Sousedé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3513
8.4.15 14:51

Ahojte, zajímal by mě váš názor jak se zachovat. Naši sousedé jsou trošku sociální případ - bydlí jich 5 v 1+1, ona doma, on uklízí pro úřad. Vždycky jsme s nimi dobře vycházeli, mají dceru v pubertě, půjčila jsem ji šaty a boty do tanečních (boty mi vrátila s odřenou špičkou), byli jsme na její půlkoloně. No a dneska jsem třídila botník a asi 4 páry bot vyhodila (odlepená podrážka, ty s odřenou špičkou, prošlapané paty), normálně v igelitce. A jak jsem se vrátila domů, tak ty moje boty leží u jejich bytu, srovnané jako kdyby k nim přišla návštěva včetně té igelitky. Oni prostě museli jít a podívat se do kontejneru, co vyhazuji. Neštve mě, že si je vzali, pro mě to je odpad, ale že to leží na té chodbě, už takhle tam mají kolo, tak 3 roky, bez sedátka, které tam akorát zavází. Mám chuť jít za nima a říct jim ať nenechávají odpad na chodbě. Manžel mi zase říká, ať to nehrotím a nic neřeším. Co byste dělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.4.15 14:56

A tobe ty veci nejakbrani v pruchodu chodbou? Hrozi, ze o ne zakopnes? Pokud ne, neresila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861

No bohužel kolo asi nemůže být braný jako odpad bych řekla. A pokud je jich v bytě 5 tak to asi nemají kam dát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Dala si to k popelnici tak proc ti vadi, ze jsou u nich? Neresila bych to. Pro tebe odpad pri jineho poklad. Pokud neprekazi na chodbe v pruchodu primo vam tak nevidim problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16052
8.4.15 14:57

@Lucie008
Na schůzi sdružení vlastníků jsme se jasně domluvili, že chodba a schodiště musejí zůstat i kvůli nějakým protipožárním pravidlům volné. Každý má k bytu sklep a část kočárkárny, a to musí stačit. Pak na základě zápisu jsme jednu rodinu urgovali o odklizení věcí. Jestli je to s protipožárními pravidly pravda, netuším, ale jako argument jsme to použili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
8.4.15 15:00

@Bibi239 ne nebrání to ničemu
@elinka90 na tom kole se nedá jezdit, je nepojízdné a jen tam stojí
@Šarlota4 mě nevadí, že si to vzali, jen mi přijde střelené, že chodí po mě prohlížet popelnici a ještě to pak vystavují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
8.4.15 15:02

Mě tedy taky rozčilují botníky na chodbě a podobné věci, ale už jsem to vzdala a neřeším to, protože to jen vyvolává spory a nevraživost mezi sousedy a každý si nakonec stejně dělá co chce. Když je jich 5 v 1+1 tak se nediv, ža mají věci i na chodbě. Jediné co snad mužeš udělat je promluvit si se správcem domu, třeba on jim domluví, pokud vím požární předpisy zakazují nechávat věci na chodbě, ale nevím jestli to pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
8.4.15 15:02

Mám strach, že z té chodby udělají postupně skladiště, jednou tam nechali matrace asi tak měsíc než se manžel naštval a odnesl to do sklepa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
8.4.15 15:03
@Lucie008 píše:
@Šarlota4 mě nevadí, že si to vzali, jen mi přijde střelené, že chodí po mě prohlížet popelnici a ještě to pak vystavují

No tak jim to příště nabídneš před vyhozením a nebudou po tobě muset lovit v konťáku :-D Moc to hrotíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
8.4.15 15:06

@Karleon Asi jo aspoň jim nějak vypomůžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
8.4.15 15:13

@zrcadlo Jojo, s požárními pravidly je to pravda, ale nejsem si jistá, zda by to šlo aplikovat na boty postavené na rohožce… na kytky, botníky, kolo a podobně už s přehledem jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
8.4.15 15:14

@Lucie008
Neřešila bych to a příště až bych něco vyhazovala, nabídla bych to prvně jim :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.4.15 15:14

@Lucie008 kdyz nevadi, tak neresit. trocha bordelu je dobracena za normalni sousedske vztahy. Pokud by bordel narustal, nabidla bych pomoc s odnosem, odvozem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
8.4.15 15:15

@Lucie008

Vy nemáte v domě kočárkárnu, že musí mít kole za dveřmi?

Asi bych to neřešila, může z toho být akorát zlo.

Jinak ohledně oblečení a bot na vyhození, bych se jich příště zeptala, jestli něco z toho nechtějí. Tedy pokud s nimi slušně vycházíte.

• Citovat
  • Upravit
509
8.4.15 15:16

Neresila bych.. Normalne, kdyz mam vyrazene boty atd.. Pokladam na popelnici. Vzdy to zmizi.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí