Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše: Více
Pokud nemáš jasný důkaz, že kočky nejsou jeho, nic nezmůžeš. Policie taky kočky řešit nebude., Bohužel.
@MartinL45 píše: VíceČetl jsi Lucy? Ona je policista. A svědectví je taky důkaz.
Jako, ze ty budes tvrdit, ze kocka je pana xy a on bude tvrdit ze neni… To nema moc velkou vahu.
@j.a.n.i1 píše: Více
svědecky, ze sousedství… prokazovat nic nemusí… ovšem prakticky by byl nejlepší odchyt-útulek-městská policie to třeba taky umí… i svědectví se musí prověřit…
tady je zas každý koukám u Kriminálky Anděl ![]()
@Lucy75 píše: Více
Svedecky… u vesnicky kocky… městská policie… Tady zas nekdo nevytahl paty z města. Na vesnici ti fakt nikdo nebude svedcit jestli je ta ci ona kocka souseda, neb to vlastně nikdo nevi, tech kocek po vesnici coura tolik a jsou si dost podobný.
To ale není pravda. Na vesnici máme dost dobrý přehled, která kočka je čí.
Ale je, na mnoha vesnicích to pravda je, treba u nas.
Jani, nech toho, půl roku z roku žiju na polosamotě v osadě, kde se známe do morku kostí, proto známe i svá zvířata a dokonce i vím, jaké kočky má sousedka… navíc jsem holka z dědiny, tohle jsi fakt docela vtipně brutálně netrefila.
Pokud mi nevěříš, ok, tvá věc, já nemám jediný důvod lhát - nedávno jsem zrovna osobně (ne, že by to byl častý případ a ne, že by mne těšil) byla ve výjezdu na týraných koťatech (hladem a žízní, slečna je měla zavřená v bytě dlouho bez žrádla, vody), oznámili to sousedi kvůli zápachu, starosta nám otevřel, normálně tam kolegové vešli, pak jsem sehnala dotyčnou, sebrali jsme mrtvolu kotěte, další byla díky sousedce zachráněná v útulku, bylo nás tam tři auta včetně technika a fotodokumentace, jelo se na veterinu, mrtvolka šla na pitvu na státní veterinární ústav a jak dojde výsledek, tak holka bude obviněná, takže laskavě brzdi se svými soudy co jak chodí na dědině - jo, byla to vesnická bytovka, kde bydlí pár lidí… Prostě když sem tyhle věci píšu, tak vím, o čem mluvím.,
Ze sousedů nám to těžko někdo dosvědčí. Když jsme se sháněli, čí to je, tak říkali, že nevědí, že tu kočku tu zaznamenali, že jí sem tam někdo z nich dal něco k jídlu, ale že patří k tomu konkrétnímu baráku nikdo neřekl/nevěděl. A sousedi hned vedle nás už si i mysleli, že je naše, když k nim chodí od nás. Případně jsou to jejich příbuzní a ti je těžko napráskají.
@Anonymní píše: Více
v tom případě zařiď odchyt, holt to zaplatíš… pokud to nehodláš řešit oficiálními cestami, které jsem ti radila… tak mrkni třeba na Animal Rescue a zavolej na vaši okresní veterinární správu… Má právo dozorovat odchyty a může pomoci..
Mám tohoto tématu už dost, evidentně zde NIC nejde, nic se ti nelíbí a já si nehodlám už kazit večer, stačilo mi dnes kino Sbormistr, k dobré náladě nepřidalo. Někdy si tu připadám, že hážu hrách na stěnu. Typicky domácí násilí a dnes tohle… Nazdar.
Příspěvek upraven 23.09.25 v 21:40
Jasne, ty znas zvirata sve sousedky a proto vsichni na vesnici znaji vsechny kocky a rozhodně to budou hlasit policii a dosvedci u volne se pohybujici kocky koho je. ![]()
Ona je pak i otázka to, jestli chcete řešit souseda anebo kočky. Jestli víte, jak to je a co dělá a jak je svázaný s obcí, tak to bude blbý boj a budoucí blbé vztahy. Kočky by se daly časem ochočit - krmit je - a pak můžete postupovat dál, jak píšeš. Nebo nekrmit, zahánět, bránit tomu, aby se zdržovaly na vašem pozemku a až povyrostou, samy se postupně odtoulají.
To, že je nějaký zákon, je fajn, ale víme, jak se věci zametají pod koberec a jaké jsou pak vztahy.
Zase je otázka, jak se k tomu postavit, aby se to do budoucna neopakovalo a nes.al vám dál na hlavu.
Čistě za mě tomu nerozumím… máme 3 kočky, všechny včas kastrované. Můj děda hrozně tvrdil, jak je kastrace proti přírodě, ale praštit s kotětem o zem, se mu asi proti přírodě nezdálo
Jsme na vesnici a hodně lidí jakože nechápe, proč by měli dávat tisícovku za kastraci kočky/kocoura…
- vždyť má lovit myši a když se objeví koťata, tak si s nima příroda (nebo někdo jiný) poradí…
no - nechceš vědět, co u nás Městská policie s těmi odchycenými kočkami dělá - vypustí je někde v lese, kde zahynou pomalou smrtí,
ale třeba v Hodoníně to funguje dobře, tam měšťáci spolupracují se soukromým útulkem
Prosím tě, už toho nech. Celkem zbytečný…
@stinga píše: Více
Tak nejvyšší čas to začít řešit, ne? Taková lehká medializace by stačila. Nebo na to jen všichni koukáte?