  • Upravit
69235
21.2.14 16:54

@Padre Paolo napsal jsi, že tomu hnusovi vděčím za své poklady, které daly mému životu smysl. Nevděčím a nikdy vděčit nebudu. Bavíme se hypoteticky, já jsem šťastně vdaný člověk, s manželem jsme letos 24let z toho 13manželé, a zatím to vypadá, že jako v dobrém i ve zlém až do smrti. Nicméně to řeším v okolí v rodině, u kamarádek, nabyli dojmu, že asi umím poradit ve všem, tak neumím, někdy mi zůstává rozum stát nad tím, jak se z bezva chlapa stane šikanující magor, se kterým prostě nejde nijak vyjít. Hele jeden z nich si dokonce podal žádost na zrušení alimentů k soudu, dítě má v péči matka, snaží se, dává mu ho poměrně nadstandardně, on, jakmile mu jednou v létě napsala, že je dítě u sestřenice na prázdninách a chtělo by tam být přes víken, jeho víkend, že by mu ho dala hned následující víkend, tak ani neodpověděl, ale v pondělí stál na sociálce žalovat, blb první kategorie, v únoru, dítěti bylo cca 5 letse pohádal s matkou, u které žije, urazil se, sebral dítě a šel, neměl s ní kde spát, mámě jí nevrátil, protože je to jeho víkend, tak s ní stanoval na zahradě, bylo -20, tak tenhle si podal k soudu žádost o zrušení alimentů, že se rozhodl, že je nechce platit, že matka se o dítě nestará a stejně si ty alimenty nechá pro sebe. Platit má ubohé 2000. Nemám iluze o chlapech, fakt nemám.
Kdybys jen věděl, jak se po rozvodu choval a nadíle už xlet chová můj vlastní otec :poblion: :poblion: škoda slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna