Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo kdo má psací stůl z IKEA a jestli neměl problém s plísní. Dnes jsem si stůl uklízela a vevnitř šuplat je černý povlak, přítelovi to přijde, že je to plíseň. Je fakt, že stůl sice bytelný ale nepřijde mi, že má vyřešené větrání. Nikdy jsem ale neslyšela že by e ena takový problém někdo stěžoval. Myslíte že je to možné?
Ahoj, já osobně si nemyslím, že by problém byl vyloženě v tom, že je stůl z IKEA. Spíš to vidím na kombinaci několika faktorů v místnosti. Podle mě to může být způsobeno celkovou zvýšenou vlhkostí v bytě nebo domě. Pokud navíc chybí dostatečná cirkulace vzduchu, vlhkost se hromadí na chladnějších místech, jako jsou vnitřky šuplíků, a to je ideální prostředí pro plíseň. Také mě napadá, zda nemáte špatnou izolaci od země, což by mohlo způsobovat, že se vlhkost dostává do zdiva a podlahy, a odtud i do nábytku. Doporučuji pořídit vlhkoměr a zjistit, jaká je v místnosti vlhkost vzduchu. Pokud je příliš vysoká, bude potřeba začít intenzivněji větrat, případně pořídit odvlhčovač vzduchu.
Mám pracovní stůl IKEA. Takový ten jejich jednoduchý, má dva šuplíky. Zatím žádný problém nebyl. Ani náznak plísně. Ale mám v šuplikach jen různé papíry na tvoření a do tiskárny, v deskách diplomy atd. Ve druhém šuplíku jsou maximálně pastelky, voskovky, fixy. Neměla jsi tam něco navlhlého?
Mame dva několik let a plesnivé nejsou a to tam maji děti kde co.
Mám prakticky veškerý nábytek z Ikei a plesnivé nic není, to musíte mít plíseň v bytě, pokud to vůbec plíseň je