Soukromá škola - cena studia a dalších věcí

8.6.25 05:39

Soukromá skola cena

Zdravím,
Moje dítě jde na soukromou školu, na obor cukrář. Školné je 12 tisíc za rok.
Byla bych ráda za Váš čas a ráda se dozvěděla na kolik Vás vyšlo ještě vše kolem, za školní rok. Například učebnice, výlety, školní akce, cestovné atd atd :lol:
Jelikož vím že touto částkou to teprve začíná ale hrozně mě zajímá na kolik takový školní rok vyjde. Na co se těšit a připravit. Ať vím zda se mám bát nebo ne :D :D děkuji všem za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22894
8.6.25 06:40

@Šílenájá tak učebnice záleží jaké budeš potřebovat, ceny jsou různé, ale dají se koupit i z druhé ruky, třeba na knihobotu a nebo jestli jsi z Prahy, tak je v centru perfektni obchod jen pro použité učebnice. Máte již seznam učebnic? A pomůcek?
Cestovné podle toho jak bude daleko dojíždět, to může mít každý přeci jinak, výlety taktéž..některá škola nejede pomalu nikam, druhá pořádá lyžáky, seznamovaky, třeba i nějakou Anglii..fakt individuální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
8.6.25 07:28

Vy jste se neptali na DOD? Nebo jste neměli informační schůzku pro přijaté žáky?
Tam by Ti náklady na studium měli ( krom školného ) říct dle oboru.
Ona každá škola to může mít jiné.
Od ceny za adapták, učebnice, oblečení na praxi po povinné akce pokud jsou.
Mně u jednoho dítěte v řádech tisíců ( jen oblečení - povinné - stalo asi 7000 Kč )a jiné dítě asi 2000, protože většinu hradila škola.

Na učebnice se zeptej jak mají řešené - někde jw burza, jinde se řeší od starších žáků a někde si řešíš plně sama ( naše děti nakupovaly bazrové až na ty odborné ).

Jo raketa byl lyžáky, protože oba jeli do Alp se školou. U jednoho povinný v rámci osnov u druhého dobrovolný ale jela celá třída. Třetí myslím nejelo už nevím.
Ale u všech byla informační schůzka přijatých žáků, kde jsme se vše dozvěděli a nebo nám to bylo sděleno rovnou na DOD o finanční náročnosti studia.

• Citovat
  • Upravit
8485
8.6.25 07:34

Kolik těch stejných diskuzí plánuješ ještě založit?
To vám na schůzkách pro rodiče (popř DOD) opravdu nic neřekli? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.6.25 07:38

@Šílenájá Dvě diskuze jsou málo. Ještě si všichni tady nestačili přečíst, že máte na soukromou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
8.6.25 07:59
@hanka.br. píše: Více

12 tis bych ani nepovažovala za nějakou částku, to je úplně nic. Koukala jsem teď na soukromá gymnazia, cena okolo 80.tis a víc za školní rok :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.6.25 08:21
@lucynka25 píše: Více

Tak pokud zakládáš opakovaně diskuze o tom, kolik tě na té škole budou stát učebnice, pak dvanáct tisíc velká částka je. Pro někoho evidentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
8.6.25 09:40

@hanka.br. asi máš pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.25 09:43

Platíme školné 120 tisic a je v tom vše, teda mimo obědů

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.25 09:48
@lucynka25 píše: Více

Ano dcera chodí na soukromé gymnázium v Praze a školné je 120 tisíc, obědy v bio kvalitě 120,– korun.
Výlety do zahraničí nad rámec školného, ale nejsou “povinné”, dítě si může vybrat jestli jet lowcost lyžovat v prosinci a březnu do Alp, kdy to vyjde levněji než týden v Krkonoších nebo jet do Indonésie za 80 tisíc nebo přes léto do Tanzanie za 120 tisíc.
U nás pojede do Anglie za 15 tisíc a teď byly ve Vídni asi za 5 tisíc. Třeba tu Vídeň si platila sama za peníze, vydělané na brigádě.

• Citovat
  • Upravit
27665
8.6.25 09:53
@Anonymní píše: Více

ted se trapně zeptám 120 měsíčně? :think: pěkná darda. Jinak já bych brala tu Tanzanii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.25 10:04

To je levná škola. Naše stojí 688 000 Kč ročně, ale nutno říct, že teď už podstatnou část platí zaměstnavatel. (90%)
Ale najdou se i děti, kterým to ze 100% platí jen rodiče.
Hodně stojí lyžáky, školní výlety a školní pobyty. Je jich celkem hodně. Lyžák okolo 30 se vším a školy v přírodě jsou 2 a každá 18 tisic. A ještě měli 14 dní UK, ale tam syn nejel kvůli úrazu. To ani nevím kolik stálo.
Na ty školní akce jezdí obvykle všichni, je to celkem nežádoucí, aby někdo nejel. Je to důležité kvůli kolektivu.
Výjimky jsou úrazy, nemoc.
Další položky jsou uniformy. - do 10 k za rok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.25 10:06
@ka2ka píše: Více

Ročně, to jsem mohla napsat rovnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.25 10:10

Nesouhlasím s tebou, že je nežádoucí aby někdo nejel, dcera má vrozenou vadu kyčle, lyžovat nesmí a nikdo ji z kolektivu nevyčleňuje, naopak spolužáci se chovají moc hezky a posílají jí stories a snapchaty, proste ji to dokumentuji, aby o nic nepřišla.

• Citovat
  • Upravit
65190
8.6.25 10:12

tak píše, že výjimkou jsou úrazy a nemoc. Ty kyčle jsou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí