Spalena na dovolene

Anonymní
28.7.25 09:10

Spalena na dovolene

Ahoj,

včera se mi povedlo hezky spálit na dovolene v Řecku. Jsem mírně cervena, ale co nejhorší, lytko mám cervene + bile skvrny.

Každý den beru rano xados, protože po natreni Linolou/neberu se krátce osypu, totéž mám i po moři. (Začala jsem být očividně alergicka na vše letos.. :pocitac: )

Máte prosím radu, jak můžu ještě tyto 3 dny na dovolene zachránit?

Večer se mažu Linolou ale po te se taky mírně osypnu.

Dnes se budu držet ve stínu, pitný režim mám ve velkým.

Oproti všem v resortu vypadám jak priserka tak si dám příště větší pozor :mrgreen:

Na předchozích dovolených vždy vše OK - neměla jsem alergie..

Moc díky a mějte se faaajn

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
28.7.25 09:23

Zajdi si do místní lékárny, ať ti něco poradí. Oni jsou na tyto případy dobře vybavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.7.25 09:34

Taky jsem se letos spálila u
moře. Řešila jsem to tričkem s krátkým rukávem a tenkými legínami po kolena, které nosím pod sukni. Ano byl to zajímavý outfit do vody, ale funkční. Mimo moře jsem trávila čas na pláži ve stínu. Neměli jsme slunečník, takže pod borovicí. Bylo to vlastně super. Moře spáleniny hezky chladilo. Pak jsem se hojně natírala Panthenolem, který jsem měla z domu. Pokud bych neměla Panthenol, volila bych nátěr kvalitním olivovým olejem. Dále pak pomáhá klobouk na hlavu, sluneční brýle a hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
28.7.25 09:43

Vřele doporučuji místní lékárnu, jsou na to fakt dobře vybavený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.7.25 09:47
@ivašot. píše: Více

Někdy jsi trochu dál od civilizace a lékárna v místě není. To byl můj případ. Musela bych asi 20 km, a když nemáš k dispozici auto, tak je to komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
28.7.25 09:55

Oblékla bych se co to jde na slunce, já se takhle příšerně spálila loni v Egyptě první den, v noci jogurt, pak do lékárny pro velbloudí mléko a něco na echt spáleniny, nějaká mastička. No za pár dní bylo fajn, my byli na 12 dní tak to šlo.
Jinak vždycky vozim panthenol a mazeme se večer všichni i nespálený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
28.7.25 11:18

Panthenol, zinková mastička… Jinak být ve stínu a zakrývat se. Jinak pozor na to, údajně obyčejná mokrá látka nemá skoro žádné ochranné vlastnosti před UV zářením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.7.25 11:35

Tohle bohužel moc dobře znám – stačí chvíle bez opalovacího krému a hned jsem spálená. 😣 Nejvíc mi pomáhá chladivý gel s panthenolem nebo aloe vera (nejlíp z ledničky), hodně pít vodu a na pár dní se úplně vyhnout slunci, i když je to na dovolené těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek