Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahojky, nevim no.. resila bych aspon formalne upravit peci o deti, ale asi to uplne nespecha… pokud se na vsem dohodnete a budete oba plnit podminky na kterych jste se domluvili, nevidela bych v tom asi problem.
Osobně bych vyřešila min. alimenty. Aby jeden z Vás neplatil jen na dohodu a pak se to proti němu neobrátilo. Myslím, že se tyto věci dají řešit dohodou, kterou Vám jen posvětí a je klid.
Muj manzel ma se svoji ex 11 let dohodu bez soudu, domluvi se jak na peci, tak na alimentech a dalsich platbach.
Takze ano, jde to.
Díky moc!
Jen mě teda napadlo, na základě čeho vlastně se vlastně na formuláři na OČR vyplňuje, zda jsem samoživitelka nebo ne (resp. jestli status samoživitelky je nějak oficiální), protože tam jsou pak jiné podmínky čerpání…? ![]()
Na druhou stranu, díky možnosti práce z domova jsem OČR měla naposledy během Covidu a asi to řešit nepotřebuji…
Asi trochu hloupý dotaz, ale ještě jsem to neřešila a tak se o to nikdy nezajímala…
Rozcházíme se s partnerem po mnoha letech vztahu, nejsme manželé a máme 2 nezletilé děti.
Je nějaký důvod řešit cokoli formálně s nějakým úřadem, když my ten důvod nemáme? Mám na mysli, že se nějak dohodneme spolu, nehádáme se ani o děti ani o majetek.