Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobré dopoledne,
prosím o radu, komu jezdí děti na tábory, pod širák apod., co mají za spacák? Musíme koupit dětem na tábor a neradi bychom koupili nějaký šunt.
Podmínka je rozepínací spacák, mumie měly loni a už je nechtějí, bylo jim v tom horko, takže buď spaly ve spacáku nebo mimo spacák, což bych letos už nerada riskovala.
Díky všem ![]()
Já jsem si loni koupila tenhle . Ale nejsem si jistá, jestli dětem nebude zima, pokud budou spát pod širákem. Já jsem byla zmrzlá i ve stanu, zato přítel (má ho taky) byl odkopaný a zpocený, jaký mu bylo horko. Je to asi individuální… ![]()
Nechápu, proč ten hypertextový odkaz nefunguje
Je to tady: http://spacaky.heureka.cz/loap-iron/
@Loll chlapova holka si půjčuje chlapův, je to tento: odkaz
ovšem seženeš i mnohem levnější
Já chrupu v obyč dekovém z marketu, můj drahý od primy my zabralo dítě ![]()
Vybíráme spacáky na tábory a vícedenní akce, takže spaní pod širákem od března do října i spaní ve stanu a to převážně podsadový stan nebo i teepee.
Spacáky si budou sami nosit, takže podmínkou je určitě kompresní obal. Klukům je 11 a 8,5 roku.
Zatím mají oba spacáky po mně, takže jeden spacák je starý 20 let (Coleman) a druhý 15 let (Husky). Od té doby jsem spacáky nevybírala, takže které značky jsou teď super.
Jaké značky spacáků jsou teď ty lepší, a které mají dobrý poměr kvality a ceny?
@Sadman píše:
Určitě spacáky značky Prima!
Souhlasím. Jsou dražší, ale podle mě se o vyplatí.
Mám z té řady ze syntetických vláken (Makalu/Lhotse…) a myslím, že na to běžné české venkovní spaní s hrozbou zmoknutí je to lepší, než péřák (nebo takhle, lepší nevím, ale z hlediska poměru ceny:výkonu jo).
@Fiveone zvládáte v něm spaní kolem nuly? Starší syn má dost často přespávačky venku a loni jim u toho i napadl sníh, takže potřebuju, aby v noci nezmrzl.
Ten popis teploty -5°C je celkem nic neříkající.
@Billi píše:
@Fiveone zvládáte v něm spaní kolem nuly? Starší syn má dost často přespávačky venku a loni jim u toho i napadl sníh, takže potřebuju, aby v noci nezmrzl.
Já osobně ho neznám, ale od pohledu (a prohlídky webovek) bych tomu úplně nevěřila. Ušité na studené zipy, s největší pravděpodobností i na studené švy. Chtěla jsi kompresní obal. Ten dle obrázku nemá. Ta teplota -5 je co? Komfort? Extrém? U renomovaných výrobců spacáků jsou tohle přesně definované a laboratorně měřené hodnoty, ne něco, co si tam prodejce tak baj oko napsal. Na nějaké velmi občasné přespání za teplých letních nocí nebo na výletě na kole, kde jde o každý gram, ale jako solidní třísezónní spacák pro dítě na ven mi při nejlepší vůli nepřipadá. Ono v této cenové relaci člověk nemůže čekat zázraky.
Sir Joseph. Ale jsou kujva drahé. A já osobně bych pak koupila něco lehčího na léto.
@Billi píše:
Vyzkoušen ještě neni, ale doufám, že funkci splní. Ale my tedy spíme ve stanu a v létě. V létě to jednu noc podle kamarádky, která hlídá snad vše padlo na 8 stupňů, ale to jsme měli spacáky půjčené a klasické dekové. V počasí, které je teď venku nemáme vyzkoušený žádný, tam bych asi taky byla pro investici do nějakého lepšího.
@Havlova píše:
Sir Joseph. Ale jsou kujva drahé. A já osobně bych pak koupila něco lehčího na léto.
Jo, taky mi to přijde jako ideální řešení. Mít jeden na výpravy teplejší a jeden na léto, ve kterém se zase neupeče.
@Havlova píše:
Loni na táboře měli 2 dny kolem 2°C, takže u nás i na tábor to chce něco hodně teplého. Když pojedeme nekam okolo, tak stačí ty spacáky, co máme.
@klamonožka právě mi taky přijde celkem mimo to, co jsem napsala, ale ptám se, protože kamarádka taky kupovala spacák, co vypadal, že bude na teplé noci, ale nakonec je úplně skvělej a teplej. Bohužel už ho tam nemají.
@Billi píše:
Loni na táboře měli 2 dny kolem 2°C, takže u nás i na tábor to chce něco hodně teplého. Když pojedeme nekam okolo, tak stačí ty spacáky, co máme.@klamonožka právě mi taky přijde celkem mimo to, co jsem napsala, ale ptám se, protože kamarádka taky kupovala spacák, co vypadal, že bude na teplé noci, ale nakonec je úplně skvělej a teplej. Bohužel už ho tam nemají.
Manžel v něm kempoval v i -20. Jsou dostupné různé druhy.