Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No obávám se, že s tím asi nic moc nenaděláš. ![]()
Je to fakt všechno o té sousedské toleranci, protože co si budem… mě tady taky někteří celkem dost vysírají, ale tak co nadělám. ![]()
Ještě mě nikdy nenapadlo, na někoho zvonit nebo bušit v noci do radiátoru, že mě ruší jejich vášnivý sex. ![]()
Je na každým, kde se rozhodne bydlet a sousedé se bohužel mění. To je někdy hodně smutná realita. ![]()
Příspěvek upraven 07.09.26 v 23:37
@Černá Madonna píše: Více
Ty ono já asi nezměním 🤷 ale ona už nebude mít dle její slov oázu klidu…
Navíc její přítel jak si přihne tak by se chtěl bít 🤦 🤷 Hudba jí vadí děti jí vadí 🫣 přitom ona má taky dva kluky sice starší ale taky byli malí 😀
@Anonymní píše: Více
bohužel jsou lidé, kterým vadí naprosto všechno. Také jsme si toto zažili. Pod námi bydlí baba, která kdysi několikrát týdně ve dne v noci rušila celý dům, protože se s manželem hádali a řvali. Ona prala klidně o půlnoci, a když za ní sousedka pod ní šla, jestli by nemohla prát ve dne, tak ji poslala do pr…Po letech se znovu vdala, nám se narodily 2 děti a nastalo nám peklo. Neustále na nás bušila koštětem, nadávali s tím svým kreténem našim dětem, že josu to parchanti a hajzlové. Volala jsem na ně i policii, měla jsem kvůli nim úplně zkaženou mateřskou. Měli v domě problémy snad s každým. Nechovám k nikomu na světě nenávist, ale tyhle 2 skruty opravdu nenávidím a kdykoli je potkám, mám po náladě. Přeji hodně sil. ![]()
Umím si představit jaký hluk produkují 3 malé děti a ještě k tomu v bytovce kde je většinou slyšet naprosto vše. Že ty to nevnímáš neznamená, že nedělají hluk.
Jinak asi sousedka má smůlu jsou to děti a ten hluk produkovat budou. Navíc pokud ona žije sama je jasné, že je slyší. To je v bytovce naprosto jasné. Ale upřímně potichu nebudou ani omylem ![]()
Vzhledem k tomu, že slyšíš kroky, tak to bude asi dost izolačně na zvuk nekvalitní byt v kombinaci se sousedem s nízkou tolerancí na hluk.
Všichni rodiče si myslí, že jejich miláčkové nedělají hluk a jsou to andílci. Vsadím se, že dělají kravál jako blázen, ale ty to „neslyšíš“. Musíš prostě děcka víc krotit. Nade mnou bydlí sousedka, která snad každý den stěhuje nábytek nebo tam něco dělá s čoklem. A věř mi, že mám tý květinky plný zuby.
Zažila jsem si s čarodějnicí pod námi své, pomohlo až děti odrostly ---- ![]()
Pokud žije sama tak my v bytovce normálně slyšeli hlasy od sousedů, když se mluvilo. To ticho je pak velké. Pokud brečelo dítě bylo to slyšet daleko víc. A 3 děti budou hlučné.
i za normální situace a to nemusí být žádný rošťáci.
Ještě můžete zkusit odhlučnit jejich pokoj. To měli pak sousedi kvůli hudebním nástrojům a celkem to bylo dobrý.
Jako absolutní klid očekávat může, ale to je asi tak všechno. Jestli chce „oázu klidu“ tak se musí holt odstěhovat někam na samotu.
Opravdu nevím, koho chceš přesvědčovat o tom, že tři malí kluci doma nedělají hluk… ![]()
Právě tenhle přístup je totiž na celé věci v podstatě alfa a omega - jestliže sousedce na její stížnosti reaguješ způsobem „oni žádný hluk nedělají a nikdo jiný si nestěžuje“, tak jediný výsledek je, že ji dostáváš víc a víc do vrtule… ![]()
Samozřejmě, že děti těžko přivážeš k židli a zalepíš jim pusu - s tím se sousedka holt musí smířit. Není ale potřeba její problém bagatelizovat a házet na ni zpátky s tím, že si vlastně vymýšlí. Pokud bydlí nad vámi, je jí úplně k ničemu, že ty jsi dal něco pod koberec a tím máš pocit, že jsi to jako vyřešil a ona jenom otravuje.
Pokud chceš zachovat aspoň nějaké korektní vztahy, jediná možnost je pokusit se minimalizovat provozní hluk (tj. trochu ztlumit hudbu, omezovat hry, při kterých se s něčím hází nebo do něčeho bouchá, trochu korigovat děti, aby po sobě nekřičely apod.), a především, dát najevo nejen snahu, ale hlavně pochopení.
@BohunkaP píše: Více
Vedle mého dětského pokoje má od souseda holčička pokoj..Když sem se ho ptal, jestli je to opravdu tak strašné tak ten v tom problém nevidí a nepřijde mu, že by to bylo nějak extrémní..
Děti korigujem a ne opravdu si s ničím nehází. Podotykam, že jí vadí dunění které prostě při chůzi nebo když si hrají dělají..
Zeptala se i mě, jestli sem nezačal nosit cukle že slyší i mě když sem sám doma🤦 🤷
Přesně toho jsem se chtěla ušetřit, v bytech je vše slyšet, soukromí žádné, máme přízemní dům 200m a nikdo naše děti neposlouchá, na zahradě nijak nejeví a navíc nejbližší sousedi že všech stran jsou 20m, 50m…a za cestou to už je třeba 80m
A furt někoho potkávat a zdržovat se nějakým dohadováním…brrr…jestli jste v nájmu, tak doporučuju změnu pro klid na všech frontách
Tři děti v paneláku prostě hluk produkovat budou. Autor příspěvku by se nad tím měl zamyslet a v rámci dobrých sousedských vztahů děti mírnit. Z popisu mi není moc jasné o jaký hluk jde - dunění…to si děti pouští nějaký reprák? Hrají si? Dupou? Hází balonem?…Jde o hluk ve dne, nebo v noci…
Většina lidí, co hluk produkuje si neuvědomuje jak otravné a zničující to může být. Doporučoval bych se snažit domluvit a najít příčinu hluku a tu se pokusit řešit. Většina lidí se přijde ozvat až když jsou opravdu nas**ní. Až sousedce rupnou nervy…tak to bude jen horší. Sousedka v paneláku nemůže očekávat absolutní klid, ale taky ne válcovnu plechů 24/7.
Ja sousedy z boku taky neslysim, ale pod nami jo. V tom paneláku se to nese různě.
Zdravím, prosím o názory k tomu, co budu psát níže.
Máme doma občas tři děti (kluky) ve věku 5, 7 a 7 let, dva jsou od přítelkyně. 🙂
Sousedka, která byla zvyklá na svůj klid – a podotýkám, že je jediná ze sousedů ve vchodě, která si stěžuje – navíc bydlí nade mnou. Neustále si tedy stěžuje na dunění od dětí.
Problém je v tom, že mně doma nepřijde, že by dělali nějaký extrémní randál. Už jsem dal i do pokoje pod koberec mirelon, ale ani to nestačí. Prý jsem zničil sousedce „oázu klidu“.
Může sousedka očekávat absolutní klid? Podotýkám, že bydlí nade mnou a já od ní také slyším kroky. Nikdy by mě ale nenapadlo si na tohle stěžovat, když bydlím v bytovce. A ne, kluci opravdu neskáčou ze skříní. 😄
Spíš mi přijde, že má velice nízkou toleranci na hluk. Když zde byli kluci po delší době, neváhala ráno vylézt z okna a nadávat, že se to nedá vydržet.
V bytě předtím bydlela stará paní se psem. Já v něm bydlím už 4 roky, ale syn byl většinou sám, takže neměl důvod se s někým hádat nebo blbnout v pokoji. 😀
Děkuji za komentáře a názory.