Soudní překlad
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podle me se to vyplati, o overeny preklady je zajem, samozrejme zalezi take na tom, v jakem meste zijes, ale treba v Praze se tim da urcite zivit, nejen jako privydelek, navic pokud to budes delat dobre a rychle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A máš od svých klientů poptávku na soudní překlady? Pokud jo, tak určitě. Ale asi bych určitě jen tak nečekala, že se mi automaticky navýší příjmy, ten obor je otevřený (studentů filologie a tlumočnictví je na velikost ČR hromada), takže to je spíš o tom, kdo se lépe umí prodat, navazovat kontakty. Každopádně, to studium není těžké - většinu stejně každý dospělý tak nějak tuší, pokud ne, je fakt užitečné to vědět. Kamarádka to měla a pak dokonce s náma chodila přímo na práva, jak jí to chytlo. ![]()
- Citovat
- Upravit
Děkuji. Jednalo by se o angličtinu, tedy dost „proflaknuty“ jazyk. Do Prahy mám daleko, bydlím na vesnici poblíž okresního města. Jsem zaměstnaná, občas něco přeložím v rámci práce, vyloženě překlady za finance nedělám. Spíš me to napadlo, nemám děti a ani přítele, tak si říkám, že bych mohla využít čas a zkusit to. Nevíte, kde se pohybují honoráře za tyto typy překladu?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, zajimalo by mě, jestli je tu někdo, kdo se zabývá soudním překladem/tlumočením, popř. někoho takového zná. Jedná se mi o to, že je potřeba nemalá příprava (2 semestry právního minima, složení zkoušky atd.) na získání razítka a můj dotaz zní, jestli se to vyplatí? Je mi jasné, že se tím člověk nejspíš neuživí, ale jestli je to třeba slusny přivýdělek…?
Prosím nechat anonym, zatím nikdo neví, ze to zvažuju.