Soud a svěření do péče, otec dítěte vyhrožuje

53
19.2.14 19:25

Soud-Svereni do pece

Dobrý den,
ja matka jsem požádala o svereni do me pece( syna 2 roky), soud mame v breznu a do této doby otec si dela co chce, opravdu se s nim neda normalne domluvit ohledne styku s malym.Chce ho vydat kdy s to jemu hodi, kdyz zrovna nemá nakou zabavu.Coz znamena ze mi třeba vola az když je na ceste ze si pro malého jede a hotovo. A neustale mi vyhrozuje hroznym zpusobem pokud mu ho nedam kdy jemu se chce. U soudu se resit uprava styku resit pry nebude, ale chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevite zda az u soudu mohu podat písemnou zadost s návrhem o upravu styku aby t mel dany a nedelal si c se mu za chce.On si mysli ze budu sedet doma z malym a cekat ze zavla ze si pro nej zrovna jede a jak jemu se to hodi. A jakmile zjistil ze něco chci resit přes soud tak me i opet udeřil a vyhrozoval ze chci delat problémy po soudech. Dekuji za rady :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
19.2.14 19:27

Tak prvně, dokud neporběhne soud, dát mu ho nemusíš vůbec, vyhrožovat může horem dolem, a já bych mu ho nedala, zrovna tak, on se může rozhodnout a nevrátit ti ho a neuděláš nic. A ano, u soudu si trvej na přesném určení styku, přesné dny a hodiny, soud určí přesně danou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.2.14 19:28

A jednou by zavyhrožoval, jednpou by oznámil místo domluvy, den dopředu a malého bych mu prostě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
19.2.14 19:35

@terinka4444 neměla by pak mít strach z toho, že otci brání ve styku s dítětem. A soud ji to osladí třeba na alimentech.Je to rodič stejně jako matka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.2.14 19:37

Nebrání, oni totiž nemají daný styk. Jednou bych mu dítě dala, podruhé napsala, že máme plán už a potřebuju to vědět den dopředu. Nechat si diktovat, ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
19.2.14 19:41

@terinka4444 no to jo.Ale nedat mu ho vůbec a chtít alimenty je pravá mateřská vychca.ost , aspoň dle mě.

Pokud nechceš dítě dávat i otci tak nežádej o alimenty. Tohle je fér. Jinak samozřejmě by měla být dohodnuta pravidla styku s dítětem. A soud mu může taky jít na ruku v tom, že si nebude muset brát dítě pravidelně, ale kdy bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.2.14 19:42

Dekuji za odpověď. Ja se ted bojim mu ho nedavat on neskutecne vyhrozuje dokonce me i napadl když jsem mu rikala o tom soudu.Ale tohle všechno si vybral on sam amusi prece pocitat s tim ze malého nebude vydat kdy se jemu za chce.On přes zimu je na jednom miste ale od brezna devět mesicu kocuje a je každý tyden v jinem meste a t se nejvíce o syna bojim přes zimu nemam problem ale přes tu sezonu je to hrozny.On by chtěl syna každý tyden, ja bych radsi souhlasila kdyby jednou za 14 dni plus třeba jeden den v tydnu na par hodin, jelikoz n na syna ma malo casu a stejne se mu nebude věnovat a vzhledem k jeho praci je to tam pr malého nebezpecne strasne se o nej bojim.Snad bude stat soud na me strane a do pece ho dostanu a snad daji upravu styku takovou jakou bych si představovala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.14 19:46

@anonymni14 skladuj důkazy o vyhrožování a pod, použij je u soudu - ono mu rychle sklapne. Pokud se fakt bojíš, můžeš dát návrh na předběžné opatření - nebo to řešit na ospodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.2.14 19:51

Ted se snazim mu davat malého aspoň na jeden den v tydnu i přes noc, i když mi vola az když si pro nej jede a neustale vyhrozuje apod. snazim se t nak prekousnout do toho soudu, aby neudelal jednoho dne ze mi ho třeba ani naschval nepriveze a ja neudelam nic :-( Ale pani na socilace mi rekla ze u soudu se nebude resit styk z tcem ze to třeba az při dalším soude, ale zase jsem cetla ze muzu uz u tohodle soudu o svereni do pece podat písemnou zadost s upravou styku tak snad to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
19.2.14 19:51
@29 píše:
@terinka4444 no to jo.Ale nedat mu ho vůbec a chtít alimenty je pravá mateřská vychca.ost , aspoň dle mě.Pokud nechceš dítě dávat i otci tak nežádej o alimenty. Tohle je fér. Jinak samozřejmě by měla být dohodnuta pravidla styku s dítětem. A soud mu může taky jít na ruku v tom, že si nebude muset brát dítě pravidelně, ale kdy bude chtít.

Tak o tom jsem teda nikdy neslyšela a to se pohybuju v oboru :-)) jsou možné jen dvě varianty: 1) upravit přesný styk v rozsudku 2) dát tam „dle domluvy“…ale ani jedno neznamená, kdy on bude chtít!

Příspěvek upraven 19.02.14 v 19:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.14 19:54

@anonymni14 počkat, počkat. Jak, že se nebude řešit styk s otcem? jasně, že se u soudu řeší styk dítěte s druhým z rodičů. To je jedna ze základních věcí - pokud se lidi nedohodnou, určuje to soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
19.2.14 19:58

...

@29 Já tady nečtu, že mu Zakladatelka dítě nechce dávat vůbec - já tady čtu, že mu ho nechce dávat podle toho, jak se jemu zrovna zlíbí. Dohoda znamená, že s dohodnutým souhlasí obě strany. Čili, na určení termínu styku s otcem se podílí t. č. jak otec, když řekne, kdy má volno, tak matka, když řekne, kdy se jí to hodí. Matka samozřejmě nemůže nesouhlasit zcela se vším, ale může nabídnout nějaké jiné reálné termíny.
Důkazy o vyhrožování otci zas tak moc se svěřrním do péče nesouvisí, ale mohou vést například k tomu, že se ukáže, že rodiče se nejsou schopni dohodnout a je třeba upravit poměry předběžným opatřením. Vedle toho je třeba taky schovat si doklady o tom, že dítě otci nabízíte (maily s navrhnutými termíny apod.)

Příspěvek upraven 19.02.14 v 20:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.2.14 19:59

Takto mi to rekla pani na socialce která semnou vyplnovala zadost k soudu svereni dítěte do pece. Jeste jsem ji rikala ze s otcem se neda domluvit a ona mi rekla ze se to u tohodle soudu resit nebude ze se pry s otcem musim domlouvat, a to ja nechci protože uz vim ze t nejde s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
19.2.14 20:00

...

@anonymni14 píše:
ale zase jsem cetla ze muzu uz u tohodle soudu o svereni do pece podat písemnou zadost s upravou styku tak snad to pujde.

Nepodává se žádost, ale žaloba. Soud se může rozhodnout to předběžně upravit kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.2.14 20:01
@29 píše:
@terinka4444 no to jo.Ale nedat mu ho vůbec a chtít alimenty je pravá mateřská vychca.ost , aspoň dle mě.Pokud nechceš dítě dávat i otci tak nežádej o alimenty. Tohle je fér. Jinak samozřejmě by měla být dohodnuta pravidla styku s dítětem. A soud mu může taky jít na ruku v tom, že si nebude muset brát dítě pravidelně, ale kdy bude chtít.

no tak to určitě ne, pokud ona bude trvat na tom, že chce přesně určit styk, tak mu ho přesně určí. A když mají daný volný styk, doplatí na to jen otec. Ona není povinna sedět doma a čekat, než se otec usmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna