Spálový streptokok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
537
9.7.18 17:18

Spalovy streptokok

Zdravím. V pátek před prázdninami jsem byla se synem u Dr ( měl rýmu cca už přes týden, trochu kaslal a 2dny před měl zvýšenou teplotu ( pouze 1 den ). Dr nic neshledala, ale kvůli dlouhodobější rýmě vzala stěr z krku, jestli tam něco nenajdou. Od července má Dr dovču a zastupuje ji jiná. Měli jsme si volat, ale nějak jsem to ve středu před svátky nestihla a tak jsem volala až dnes. Sestra se hned ptá, jak se syn má ( je v pohodě až na končící rýmu ), a že prý má ve steru spaloveho streptokoka a kdy prý můžeme přijít na kontrolní streptest. Jsme teď u prarodičů, tak říkám, že za týden v úterý a prý to stačí, ale rozlezelo se mi to v hlavě a přijde vám to v pořádku? Samo že pojedu se synem hned zítra k Dr na kontrolní stěr, ale docela mě vyděsilo, že Dr řekla, že za týden to stačí.

Příspěvek upraven 09.07.18 v 17:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64955
9.7.18 17:19

nejrůznější breberky má každý, pokud nedělají problémy, tak se to ani neléčí. Dceři tak vyšel jednou zlatý stafylokok, v malém množství. A taky se to neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
9.7.18 17:23

@vokishka : já vím a ani nikdo z nás nemá problémy ( typu angína, spála a kdyby naše Dr nedělala stěr, tak to ani nevíme ), ale u té spaly ( streptokoka ) mě to trochu děsí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
9.7.18 17:36

Mě tedy tvrdila doktorka, že streptokok A se u dětí má přeléčit vždycky i když nedělá problémy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
9.7.18 17:40

@ivašot. : Také jsem to slyšela, proto mě trochu překvapilo, že neřekla, přijďte co nejdříve. Hlavně vůbec by se na to nepřišlo, kdyby Dr kvuli rýmě neudělala stery, tak to ani nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
9.7.18 18:17

měly jsme 14 dní zpět podezření na spálovou angínu (děti měly ve škole). Streptest u lékařky vyšel negativně a doktorce se nezdála vyrážka (prý vypadá spíše na pátou nemoc či něco takového). Pro jistotu udělala výtěr. Ten vyšel pozitivně, lékařka sama volala a řekla, že určitě přeléčit, i když už příznaky nejsou… dostala penicilin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
10.7.18 14:14

Tak jsme dnes byli u ( zastupující ) Dr, znova udělala synovi stery ( měli jsme s sebou i dceru, tu jen prohlídka a prý když je bez příznaků, tak stery dělat nebude ). A přímo nám řekla, že když je bez příznaků, že mu žádné ATB dávat nebude. A já teď nevím, co dělat, prý je to u 25% populace normální a prý u něj to není na přeléčení ATB. Já se ale bojím, co když bude mít z toho streptokoka problémy ( srdce, ledviny, neurologické problémy ). Co mám dělat? Naše dr bude až za 3 týdny. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41776
10.7.18 18:05

@Sůvička80 V současnosti je trend bezpříznakové nosičství neléčit. To by některé děti musely jíst ATB celé roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
12.7.18 11:04

@Havlova : děkuji. Tak synovi znovu vyšel pozitivní streptokok ( prý docela dost, takže prý bacilonosič jako 25% populace ) a když prý nebude mít problémy, tak ho máme brát jako zdravého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí