Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co se ještě týká vaření, tak mnou nejpoužívanější je remoska a horkovzdušná fritéza. A jinak ta sušička prádla - mám ji 8 let a život bez ní byl plný plandajícího prádla a vlhkosti v bytě. Ale to si uvědomuji až od chvíle, kdy ji mám.
Nikdy bych nevěřila, že si na robotický vysavač natolik zvyknu. Normální už vytahuju jen na úklid terasy, tak dvakrát do roka. Původně jsem byla dost nedůvěřivá k vytírání, ale našla jsem si metodu (mám velkou sadu hadříků, měním po každé místnosti), a nevytahuju už ani ruční mop. Perfektní hlavně na chlupy. Jediný, co to pořád neumí, jsou rohy místností. Obejdu pak vždycky byt s vlhčeným kapesníkem.
Kontaktní elektrický gril, robotický vysavač s dokovací stanicí ( až to člověk má, tak zjistí jaký je to obrovský rozdíl). Na okna je super ten vysavač. Jen posudlat a stáhnout a hotovo.
Roboticky vysavač, mame ten samočistící a i s funkcí vytirani. Super vec, na zemi musi byt poradek, aby se nikde neřekl, takze v rychlosti dam hracky jako ty do boxu, jdeme ven a mezitím uklidi podlahu. Pak jednou za tyden akorat vytiram poradne ručním mopem.
Jinak jako hodne lidi chválí sušičku, take ji mame, ale za me to az takova pomoc neni. Super v zimě, ze prádlo neschne dlouho doma, ale jinak mi neprijde, ze by se prádlo ze susicky nemuselo žehlit a zda se mi, ze se take vice obleceni nici a proste nevoní tak jako kdyz uschne na sušáku. Ulehčení je v tom, ze se nemusi prádlo pověsit, to stoprocentne. Asi zalezi jak často peres, kolik pradla mate no
@Cenarius píše: Více
Jestli myslis tu elektrickou štěrku ta je super, taky chválím…je to rychlovka a okna se nemusi ani leštit
Manžel a děti naučené, že automaticky, samostatně fungují.
Jinak všichni moderní el. sluhové. Kteří se zapnou a pracují za nás, tzn. pračka, sušička, myčka atd.
Naprosto chápu argumenty pro sušení prádla volně - kdo má kde, sušárna, zahrada, místnost.. ale mám děti alergiky a sušičkou se krásně prádlo zbaví prachu, pylu, vláken, zvířecích chlupů…
V hodně rodinách zjistili, že zbytečně mnoho času denně žere čištění zubů, praní oblečení, uklízení a chození do práce. Ušetřený čas mohou lépe využít například v pořadu Výměna manželek ![]()
Největší pomocník je mít dostatek úložného prostoru, důsledně vracet věci hned po použití na své místo, a průběžně třídit. To je často kámen úrazu. A taky co se týká vaření odmývat věci průběžně během vaření, ať už v myčce nebo ručně. A sušička stoprocentně, nemusím žehlit, dávám rovnou na ramínka a do skříně. Taky hned po usušení. A že prádlo nevoní - voní, ale čistotou, ne aviváží. Aspoň se to netluče s parfémem. A samozřejmě zapojit do chodu domácnosti celou rodinu, děti úměrně věku.
Podle mě už máš všechno, nic dalšího mě nenapadá ![]()
Jinak co se týče sušičky, já jsem ji měla, ale nějak jsem ten přínos nepochopila. Hrozně mě štvalo, jak je hlučná (ale možná jsme jen měli špatný model), pouštět ji v paneláku po 22.00 už mi přišlo zu viel (stejně jako po desáté neperu, teda snažím se). Takže jsem mohla dát prádlo do pračky nejpozději tak v pět odpoledne, protože než se to vypere a vysusickuje, je skoro deset. Dále, vysusickovane prádlo se muselo hned vyndat a složit, žádné že to na mě na sušáku klidně dva dny počká. To mi s dětma extrémně nevyhovovalo (že musím všeho nechat a PRÁVĚ TEĎ jít skládat prádlo).
Měla jsme pocit, že musím okolo toho prádla mnohem víc přemýšlet a plánovat - kdy dát prádlo do pračky, aby se nesusickovalo moc pozdě a zároveň aby se nedosusilo ve chvíli, kdy se mi to nehodí. Navíc prací ani susici program nikdy netrvá stejně dlouho, různě se to váží a ty spotřebiče to samy určují… Nějak jsem se to nenaučila.
Navíc sušička mi ušetřila to věšení (15 minut?), ale po každém sušení se musí vylít voda a vyčistit filtr (5 minut), složit to musím stejně… Časová úspora mi přišla malá.
Prádlo suším na balkoně, vesim ho tam ráda, zrovna tohle mě baví. A pěkně pak voní ![]()
Jedině teda že sušička byla nepřekonatelná v obirani omylem vypraných papírových kapesníků. A když má někdo psa, tak ty chlupy to taky asi dobře sebere.
@teroonka píše: Více
Přesně, v bytě není vlhkost, a zároveň se nepráší (z prádla).
Ahoj, zajímají mě vaše typy na ulehčení péče o domácnost. Musím říct, že se dvěma malými dětmi, velmi náročnými (jedno PAS) jsem rezignovala na spoustu věcí a časem jsem zjistila, že když je nedělám, tak se nic nestane. Přestala jsem žehlit, v nejtěžším období s dětmi jsem prádlo ani neskládala, ale dávala na postel hromádky, přestala jsem mýt pravidelně okna, hračky v dětském pokojíčku jsou pořád vytažené, ty už ani neuklízím, jen když jdu vysávat. V obýváku hračky do jednoho velkého boxu..
máme myčku, pračku, pomalý hrnec a tyčový vysavač s mopem..uvažuji o sušičce..
musím říct, že máme pořád tak nějak uklizeno a před návštěvou se nemusím stydět, i když se doma nepředřu. Máte ještě nějaké typy co vám pomohli domácnost udržovat? Věci třídím často a rozhodně nemáme velké množství věcí doma.