Největší pomocník v domácnosti?

Anonymní
12.7.26 18:56

největší pomocník v domácnosti

Ahoj, zajímají mě vaše typy na ulehčení péče o domácnost. Musím říct, že se dvěma malými dětmi, velmi náročnými (jedno PAS) jsem rezignovala na spoustu věcí a časem jsem zjistila, že když je nedělám, tak se nic nestane. Přestala jsem žehlit, v nejtěžším období s dětmi jsem prádlo ani neskládala, ale dávala na postel hromádky, přestala jsem mýt pravidelně okna, hračky v dětském pokojíčku jsou pořád vytažené, ty už ani neuklízím, jen když jdu vysávat. V obýváku hračky do jednoho velkého boxu..
máme myčku, pračku, pomalý hrnec a tyčový vysavač s mopem..uvažuji o sušičce..
musím říct, že máme pořád tak nějak uklizeno a před návštěvou se nemusím stydět, i když se doma nepředřu. Máte ještě nějaké typy co vám pomohli domácnost udržovat? Věci třídím často a rozhodně nemáme velké množství věcí doma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3284
12.7.26 19:12

Co se ještě týká vaření, tak mnou nejpoužívanější je remoska a horkovzdušná fritéza. A jinak ta sušička prádla - mám ji 8 let a život bez ní byl plný plandajícího prádla a vlhkosti v bytě. Ale to si uvědomuji až od chvíle, kdy ji mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.7.26 19:18

Sušička, robotický vysavač, horkovzdušná fritéza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
12.7.26 19:31

Nikdy bych nevěřila, že si na robotický vysavač natolik zvyknu. Normální už vytahuju jen na úklid terasy, tak dvakrát do roka. Původně jsem byla dost nedůvěřivá k vytírání, ale našla jsem si metodu (mám velkou sadu hadříků, měním po každé místnosti), a nevytahuju už ani ruční mop. Perfektní hlavně na chlupy. Jediný, co to pořád neumí, jsou rohy místností. Obejdu pak vždycky byt s vlhčeným kapesníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20963
12.7.26 19:33

Kontaktní elektrický gril, robotický vysavač s dokovací stanicí ( až to člověk má, tak zjistí jaký je to obrovský rozdíl). Na okna je super ten vysavač. Jen posudlat a stáhnout a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
12.7.26 19:33

Roboticky vysavač, mame ten samočistící a i s funkcí vytirani. Super vec, na zemi musi byt poradek, aby se nikde neřekl, takze v rychlosti dam hracky jako ty do boxu, jdeme ven a mezitím uklidi podlahu. Pak jednou za tyden akorat vytiram poradne ručním mopem.

Jinak jako hodne lidi chválí sušičku, take ji mame, ale za me to az takova pomoc neni. Super v zimě, ze prádlo neschne dlouho doma, ale jinak mi neprijde, ze by se prádlo ze susicky nemuselo žehlit a zda se mi, ze se take vice obleceni nici a proste nevoní tak jako kdyz uschne na sušáku. Ulehčení je v tom, ze se nemusi prádlo pověsit, to stoprocentne. Asi zalezi jak často peres, kolik pradla mate no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
12.7.26 19:34
@Cenarius píše: Více

Jestli myslis tu elektrickou štěrku ta je super, taky chválím…je to rychlovka a okna se nemusi ani leštit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9294
12.7.26 19:38

Manžel a děti naučené, že automaticky, samostatně fungují.
Jinak všichni moderní el. sluhové. Kteří se zapnou a pracují za nás, tzn. pračka, sušička, myčka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
12.7.26 19:45

Naprosto chápu argumenty pro sušení prádla volně - kdo má kde, sušárna, zahrada, místnost.. ale mám děti alergiky a sušičkou se krásně prádlo zbaví prachu, pylu, vláken, zvířecích chlupů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
12.7.26 19:57

V hodně rodinách zjistili, že zbytečně mnoho času denně žere čištění zubů, praní oblečení, uklízení a chození do práce. Ušetřený čas mohou lépe využít například v pořadu Výměna manželek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78395
12.7.26 19:58
@rmot píše: Více
:mrgreen: a ještě za to dostanou slušně zaplaceno :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
12.7.26 19:59

Největší pomocník je mít dostatek úložného prostoru, důsledně vracet věci hned po použití na své místo, a průběžně třídit. To je často kámen úrazu. A taky co se týká vaření odmývat věci průběžně během vaření, ať už v myčce nebo ručně. A sušička stoprocentně, nemusím žehlit, dávám rovnou na ramínka a do skříně. Taky hned po usušení. A že prádlo nevoní - voní, ale čistotou, ne aviváží. Aspoň se to netluče s parfémem. A samozřejmě zapojit do chodu domácnosti celou rodinu, děti úměrně věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.7.26 19:59

@stinga kolik to teď dělá? Že bych se prihlasila :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3933
12.7.26 20:00

Podle mě už máš všechno, nic dalšího mě nenapadá :kytka:

Jinak co se týče sušičky, já jsem ji měla, ale nějak jsem ten přínos nepochopila. Hrozně mě štvalo, jak je hlučná (ale možná jsme jen měli špatný model), pouštět ji v paneláku po 22.00 už mi přišlo zu viel (stejně jako po desáté neperu, teda snažím se). Takže jsem mohla dát prádlo do pračky nejpozději tak v pět odpoledne, protože než se to vypere a vysusickuje, je skoro deset. Dále, vysusickovane prádlo se muselo hned vyndat a složit, žádné že to na mě na sušáku klidně dva dny počká. To mi s dětma extrémně nevyhovovalo (že musím všeho nechat a PRÁVĚ TEĎ jít skládat prádlo).
Měla jsme pocit, že musím okolo toho prádla mnohem víc přemýšlet a plánovat - kdy dát prádlo do pračky, aby se nesusickovalo moc pozdě a zároveň aby se nedosusilo ve chvíli, kdy se mi to nehodí. Navíc prací ani susici program nikdy netrvá stejně dlouho, různě se to váží a ty spotřebiče to samy určují… Nějak jsem se to nenaučila.

Navíc sušička mi ušetřila to věšení (15 minut?), ale po každém sušení se musí vylít voda a vyčistit filtr (5 minut), složit to musím stejně… Časová úspora mi přišla malá.

Prádlo suším na balkoně, vesim ho tam ráda, zrovna tohle mě baví. A pěkně pak voní :lol:

Jedině teda že sušička byla nepřekonatelná v obirani omylem vypraných papírových kapesníků. A když má někdo psa, tak ty chlupy to taky asi dobře sebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
12.7.26 20:00
@teroonka píše: Více

Přesně, v bytě není vlhkost, a zároveň se nepráší (z prádla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný