Jak zjistit, kdo má trvalé bydliště v mém bytě?

980
11.4.07 22:06

Jak zjistit kdo má trvalé bydliště v mém bytě?

Ahojky, potřebuju radu od zkušenějších.
Teď mi volala sestra a celá vyděšená mi sdělila, že u ní - v jejím bytě hledali PČR člověka, který tam má trvalé bydliště.
Sestra byt vlastní asi 5 let - ale nidky s tímto neměla problémy a já bych jí chtěla pomoci.
jen netuším jak - zda tento zápis bude na matrice? mám jít na geodézii (sestra je jediným vlastníkem), jak toho dotyčného (pokud je to pravda,že tu má trvalko) nechat vyšktnout? soudně? Díky za rady !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
11.4.07 22:11

Mazej na obecní nebo městský úřad - tam ti to řeknou v evidenci obyvatel. Také jsme měli v novém bydlišti trvale hlášené bývalé majitele, ale snad je vyřešeno.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
11.4.07 22:34

Ať si sestra zaběhne na městský úřad, odbor Evidence obyvatel i s kupní smlouvou, nebo zkrátka s doklady, že ona je vlastníkem bytu a tam jí to řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
12.4.07 06:48

Ahojky, já tohle řešila před nedávnem. Koupili jsme v květnu 2006 byt, zaplatili a nastěhovali se s tím, že původní majitelé se odhlásí kolem září 2006 až zkolaudují svůj dům. Čas běžel a oni se mi v říjnu vysmáli, měla jsem strach protože jsou oba podnikatelé a nikdy nevíš kde si vezmou úvěr… no a trvalé bydliště měli tady.
Zavolala jsem na MÚ a paní že takové případy řeší pořád, že mám sebou přinést: Kupní smlouvu, výpis z katastru a potvrzení aspoň 2 sousedů že tam ti původní majitelé už nebydlí. Na MÚ jsem vypsala žádosti o zrušení jejich trvalého pobytu a začalo řízení...... počítej že ty 2 sousedy si pozvou k ověření. že tam opravdu původní majitelé nebydlí. Celé to trvá 30 dní od podání žádosti.
Pokud budeš chtít něco víc pošli SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
12.4.07 07:32

j

Holky, díky moc. Za chvíli jedu za ségrou a skočíme na úřad a uvidíme. písnu jak jsme dopadly. Díky
Anonymní Desty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
12.4.07 09:37

mám dotaz - trvalý bydliště je přeci adresa celýho paneláku, ne přímo jaký byt to je? Ste me vydesili, nedavno jsme se stehovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
12.4.07 12:14

j

Tak hotovo vyrizeno - presne jak jste psaly, podat zadost, potvrzeni od sousedu a ted budeme cekat. Holky diky moc.

Noemmi - zalezi jakou mate smlouvu - zda na byt nebo podilnictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.4.07 14:59

Noemmi, tvalé bydliště je nejen adresa domu, ale také číslo bytu…

Takže pokud tam někoho nedejbože máte, chce to postup podle Jituli - taky jsme se na to chystali, ale snad nebude potřeba… Paní mi už volala, že mají trvalé bydliště nahlášené jinde, teď se potřebuji stavit na úřad, zda jim to už přišlo, pár dní trvá, než to dorazí na původní bydliště - ale stejně není kam spěchat, ještě nám nepřišly z katastru oražené zavkladované smlouvy a nový list vlastnictví, takže to stejně memůžeme řešit.

Ale určitě bych to nepodcenila.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poool
6.5.10 15:58

Rada

Taky potřebuji radu, jak na to.Koupily jsme barák a po bývalých majitelích zůstali dluhy a exekuce, navíc zde mají trv. bydliště.Bojím se, že nám sem najedou a vyberou nám barák.Prosím poraďte.Dík Pavel. :cry:

• Citovat
  • Upravit
Fialax
5.2.12 01:29

Mel jsem podobny problem byt jsem koupil a mel v rekonstrukci pote jsem jednoho krasneho dne nasel na dverich listecek od exekutora s jmenem neznameho cloveka. Kontaktoval jsem exekutora a vec mu vysvetlil pres mail jsem mu odeslal dokumenty o koupi a pozadal ho o vyjadreni. Pote jsem zasel na urad kde mi vsak nechteli na evidenci rici kdo je hlasen v mem byte coz bylo divne jako vlastnikovi az prez zname jsem se dostal k datu narozeni byvaleho najemnika a tak s kupni smlouvou jsem sel zpet na urad. Kde jsem sepsal zadost o zruseni jeho trvaleho bydliste kterou odeslali na moji adresu tim ze si ji nevyzved se vratila zpet na urad a oni ho pote vymazali trvalo to asi tri tydny.

• Citovat
  • Upravit
30.11.14 16:08

Mel bych asi hloupou otazku k prispevku Jitula Kelišová 12.04.07 06:48. Co delat pokud s potvrzenim 2 sousedu nemohu pocitat. Sousedni byty jsou pronajimany a najemnici se meni velmi casto. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.11.14 16:30

@bobbyvilik Domnívám se, že se řeší stav k danému dni. To znamená, že sousedé, pokud tam bydlí řekněme aspoň tři měsíce, můžou podat svědectví k tomu, co si pamatují za dobu svého bydlení. Takže i s nájemníky je dobré se „skamarádit“ a požádat o svědectví. No a snad se ve lhůtě těch 30 dní, co trvá správní řízení, neodstěhujou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
6.10.16 11:04

Budu se stěhovat do nového bytu jako nájemce. Se svolením majitelky si tam budu zřizovat i trvalé bydliště.

Jak a kde zjistím (když jsem jenom nájemce a ne majitel) kdo všechno má trvalý pobyt v tom bytě a jestli např. předchozí nájemci si ho odhlásili? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
6.10.16 11:14

@Caitlyn Nijak, musíš o to požádat majitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
6.10.16 12:18

@Caitlyn Majitelka bytu si to může zjistit na městském úřadu. Ale ne vždy to jde, já si to zjišťovala na Praze 10 a tam mi řekli, že trvalý pobyt u bytových domů evidují jen podle čísla popisného a ne podle čísla bytu, takže tam to je nezjistitelné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí