Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
tak vidíš, je prostě nutné po tom šlapat, volat, řešit..
ne jen útrpně přihlížet a kecat něco o vesnickém způsobu života a nakládání s kočkama.. pořád je to zvíře a pořád je zanedbání péče nebo jeho týrání trestné ( §§ 302, 302a), 303 trestního zákoníku, volně k nahlédnutí třeba zde…
https://www.e-sbirka.cz/sb/2009/40?…
@Lucy75 píše: Více
ve velkochovech se opravdu nejedná o zanedbání domácí péče, ani domácí týrání, to jsi asi jediná, která neví nic o velkochovech a týrání zvířat, ale chápu, na křečka je i soud, na kočku téměř URNA, ale toto kruté zacházení je pořád v normě, pusť si to video, s tebou to nesekne, ty vidíš hrůzy každou hodinu
@Lucy75
ze života, jak to opravdu chodí:
V nedávné době se u nás objevilo několik koček, které žily v zanedbaném, nevhodném objektu, tu a tam jim někdo něco donesl. Říkala jsem to našemu veterináři, jestli by mohl poradit jak postupovat, on mě řekl, nedá se s tím nic dělat, jedině anonymně nahlásit na vet. správu a možná někdo, někdy přijede, konec hlášení.
@Panamera1 píše: Více
prosím?? však právě píšu, že u velkochovů jde úplně o jinou problematiku, tam půjde o ty nevhodné podmínky, link na trestní zákoník jsem dala, psala jsem přesně doslova toto :
Ohledně velkochovů ze své praxe neznám případ, že by se řešil, to spíš bude na krajské úrovni… Tam je to dost jiná problematika než zanedbání domácí péče nebo domácí utýrání…
a o Urně jsem taky nepsala vůbec NIC, ta se takovými případy samozřejmě nezabývá, proč ryješ? Nic o tom z praxe policie nevíte (ty případy se opravdu na obvodní a okresní úrovni řeší), ale chytrá jsi jak rádio Jerevan. Nemám už absolutně chuť o tom sem něco psát. Pokud si někdo chce nechat divoké kočky plné parazitů s nekontrolovaným množením na svém pozemku, tak prosím.
@Panamera1 píše: Více
A proč to řešíš s veterinářem? ![]()
Ze života, jak to opravdu chodí: pomáhám útulku odchytávat kočky. Nejenže jezdí na oznámení, ale ve městě ty kočky i sami vyhledávají. Mám soustavnou nabídku, že mi proplatí kastrace koček, co řeším po vlastní ose. Nevyužívám to, ufinancuju si to sama. Když jsou plný útulky, hledají se dočasky. Jezdí se s policií na ohlášený zanedbaný zvířata.
@Janli
smekám, jsi skvělá
já věděla, že jsme na stejné vlně, kdybych mohla, měla bych doma útulek pro psy i kočky ![]()
ale je to tak těžká problematika, že je lepší pomáhat třeba s dočasným pěstounstvím, tam to stát podpoří, jde o děti..
zvířata bohužel nepodpoří kromě nás, kdo je milují, Nikdo ![]()
My třeba už dávno x let v práci děláme s holkama různé sbírky a vánoční dárky pro místní útulky, často si přidají i kolegové chlapi, čím více chodí mladých, tím víc jsou k tomu ochotní, to mi dává trochu naděje, že ti mladí lidi nejsou přes všechny ty umělky a drzosti a neznalosti zatopení v kamnech či v pěstování zeleniny ve skleníku, až tak marní ![]()
@Lucy75 píše: Více
@Janli píše: Více
no jsi fakt dobrá, u nás s pomocí kočkám začala babička, která chodila krmit na dvůr bytového podniku tlupu potulných koček, lidi jí pak také nosili různá zasvrabená a zablešená koťata,
mamka pokračovala tím, že si adoptovala kočky z útulku a útulek finančně podporuje, já také útulek podporuju a odchytávám takové ty kočky, co sice mají majitele, ale rodí třikrát do roka - vozím je 40 km na spřátelenou veterinu s útulkem, kastraci platím napůl já a napůl útulek, sranda je, že ti lidi majitelé koček si toho ani nevšimnou,
ale tak na tebe nemám, tak dalece se neangažuji
@stinga píše: Více
Děláš to samý, co já ![]()
Já mám dobrý, že tu kliniku mám pár kilometrů a kočky mi tam kastrují za hubičku. Pořád se ještě vejdu za kočku do tisícovky, kocour do šesti set. To je obrovská deviza.
@Janli @stinga @Lucy75 holky, jste úžasné že pomáháte. Děkuji ![]()
Vážím si každého kdo když vidí že se děje něco špatně, tak nedávne rukou a aktivně se snaží situaci zlepšit, napravit.