Byt po rozvodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
25.4.07 13:10

Byt po rozvodu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak je to s bytem po rozvodu manželství.Byt jsme kupovali v manželství na úvěr z mého stav.spoření,byt je napsán na mě,ale manžel v něm má trvalé bydliště.Co musím udělat po rozvodu pokud chci s dětmi v bytě zůstat???Musím manžela nějak vyplatit pokud budu chtít,aby odešel?díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
25.4.07 13:39

Jestli se nepletu, tak veškerý majetek nabytý po sňatku je společný, obávám se, že i když je byt placen z tvého úvěru, nehraje to roli.
Ale možná je to jinak, nejsem právník, akorát podobnou věc jsem řešila před časem taky, nešlo o byt, ale o věc.
Záleží na vaší dohodě s manželem ohledně majetkového vyrovnání, pokud je k tomu přístupný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.4.07 17:43

Ahoj, nejsem si stopro jistá, ale já si myslím, že pokud je byt napsán jen na Tebe, je ve Tvém výlučném vlastnictví a tyto věci do SJM nepatří, tudíž bys ho z něj ani nemusela vyplácet. Záleží tedy na tom, co je napsáno v katastu, tam by bylo jinak přímo uvedeno, že je v SJM. Po rozvodu by ti normálně zůstal, jen bys musela manželovi nechat zrušit trvalé bydliště. Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
26.4.07 09:19

Ahojky,
Pokud si ten byt kupovala uz za trvani manzelstvi,tak ma na nej bohuzel narok i manzel. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.4.12 16:52

AHOJKY..

MÁM DOTAZ.MÍ RODIČE MI DAROVALY BARÁK,CHTĚLA BYCH VĚDĚT,JESTLI V PŘÍPADĚ ROZVODU,MÁ MANŽEL NÁROK NA POLOVINU BARÁKU.BARÁK JE NAPSANÝ NA MĚ A MANŽEL MÁ JINOU ADRESU,NENÍ ZAPSÁN ANI NA KATASRU NEMOVITOSTI.MOC DĚKUJI:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí