Co to může být? Pupínky na chodidlech

4989
9.7.18 11:58

Co to může být? Pupinky na chodidlech

Dobrý den. Syn 5 let má na chodidlech takové pupínky (viz foto). Jsou jakoby v hloubce, nevystupuji na povrch. Nemate nekdo zkusenost, co to je? Neboli to, nesvedi, zadne jine priznaky nema. Pred dvema tydny se osypal, vypadalo to na nestovice, ale pupinky samy zmizely, takze dr.to jako nestovice nevyhodnotila. Jestli to ma spojitost nevin, spis ne. K dr. zatim nepujdeme, neshledavam to nejak zasadne akutni, jen me spis zajima, jestli to neni nejaka ocislovana nemoc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2621
9.7.18 12:02

Ruka, noha, pusa to být nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.7.18 12:29

Sedmá nemoc - ruce, nohy, ústa. Teď to řádí ve velkým. Pravděpodobně měl jeden den zvýšenou teplotu. Může se to objevit i na rukách a kolem pusinky. Kdyby byl neklidný, dej mu fenistiˇové kapky, někdy to svědí. A bacha, nejspíš to chytneš taky.

• Citovat
  • Upravit
1137
9.7.18 12:45

Dcera to měla - ruka-noha- ústa. Cca za měsíc jí slezly ty nehty, pod kterými měla tyhle fleky. Puchýřky na nohou se zčásti vstřebaly a zčásti slouply. Je to dost infekční, drž syna raději mimo kolektiv. Dcera k tomu měla ještě takové angínové příznaky, ale někdo to prý nemá vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.7.18 12:46

Zvysenou teplotu mel minule utery (ale byli jsme cele odpoledne venku na slunicku, pricitala jsem to tomu), pupinky ma az od vcera. A jen na chodidlech, ruce i pusa jsou cista. @Janli Ja uz jsem to asi mela, ikdyz tehdy to klasifikovali jako anginu a nestovice :-) Kazdopadne diky za koment!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.7.18 12:48

@SibyllaTrelawney Jó, tak to jsem mela. Synovi byly tehdy dva roky, byl vecne u me a nechytl to. A ted to nema primo u nehtu, spis na polstarcich smerem dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.7.18 12:49

@SibyllaTrelawney Syn se ted vratil po trech dnech z panske jizdy s detma.. tak ho budu izolovat az ted. Diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.7.18 12:54
@ProfZav píše:
@SibyllaTrelawney Syn se ted vratil po trech dnech z panske jizdy s detma.. tak ho budu izolovat az ted. Diky :-)

To bude v pohodě. :) Někde jsem četla, že někdo o té nemoci ani neví a všimne si až když mu opadají ty nehty… ( nadsázka). Blbá je ta infekčnost - však uvidíš do několika dnů, co ostatní děcka a tatínci.
Dcera to měla vyjádřené docela hodně… zajímavé na tom bylo, že tuto nemoc způsobuje stejný virus jako meningitidu, kterou měla rok předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.7.18 13:09

Teď řádí slabý kmen, nehty doma neslezly nikomu, jen se fest loupe kůže. A bohužel pokud jsi měla jiný kmen viru, můžeš to chytit znova.

• Citovat
  • Upravit
4989
9.7.18 13:10

@SibyllaTrelawney Uz jsem si to vygooglila, je to sice prudce nakazlive, ale pro deti „neskodne“. Tak snad syn nikoho nenakazil.
Diky vsem za odpovedi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.7.18 13:13

@Janli Tak uvidime :-) Kontaktu s nim se nevyhnu a navic je to uz jedno, do ted jsme byli spolu. Jestli to dobre chapu, tak pokud to nema vedlejsi priznaky jako treba tu horecku nebo bolest v krku, tak se to stejne nijak neleci a to je to, o co mi slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
9.7.18 13:46

My jsme to od syna tehdy nikdo nechytil, nehty mu neslezly, jen byl osypaný a nohy se mu začaly trošku loupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.7.18 14:56

@Janina81 Tak to jste meli stesti na lehky prubeh. To je dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí