Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jestli vám ve dvou poradnách řekli, že vás vezmou na podzim, tak to je fajn, ne? Vzala bych ten podzimní termín, je červen, dřív než na podzim se nedostanete.
@Platanka píše: Více
Já bych možná řešení měla, ale anonym mi nenapsal. A psát to tu nechci, aby se toho nechytlo 20 dalších, kteří jen čtou třeba.
@Platanka píše: Více
Mám zkusit zavolat na podzim, pokud se jim uvolní nějaké místo, tak dostaneme termín, ale přednost mají spádové děti.
@Anonymní píše: Více
PPP v drtivé většině nedisponují s testy pro podchycení nadání a mimořádného nadání. Běžně používané testy toto neumí zachytit. To musíš skutečně to Mensy.
Jestli nesouhlasíš se závěry vyšetření v PPP, můžeš podat podnět k revizi(přezkoumání).
Okamžité vyšetření, pokud se neobjevily nové skutečnosti, možné není.
Příspěvek upraven 06.06.24 v 20:11
@1Pears1 píše: Více
No právě, mě tehdy psycholožka i říkala, že intelekt může zkreslovat to, jaké má ve skutečnosti problémy.
Dvojí výjimečnost?
Ještě jsem upravila svůj předchozí příspěvek.
Můžeš podat podnět k revizi, pokud nesouhlasíš se závěry PPP.
@1Pears1 píše: Více
Co jsou nové skutečnosti? Pokud dítě šlo kvůli tomu, že se nesoustředí a má problémy ve čtení a teď se k tomu přidaly problémy s psaním a třeba záseky v chování, kdy přestane komunikovat, je to nová skutečnost nebo stále problémy s chováním a učením.
Nejsem úplně konkrétní, je to jen příklad.
To se těžko vyhodnocuje. Navíc píšeš, že učitelka nevidí nový problém.
Problémy se čtením a psaním spolu souvisí, pokud prováděli diagnostiku SPU, promítlo by se to tam. To je stejný okruh.
Co se týče poruch chování, k jejich diagnostice a možnostem řešení je erudovanější středisko výchovné péče. PPP řeší hlavně obtíže ve vzdělávání.
Já nejsem s naší PPP vůbec spokojena. Je tam velice špatná psycholožka. Ví se to, ale nedaří se najít náhrada. Ja mám specifické děti, které potřebují přesnou diagnostiku a to se tam nedaří. Chci je objednat jinam, ale bohužel v našem kraji je toto nemožné. Žádná jiná než spádova je prostě nevezme. Jsem bezradná. Poradíte, dá se ještě dělat něco jiného? Musíme jít na podzim, stávající doporučení je do konce roku.
@Stonyllka píše: Více
To je i u nás. Často řeknou jednou něco, pak naprostý opak.
Při vyšetření mi řekli, že moc neví, co napsat, protože s tím nemají moc zkušeností.
Jinam objednat taky nejde, proto zkouším ta soukromá zařízení.
Milá anonymní, v PPP pracuji. Ze zákona Vás je povinna přijmout jakákoliv poradna v celé ČR. Pokud jste již na vyšetření v ŠPZ byli, je třeba nechat převést dokumentaci do nové PPP. Ze zákona nemůžete být klienty dvou různých ŠPZ. A podzimní termín je v pořádku, protože jsou poradny školská zařízení, mají přes letní prázdniny omezený provoz.
S podzimním termínem problém nemám, ale mám tam na podzim zavolat a teprve mi řeknou, jestli ho vezmou nebo nevezmou. Takže mi v říjnu řeknou, že ano a dalšího půl roku budeme čekat na termín.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
On těch problémů má hodně. Často mu musí pomáhat i asistentka, co je u jiného dítěte.
Pokud ten problém popíše klinická psycholožka, můžu ho znovu objednat do poradny, nebo stále musíme čekat?