Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny, mám takový dotaz. Od kolika měsíců jste dávali dítko spát 2× denně? A přibližně časové rozmezí? Děkuji.
Malá má 6 měsíců, dávám ji spát podle toho, jak je unavená. V noci spávala vcelku dobře,budila se tak 3× na kojení. Ale asi 14 dní nám v noci řádí
Bříško to není, hlad taky ne, plíny taky ne…možná zuby?
Budu ráda, když se podělíte s své zkušenosti. ![]()
Vcelku pravidelně tak od 10 měsíců, do té doby 2× až 3×. Od těch deseti měsíců vstával kolem šesté půl sedmé, spát šel v půl deváté cca do deseti a pak od dvou tak do čtyř. Večer kolem půl osmé osmé.
ahoj myslim, že to budou zoubky a nebo je dost vyspala . kolikrát ji dáváš spát????já do 6 měsícu dávla 3 krát denně z toho pul hodky před spaním nočním páč mi padal unavou na pusinku. jak mi začal v noci zlobit, tak to doted dělam takhle: v pul 9 vztane, hraje si tak do pul 11 pak dem ven a spí tu hodku, někdy i dýl když se zadaří. v pul 2 se de nabaštit a ve 4 pokládam, spí pul hodky až hodku. v 5 jídlo a pak až de spát večer v těch pul 8-8
Pravidelně od cca 8mi měsíců. Do té doby podle únavy. Někdy 2× jindy třeba 4× po 20ti minutách.
Pak jsem se ve známkách únavy přestala orientovat, byl protivný kvuli zubum, nudě… Tak jsem zkusila přechod na pravidelnější režim spaní. Ze začátku mě to spíš obtěžovalo, ale nakonec se to vyplatilo.
Marecek spi 2× denne asi tak od 6.mesice. Rano vstava vetsinou kolem sedme, pak jde chrupat kolme pul jedenacte - to tak 1,5-2,5 hodiny. Odpoledne do kocarku kolem pul ctvrte a spi pul hodinky. Vecer jde do postylky po sedme a usina celkem rychle.
Teda ale na dnesek taky radil jak cerna ruka. O pulnoci se zacal chrout, to me vzbudilo. Kolem jedne se vzbudil a vydrzel az do pul ctvrte. Uz jsem fakt nevedela, co s nim
A rano to chtel dohanet, jenze jsme meli plavco, tak jsem ho budila
Teda doufam, ze to bylo neco vyjimecneho, do ted spal ukazkove s buzenim jednou za noc, nabastil se a zas spinkal dal. No, uvidime ![]()
měla malá ted spí ráno nějak do devíti a pak kolem poledne do půl třetí a pak o půl osmé jde spát už jako na noční spaní, takže u nás jednou denně a občas odpoledne na chvíli zdřímne když je v autě nebo v kočárku a bude jí pět měsíců
U nas od 8-9 mesicu, do te doby mela 3 spanky (tak od pul roku)
A 2 spanky ma doted (15,5 mesice), i kdyz uz obcas staci i jeden, asi budeme brzy prechazet ![]()
Jáj dokud chtěl spát tak spal
Jak bych to vrátila zpět ![]()
Teď vyžaduje 2× - 3× dle námahy během dne ![]()
A rozhodne si to sám…já neudělám nic ![]()
Jo a musím dodat, že v noci nespí ani když celej den nespí, nebo spí…prostě je to fuk ![]()
No u nás se taky začalo „vstávat“ 4× za noc (v cca 7měs.), ale bylo to kojením - dělal si ze mě živýho dudlíka… Takže i to by to mohlo být… Zuby, kojení, přespání - cokoliv. …To jsem teda poradila… ![]()