Sourozenci 2 a 4 roky - permanentně nemocné

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Myshka
18.4.12 17:38

Sourozenci 2 a 4 roky - permanentně nemocné

Starší dítě loni nastoupilo do školky. Od té doby 14 dní ve školce - onemocní. Než se úplně uzdraví, chytne to druhé dítě. Nějak se obě zbráborají. Týden jsou vpořádku, nástup do školky a po týdnu znovu nemoc. Během léčení, onemocní zákonitě opět druhé dítě. V závěru pak onemocním i já. Pak jsme týden zdravé a znovu. Fakt si nedělám srandu. Je to zoufalý. Za uplynulý 3 měsíce jsme byly všichni zdraví necelých 14 dní. Je tohle normální? :zed: Znáte něco osvědčené na imunitu nebo to k malým dětem v kombinaci se školkou prostě někdy patří?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
18.4.12 17:43

Ahoj,
co na to říct, klasický nástup do školky :?
Přípravkům na imunitu nevěřím, zkusili jsem Imunoglukan, rakytník, echinaceu, Preventan a přišlo mi to všechno na dvě věci :roll: Podotýkám, že jsem přípravek vždy dávala dostatečně dlouhou dobu. Aby to nevypadalo, že jsem dávala chvilku to a chilku to ;)
Můžu tě jen uklidnit, že časem bude líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.4.12 17:50

Ahoj, úplně Ti rozumím, loni nastoupil nejstarší do školky a od podzimu tři měsíce jsme byli přesně takto nemocní. Na jaře se nám narodilo třetí mimi a na podzim, když nejstarší nastoupil do školy - začal kolotoč znovu, tentokrát už ve čtyřech a zase zhruba tři měsíce trvalo, než jsme se vyzdravěli. Tatínek každoročně odolává, což nechápu 8) Na jaře, jak se střídají teploty, se mi zdají ty nemoci už mírnější, ale kolotoč proběhne znovu. Je to o nervy, ale utěšuji se, že si vybudují imunitu a bude za nějaký rok dobře … snad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
18.4.12 17:52

znám a pžeju pevné nervy.. unás k tomu napomáhá ještě reflux takže chytíme naprosto všechno--- :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
18.4.12 17:52

…a nabádali vás lékaři při opakovaných nachlazeních a virózách a zase nachlazeních a zase virózách k vytrhnutí mandlí?

• Citovat
  • Upravit
15674
18.4.12 17:53

Ahoj, nemám tolik zkušeností jak Fragola :mavam: , ale vypozorováno mám totéž ;) . Co jsem tak slyšela a četla, doporučuje se nástup do školky v méně rizikovém období (tj ne v září, jak to bývá :zed: ). Ovšem ne každý má tu možnost :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
18.4.12 18:10

Malá je ve školce od půlky února, od té doby je už počtvrté nemocná, ubíjí mě to. Já to chytám od ní :zed: Od včerejška bere Herpesin (trpí na opary) a probiotika, potom prebiotika, doktorka říkala Preventan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
18.4.12 18:17

;) …je to blbý, ale s každým zoufalým zaúpěním mám radost, že v tom nejsem sama, že jen my nejsme exoti na sesypání.

• Citovat
  • Upravit
2551
18.4.12 18:22

Máme 5 a 3 roky, zatímco u starší když nastoupila ve 3 do školky to odstonala většinou sama, v září nastoupila i mladší a to bylo něco podobného jak píšeš :roll: , akorát u nás většinou ochořel s nima jeden z nás rodičů a druhý vydržel :kytka: a staral se.
Sice je to náročné, ale podle povídání ostatních maminek ze školky jsme na to ještě dobře - holky to většinou odnesou rýmou a kašlem, takže naštěstí bez ATB, některé maminky si stěžují, že jdou z ATB do ATB :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
18.4.12 18:30

U nás hodně pomohlo, že starší chodil v začátku od 2,5 roku jen 1× týdně. Vždycky byl druhý den trochu přešlý, měl lehce zvýšenou teplotu, ale do dvou dnů byl zase dobrý. Za týden znovu na půlden školka a opět zvýšenka a únava. Takhle to proběhlo asi 4-5× po sobě a bylo jaro a byl klid. Pak od září nastoupil na denní docházku, mladšímu bylo čtvrt roku. Přinesl ze školky pár rým (oba 1× píchané ucho), 1× zánět průdušek a neštovice (vše během dvou let).

Nešlo by dát starší dítko do školky jen 2-3× týdně nebo na dopoledne? Ono se to ale s jarem určitě zlepší - držím palce (nesnáším stonání dětí, radši bych to odnesla sama desetkrát hůř).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
18.4.12 18:38

My jsme to taky zatím zvládly bez antibiotik, ale je to otrava, pořád sedíme doma. Doufám, že jak se oteplí, bude to lepší. Malá je třetí dítě, u kluků to vůbec neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
18.4.12 18:43

U nás to bylo totéž ted je to už lepší chodí druhým rokem…jo měli jsem i léky od dr na imunitu a nezabralo nic prostěto musíte vydržet za rok bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
18.4.12 18:44

Jo a o vytržení nosní mandle u našich dětí nepadlo od doktora ani slovo. Jak starší tak mladší měli po měsíci ve školce zánět středního ucha - píchané jedno ouško a od té doby „jen“ ta rýma s kašlem. Ale jak už tu padlo, jakmile mi onemocní děti, jsem na kapačku :cert: , radši bych si to odstonala sama.
Momentálně jsme opět ze školky doma - rýma s kašlem (a to vydržely ve školce celý měsíc :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
18.4.12 19:05

Všechno bylo řečeno… je to děs běs a hrůza a pevně doufám, že to opravdu brzy poleví. Taky jsme na hromadě od Vánoc téměř pořád :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
18.4.12 19:13

Je to děsný že to řeknu, ale ráda čtu, že v tom nejsme sami. Syn nastoupil v lednu a je to cca týden gut a týden nemoc popř. 14 dní a tak podobně. Oboustrannej zánět středního ucha, ATB dvakrát. Neustále rýma, která přechází do zelené. V květnu jdem na ORL, aby to celkově zhodnotili, právě tu mandli a tak. Počítala jsem s nemocema, ale někdy je to na mě taky už trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí