Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den, jak máte prosím dane slavnostnejsi nádobí takové co vydáte jednou za rok k nějaké prilezitosti. Mám nějaký set po babičce a chtěla bych ho vystavit ale v kuchyni není moc místa v lince. Přemýšlela jsem nad pořízením vitríny. Máte to tak někdo? Případně foto. Děkuji
Nic takového doma nevedu. Právě kvůli místu. Současně takovéto kousky se většinou nedají umývat v myčce. A to já doma nechci. Mamka má takovéto sety v historickém příborníku.
@rena03 píše: Více
Mam cibulak, vytahuji při rodinných oslavách především proto, že to je šestnáctidilna sada. Vystaveno nemam, je to v plastové krabici na půdě. Mamka i babička mají vystaveno ve vitrinach v obýváku.
Mám cibulák na půdě, zatím na stůl nepřišel a nemíním ho nikde vystavovat. Uvidím, jestli ho vůbec někdy použijeme.
@rena03 píše: Více
proč vystavit? mamka má takové nádobí, co její matka dostala jako svatební dar, takže rok 1958, má to v polici před půdou a vytahuje to pouze na Vánoce, po Štěpánu to jde zase k půdě
Mám krásné po babičce a po mámě. V obýváku v prosklenné skříni. Je to památka, babička mi to slíbila že to bude moje už jako holce a po mámě to má schované dcera a vnučka, bude to jejich. Takže bych si nedovolila to vyhodit či prodat. Ale není toho mraky, jedna a jedna sada. V kuchyni ve skříňkách máme klasické k běžnému pooužívání.
Mamka kdysi měla vystavené nějaké lepší kolekce nádobí. Nikdy jsme to nepoužívali, protože je to přece sváteční… Mě by nenapadlo si vystavovat nádobí. A vlastně neznám nikoho pod padesát, kdo by tohle dělal. Vždycky jsem to tak nějak brala, že je to zvyk starších ročníků, že se to tak prostě kdysi dělávalo.
Nevedeme. Co se nemůže dát do myčky a nepoužívá se průběžně. To nemáme.
Na svatbu jsme dostali dar sadu cibuláků. Tento týden jsme měli výročí. Vzpomněla jsem si, že jsou 19 let někde na půdě u rodičů. Každý rok si na ně na výročí vzpomenu.
Doma bych je nechtěla. Výstavky se nám nelíbí. Nemám ráda, když jsou v lince otevřené poličky, skříňky. Natož někde doma vitríny. Není to hezké.
Příspěvek upraven 24.07.26 v 21:24
Nemám vystavené a nechci mít.
Pokud to chceš mít vystavené tak si to vystav. Přeci je důležité, jak to chceš mít doma ty. ![]()
My tedy před 30 lety taky dostali sadu cibuláků (mám pocit, že tehdy ho dostal snad každý). Už ho nemáme, vzala si to dcera. Ale nelpím na věcech a co jsem starší tím víc ![]()
Já teda ne ale kamarádka měla v. Jídelně skleník kde měla pár kousků.
Já to nemám moc ráda, ty věci na koukání. Lepí se na to prach, na používání je to škoda. Mám fakt ráda věci co se dají využít. Jako jo, naj de pár kusů něčeho co mám po rodině ale je to vlastně pořád někde schované.
Po babičce máme dezertní talířky a ty teda vytáhnu, když běžné nádobí nestačí. Takže se vlastně i používá což je jeho účel.
@stinga píše: Více
Tak asi se jí to líbí, tak to chce mít na očích ![]()
Používala bych takové nádobí co nejčastěji a pokaždé přitom na babičku vzpomněla
To mi připadá jako mnohem lepší využití, než když na něj někde rok sedá prach a jen bezúčelně zabírá místo.
@Michelle_M píše: Více
ale pravděpodobně ho bude muset mýt ručně, to staré nádobí moc dlouho v myčce nepřežije
Šlo mi spíš o to kam ho umístit, když na to není nikde místo. Na půdu ho právě dát nemůžu. Není možnost. Myslela jsem právě dát ho třeba do obývací stěny nebo tak.
Nemame. Vytryny s nadobim nesnasim. Matka porad placala jak na to a ono neni misto, ale na uplne zbytecnou vytrynu misto bylo? ![]()