Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Více
první odstavec poradit neumím,
druhý - 20 km není žádná dálka, to se nepočítá, klidně se odstěhuj, kór když tam otec roku pracuje
@stinga tudíž, souhlasím, že mu vědět dát musim. Ale stačí mesic či 14 dní předem? A musim s tim na ten soud? Vím ze to hned na soud dá on..
Vim, ze je to asi marny, ale dobromady byste to dat znova nemohli? Jde videt, ze o kluka zacal mit zajem ( jasny az po nejake dobe ), problemy dela spise kvuli tomu, ze ho chce videt vic a nemuze… pokud ti jde opravdu o zdravou psychickou stranku, tak pro dite by to bylo asi nejlepsi, protoze pokud pujde na soud, tak uz vyhradni peci stejne nedostanes. A pokud tam porad jen trosku neco je, co na tom zapracovat a udelat diteti krasne detstvi…
@Makikki bohužel, vrátit se nemůžu. Vyhodil by mě znovu. Rodina ho po tom všem nenávidí, odstřihli by mě. Pomohli mi s bytem a se synem. Já nikoho nechci pošpinit, ale je to člověk, který manipuluje rád s lidmi. Po tom co mě vyhodil tak psal celé mé rodině ať se na mě vykašlou. Není normální a pro syna by to bylo několikrát horší…
pochopila jsem dobře, že zatím nikdo z vás na soud nic nepodal? a na matrice jste byli v těhotenství? má ho syn v RL?
@stinga v rodném listě ho má. Ano na matrice jsme v těhotenství byli, to jsem stihla týden před tim než mě vyhodil. Stěhovat se budu až v červnu. Ptám se dopředu
tak o stěhování bych mu řekla týden dopředu, když v Ově pracuje, tak to pro něho nebude žádný problém, přijít po práci,
a styk s dítětem tak nějak jak máte, počkala bych jestli se vůbec rozhoupe k tomu, podávat podnět na soud
Podle toho co píšeš si říkám, zda vůbec něco na soud podá - spíš to na mě působí, že jen vyhrožuje aby tě vystrašil než aby to fakt chtěl udělat.
Vycházíš mu vstříc, i když stojí jako otec za starou bačkoru. Moc bych se s ním nevybavovala, evidentně domluva není možná a dělá jen naschvály.
Proč nejhoršího? Ať se tedy kouká taky starat, ne jen tebe peskovat.
Neboj, neudělá ti nic, ty sama se o prcka staráš, kontakt mu nezakazuješ. On je rodič stejně jako ty, bude se muset všechno okolo dítěte naučit, pokud má o něj skutečný zájem. A co peníze na malého, posila ti?
A to zkusit řešit přes ospod? Pokud by to šlo k soudu, tak se tomu stejně nevyhneš
oni vám pomůžou k nějaké dohodě, pokud se jim něco nebude zdát muzou nařídit i nějakou kontrolu. Jednají v zájmu dítěte.
Ahoj, nechci aby si někdo myslel, že jsem sobecká nebo cokoliv jiného. Jsem máma úžasného 10 měsíčního chlapečka. Je to z mé strany vymodlené dítě, neměl lehký start do života. Seděla jsem u něj každý den, každou hodinu v nemocnici, kdy jsem prosila a mluvila k němu ať papa, roste atd. Jeho otec od začátku nejevil žádný zájem. Měsíc po synově narození jsem požádala soud o svěření syna do mé péče a o alimenty na syna. Bylo tak uskutečněno, jenže syn má 10 měsíců a teprve teď otec zjistil, že syna vůbec má… (ví o tom od těhotenství, kdy mě vyhodil v 6 měsíci na ulici). Do teď ho vídal jen kdyz jsem mu napsala sama, zda s nami nejde na procházku. Dokonce jsem ho zvala k sobě domů, ať syna netahat 3× denně ven i do těchto mrazu. Najednou změna a jeho otec na mě tlačí, že ho pomalu chce vidět ob den. Píše mi zpravy vygenerované AI, protože neumí být slušný. Najednou potřebuje vědět každý den snad i kolikrát syn čůral. Předevčírem jsem souhlasila, že zitra může jit s nami na procházku. Jenže jsem netušila, že bude -15 stupňů. Tak jsem hned po jeho příchodu oznámila, že venku budeme jen 30 minut, ať synovi není zima. Tak se taky stalo s tim, že jsem mu nabídla, pokud chce dal syna vidět může jit ke mě. Na to mi řekl, že nechce. Syn celou procházku prospal. Dnes mi to přes SMS vše vyčetl (opět přes AI), naznačil, že můžu za to, že spinkal. Snad i že bylo venku - 15.. vyhrožoval už několikrát soudem, ale nikdy nic nepodal. Teď od nového roku je společná péče. Mám strach, že o syna se nepostará. Neví a nechce znát jeho režim, nechce ho přebalovat, protože kdyz se pokaka tak ho z toho natahuje. Neví, jak poznat, že syn je unavený. Vše jsem mu vzdy vysvětlila. Vůbec nevim co teď dělat, jak se zachovat. Zároveň jak syna „ochránit“ i kdyz vim, že to bohužel asi nepůjde. Prosim, nechci aby mi psali maminky, kterým je „jedno“ kde děti jsou. Opakuji, syn je z mé strany vymodlený a nechci aby mu bylo fyzicky ani psychicky ubližovano. Momentálně u něj probíhá separace. Pláče jen kdyz odejdu za kočárek nebo dál od něj. Jeho otec to nedokáže pochopit a jsem špatná. Je tady taky nějaká maminka co to má podobné? A dokázala mi poradit co asi dělat? Mockrát děkuji za přečtení ❤️🩹
A ještě bych se chtela zeptat..
Mam v planu se stěhovat ze svého bydliště do nového města vzdálené od synového otce cca 20km.. neboli z Havířova do Ostravy. Otec syna v Ostravě pracuje. Jak dlouho předem mu musím dat vědět? Už teď vím že mi souhlas nedá, jit pak hned na soud? Jde o to že veškeré lékaře mame v Ostravě, mam tam rodinu co by mi pomohla. Následný styk stanovený tedy soudem zapírat nebudu.