Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Právě jsem se dověděla, že se nesmí u neštovic podávat Nurofen. Bohužel už dcerka 15 měsíců dostala asi 3 dávky, protože má vysoké teploty. Doktorka mě na tohle vůbec neupozornila.Jsem z toho dost špatná, mohla jsem jí nějak ublížit? Děkuji za info
@Teruška85 fakt, to ani nevim… davaly nam ho pri horecce i na infkecnim (lezely jsme tam prave s nestovicema)
@Teruška85 píše:
Právě jsem se dověděla, že se nesmí u neštovic podávat Nurofen. Bohužel už dcerka 15 měsíců dostala asi 3 dávky, protože má vysoké teploty. Doktorka mě na tohle vůbec neupozornila.Jsem z toho dost špatná, mohla jsem jí nějak ublížit? Děkuji za info
kdo vám to řekl a proč by se to nesmělo?
tak to jste me uklidnily,práve mi to dnes říkala moje teta pediatrička a pak jsem koukala že je to i v přibalovem letáku
@Teruška85 píše:
tak to jste me uklidnily,práve mi to dnes říkala moje teta pediatrička a pak jsem koukala že je to i v přibalovem letáku
fakt? Já teď projela letecky leták k Nurofenu jahodový sirup a nic takového tam není. Ani v tabletkách nic není napsáno.
Příspěvek upraven 05.07.18 v 20:39
mam tedy Iboprufen sirup z Maxe,ale je to stejná učinná látka jako v Nurofenu a tam je to psané
@Teruška85 píše:
mam tedy Iboprufen sirup z Maxe,ale je to stejná učinná látka jako v Nurofenu a tam je to psané
nemůžu ho najít, jak se jmenuje přesně? Zdá se mi divné, že by ten jeden jediný lék nebyl vhodný.
Edit už jsem našla, tam není, že se nesmí brát, ale že se máte poradit s lékařem nebo i jen lékárníkem.
Iboprufen dr. Max,je tam psáno upozornění na plané neštovice
Každopádně pokud to není psané na Nurofenu,asi to až tolik nevadí,to podání,ale Paralen bude určitě vhodnější
@Teruška85 uz to ctu. No dle me se nic noc nestalo, ale jak pises, paracetamol bude vhodnejsi
když se u neštovic podává ibuprofen tak se zvyšuje riziko závažných kožních a orgánových komplikací. To riziko je sice malé, ale významně vyšší než když se podává třeba paracetamol nebo nic