Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
tak to je teda pech… Úplně chápu Tvé rozhořčení… Ten člověk se chová jako debil a s takovýma lidma radši nemít nic společného… Domluva tu asi není možná a čekat, až se „umoudří“ a třeba si pořídí děti, by bylo na sto let, tak si myslím, že jsou dvě cesty, jak tu situaci momentálně řešit. Buď utéct pryč a nebo se pustit do boje a pokusit se ho vystrnadit, samozřejmě myslím legální cestou. Výsledek je nejistý a cesta nejspíš dlouhá, výdej energie maximální… Podat stížnosti (nevím v jakém vlastnictví má on ten byt) na příslušné úřady, policii volat dál a dál.. Určitě máte nějaký „domovní řád“, který očividně porušuje, tím se ohánět… Manžel jako policista dokáže určitě zjistit jak správně postupovat v takovém případě… Věc třeba dohnat až k soudu, v tom ale neporadím…
My jsme měli podobné problémy se sousedy, spojili jsme se s ostatními, napsali tuším dvě stížnosti a do 14 dnů byli pryč:-) Úleva neskutečná. Jsme družstvo, oni porušovali stanovy, tak to bylo rychlý. Byli tu v pronájmu, překračovali povolený počet osob v bytě, porušovali noční klid, ničili majetek družstva atd. atd. Majitel nakonec byt prodal slušným lidem a je klid.
Tak držím palce, ať vás potká podobný výsledek a máte klid… Vím, je to děsný…
Petra
Pisklatko,
věc je ještě zajmavá v tom, že byt je obecní. Je obce a dostal ho v době kdy my. Tedy spíš jeho přítelkyně, na kterou je psaný. Svobodná holka. Jak mohla dostat obecn byt, když bylo 6× víc žádostí???? Ale o tom je asi jiná povídka.
Já bych doporučila se obrátit na obec - jako na pronajímatele.
Podat písemnou stížnost. Máte problémy jen vy nebo i ostatní
nájemníci? Pokud i oni, tak to řešit společně.
Má povolení od obce, že tam může bydlet? No, pokud ovšem byt
dostala svobodná holka, tak tam asi bude nějaký známý:-( a
bude to určo těžké vyřešit.
Sindarelo,
hmmm, tak tam asi bude nějaká pěkná „tlačenka“… To nic moc… Takže myslím, že nejlepší by bylo prostudovat nějakej ten domovní řád nebo nějaká pravidla bydlení v obecních bytech (když to nemáte u smlouvy nebo v baráku, tak by Ti to měli poskytnout na obec. úřadě). Dle toho formulovat stížnost a podat jí tolikrát, kolikrát je potřeba (to by mělo být v těch pravidlech). Obec se tím musí zaobírat chtě nechtě, ikdyž v dnešní době se dějou věci… Třeba by na něj trochu zapůsobilo třeba jen písemné sdělení, že na něj chodí stížnosti. A nejlepší by bylo se spojit se sousedy a podat stížnost hromadně… A třeba za ním zkusit i hromadně zajít, ale to už tu asi bylo…
Tak pevné nervy a držím palce:-)
Sindarelo - téma - voda na můj mlýn…
My máme sousedy „úžasný“. Každej nám je závidí
nahoře bydlí oficiálně 4 Vietnamci, dva dospělí a jedno dítě.
Akorát že večer jich tam bývá tak mezi 17 a 20. A všichni štěbetaj, pouštěj si hudbu, dupou, maj na plný pecky televizi, prostě otřesný.
A pod náma jsou trochu lepší… Romové. Jsou strašně hodný, čistotný, ale hlučný, stále volaj z okna, a běda jak slavěj!
Teda naštěstí ti pod náma slaví tak max. do 8 večer, fakt jak padne 8. hodina tak je klid.
Zato ti Vietnamci nahoře - hrůza, taky jsme na ně volali dvakrát městskou policii, když jsme přes ně třeba v 11 v noci neslyšeli televizi a začali nám budit i naši malou… A jasně - byli drzý a sprostý i na ty policajty, bouchli jim dveřma před nosem!!
Pak teda policajti dostali ven ty, kteří tam nebydlí a jen tam slavili (to už byla půlnoc), ale nadvakrát - hezky se s nima pohádali, a odešlo jich 17 a 6 jich tam ještě zůstalo!! A to prosím bydlí ve 2+1.
No a v přízemí - tam je bohužel - jak to mám říct… no, pán, kterej je občas ve vězení, občas na svodobě, a když se hodně opije, tak je schopnej vypustit na ulici svýho mastifa.
Jednou ten mastif přespával na chodbě, a manžel se přes něj nemohl dostat do práce…
No a jak to dopadlo (nebo dopadne) - stěhujem se pryč.
Do jiného domu, kde jsou - zatím (panebože doufam že na dlouho!!!!) normální sousedi.
ale - to je jasný, za pár let může být všechno jinak.
Ale to už snad nebudem mít malý děti! tak pa
Tak za prvé, nevím proč by v tom měla být tlačenka. Já dostala před třemi lety taky obecní byt a taky jako svobodná. Dnes už mám teda navíc i dítě, ale to bylo tenkrát ještě na houbách. Existuje totiž něco jako pořadníky a ty se holt musí dodržovat, jsou vyvěšený na radnici, takže každej ví na kterým místě je, kolik má bodů /u nás se pořadí boduje/. Já ten byt dostala normálně bez tlačenky, protože prostě na mě po čtyřech letech došla řada.
Ale k problému - máme tady v baráku za sebou hodně podobnou zkušenost, chce to jen jedno - jak už tu někdo psal - spojit se a napsat stížnost na obec. U nás ty stížnosti teda musely být tři, takže po necelém roce od zaslání první stížnosti byli „potížisti“ pryč, hurá.
Tak Ti přeju, ať se to brzo vyřeší, protože opravdu není nic horšího, než otravní a hluční sousedi.
Anik
Aniku-
mám dotaz.
Jak je to, když ten potížista bydlí ve vlastním bytě?? To je totiž případ u nás.
To je asi smůla, žejo…
Nemáme družstvo, byty jsou v podílovém vlastnictví.
A kdo všechno musí být podepsán pod tou stížností??
díky
Počkej, já měla za to, že byt je obecní,,,,hned zkraje jsi to psala. Ale pokud teda je to tak, tak to bohužel nevím. U nás se podepsalo pár sousedů z blízkosti oněch lidí, ale hlavně ty stížnosti byly opakované a taky jsem jednou volala městskou. A ta má za povinnost poslat majiteli bytu-nemovitosti /což je u nás radnice/ hlášení o tom zásahu, takže to snad taky udělali.
Tak nevím jak u vás, nevím přesně jak funguje podílové vlastnictví, jestli má ten hlavní podíl obec a vy jen část, tak hlavním vlastníkem by měla být obec, täkže stížnost tam,,,,ale to teď opravdu jen „hádám“ a uvažuju nahlas.
Ahoj
To jsi mi připomněla, moji situaci. Vypadalo to úplně stejně, ale ve 2+1 vedle bydlela asi 10-ti člená cigánská rodina.
Bohužel tady v republice mají zastání jen neplatiči, barevní, feťáci ajn. Normální pracují občan nezmůže nic.
My jsme to vyřešili radikálně, odstěhovali jsme se do jiného města, kde máme klid.
My sme měli takovýho souseda pod nama. Když si pustil Ozzyho, nadskakoval nám gauč, neslyšeli sme televizi, budilo se dítě… dvakrát sem tam byla, pak sem poslala manžu, na manžela pustil psa. Zavolali sme policii, bylo to na nic, tak sme mu dycky na chodbě vypli pojistky. než to nahodil, tak už se mu věčinou do dalšího rachotu nechtělo. Pak sme se naštěstí odstěhovali.
Ahojky Aniku-
já jsem nepsala ten úvodní příspěvek
)
přede mnou dvě holky psaly o obecním bytě, to ano.
Já jsem si jenom myslela, jestli třeba nevíš, jak je to, když jsou vlastníky bytu ti nájemníci, kteří ho přímo obývají.
To bych asi musela hodně prudit na přestupkové komisi, co…
ale nemam už na to sílu, stěhuju se.Jenom by mě zajímalo, jak to třeba je!! jen tak pro sichra - je vždycky dobrý to vědět…
Podílové vlastnictví znamená, že si každý vlastní svůj byt - a jakoby všichni dohromady vlastní chodbu atd… - je to trošku složitý na vysvětlování…
Jako bychom všichni byli vlastníky domu a to vlastnictví je např. při 10 bytech rozděleno deseti, takže Ty vlastníš desetinu spolu s ostatními a když chceš třeba byt prodat, tak spoluvlastníci mají předkupní právo atd..
No, abych se vrátila k původnímu tématu - ohledně hluku- momentálně teď je to vopravdu děs a hrůza.
Fakt ty Vietnamci dokážou svoje, nejhorší je, že jich tam je fakt skoro každej večer snad dvacet a když tam na ně klepu,
tak mi pokaždý řekne:
„Pani já mam narozeniny.“ Má je čtyřicetkrát do roka, a když ne on, tak jeho žena, děti, brácha, ségra...... ono u nich ani nevíš, kdo je s kým příbuzný nebo není.
pa
Pitrisku aha, promiň, já vás mám, holky, nějak popletený ![]()
Sice mě dělání takových ústupků vždycky strašně štve, tak nějak vnitřně, ale někdy je to asi tak nejlepší, teď myslím, to vaše stěhování. Tak hlavně ať v novým je to v poho.
mam zkusenosti s cikany - mame byt 2+kk v OV v klidnem cihlovem dome prevazne plnem duchodcu, ci jejich deti - vsechny byty prevazne taky 2kk cca okolo 50-60 m4 (vsichni v tom dome de facto vyrustali, pouze my byli prvni mladi svobodni naplaveniny). Bohuzel v jednom byte bydlel osamoceny stary pan, zrejme kvartalni alkoholik (slusny tise popijejici bud naproti v restauraci nebo neslysne doma). Jenze bohuzel nemocny a vekem casteji neslysne pijici, cehoz vyuzila cikanska familie - nejdriv pana zadaco opijeli v restauraci a s pribyvajicim vekem, nemoci a alkoholem, kdyz uz do hospy nedosel, tak s donaskou pitiva domu. No pan umrel, cikani zustali. Trvalo 3 roky nez jsme je jako vlastnici bytu a domu vystrnadili. To, ze neplatili, ohrozovali zdravi (prerizli plynovou trubku nebo se elektrikou z okna napojili na lampu verejneho osvetleni) nikoho nezajimalo. To, ze kdyz bylo soudni stani tak si stara tlusta cigoska volala 3 x za vecer sanitku, ze ji je spatne od srdce taky ne, ze jeji synacka tam nekolikrat hledala policii pac dealeroval drogy taky ne. Odsoudili je az na zaklade toho, ze cely dum sepsal petici. At zijou nase soudy a spravedlnost…ale bozi mlyny melou sice pomalu, ale jiste a jak ja s oblibou rikam - na kazdy prase se vari voda…Hanka
Ahojte, zajímal by mě váš názor jak se zachovat. Naši sousedé jsou trošku sociální případ - bydlí jich 5 v 1+1, ona doma, on uklízí pro úřad. Vždycky jsme s nimi dobře vycházeli, mají dceru v pubertě, půjčila jsem ji šaty a boty do tanečních (boty mi vrátila s odřenou špičkou), byli jsme na její půlkoloně. No a dneska jsem třídila botník a asi 4 páry bot vyhodila (odlepená podrážka, ty s odřenou špičkou, prošlapané paty), normálně v igelitce. A jak jsem se vrátila domů, tak ty moje boty leží u jejich bytu, srovnané jako kdyby k nim přišla návštěva včetně té igelitky. Oni prostě museli jít a podívat se do kontejneru, co vyhazuji. Neštve mě, že si je vzali, pro mě to je odpad, ale že to leží na té chodbě, už takhle tam mají kolo, tak 3 roky, bez sedátka, které tam akorát zavází. Mám chuť jít za nima a říct jim ať nenechávají odpad na chodbě. Manžel mi zase říká, ať to nehrotím a nic neřeším. Co byste dělaly vy?
Je na tom hodně, že jaké sousedy máte, tak se Vám tam dobře, či hůře bydlí. Už to budou skoro 4 roky, co jsme se nastěhovali do nového bytu. Je obecní a je to nová nástavba na asi 40 let starém paneláku. Je to tu všechno nové a čisté. S manželem jsme byli rádi, že máme kde bydlet i s naší tenkrát malou 2 měsíční holčičkou. Ale narazili jsme na souseda, který ve vedlejším vchodě za stěnou si pouštěl „Tuc tuc tuc“ hudbu. Ještě jsme to neměli vůbec zařízené. Byl to holobyt, takže se zvuky pěkně nesly. Manžel šel vedle do vchodu, aby si to s oním sousedem vyřídil. Ve vší slušnosti na něj zaklepal a sdělil mu, že máme 2 měsíční dítko, jestli by to trochu neztlumil. „A to jako když máte dítě si tady nemůžu pouštět hudbu?“ A bylo to. Když si na něj sousedé pod ním stěžovali, tak se popral. Když jsme na něho bouchali, tak vyhrožoval manželovi, že mu rozbije hlavu. Prostě dacan. A tak plynul čas a my jsme jen se založenýma rukama mohli očekávat, kdy začne vyhrávat a je tomu tak do ted. 2× jsme na něj zavolali policii, ale neotvíral. Dokonce se s námi přestal úplně bavit, jakože se nebude bavit s někým, kdo na něho posílá policii. Co je ale horší, tak máme vedle sebe balkon, který má jen skleněnou přepážku, ale podlahu stejnou, takže soukromí žádné.
Jeden čas tam vůbec nebyl, tak jsme si mysleli, že se odstěhoval, protože tam bydlí u své přítelkyně. Ale asi po roce se tam vrátil a my zjistili, že byl v base. Manžel pracuje u policie, tak si ten soused mohl myslet, že jim dal typ. Typ jim nedal. Pracuje na nehodách a to je trochu jiný obor. Jednou když měl noční a byl ve výjezdu, si soused pozval bandu kamarádů a jak jinak, hlučeli, tak jsem volala manželovi, co mám dělat a on přijel i s autem se podívat a souseda odchytl v uniformě. Ten jen obrátil oči v sloup a už vůbec se s námi přestal bavit. Prostě když manžel vyjde z našeho vchodu a zrovna ho nebo ji potká, jak venčí psa, oni dělají, že se koukají zrovna někam jinam, nebo odbočí na druhou stranu, přejdnou na protějš chodník apod.
Když jsou na balkoně a já tam jdu uspat tentokrát už naše 2. miminko, tak schválně zajdou dovnitř a bouchnou dveřmi, aby dali znát, že s námi nic mít nechtějí.
My jsme jim ale nic neudělali, jen jsme na něj 2× ze začátku poslali policii, protože si tam vyhrávali hodně večer.
Občas si to dělají i na balkoně. Nedávno tam vyzpěvovali s hudnou a opíjeli se a my asi tak 3 m od nich „spali“ i s dětmi v ložnici. A co s tím naděláte? Bylo asi 1-2 h ráno.
Je ten člověk normální? Podle mě je naprosto hloupý. Děkuji, že jsem se mohla vypovídat a čekám na vaše názory. Díky Sindarela