Vajíčko nebo sedačka?

122
4.4.11 15:48

Vajíčko nebo sedačka?

Holky, kdy jste dali dítko do sedačky a vyřadili vajíčko? Malá když sedí ve vajíčku, tak už ani nožky nenarovná, ale ještě sama nesedí, tak jsem sedačku nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
4.4.11 15:53

Kriterium pro posměrnou sedačku je 9m, 9kg a samostatný jistý sed. Jinak na ni nemáte nárok.
Přečuhující nohy nevadí, pouze přečuhující hlava by byla problém.

Můj syn jezdí v protisměru ještě teď ve 2letech, v 0-18kg besafe, je to bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486

Já jsem Samíka dala do větší sedačky nějak těsně po jeho prvních narozeninách. Nožičky mu čouhaly taky, ale bylo mi několikrát „profíky“ řečeho, že to nevadí. Že je důležité, aby moc nečouhala hlavička a aby pasy nebyly níže než jsou ramínka (v opačném případě by se totiž mohly v případě nárazu z ramínek stáhnout a mimi by mohlo vyletět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Ahoj. Stále jezdí ve vajíčku. Nohy natáhne taktak, nad hlavou má místa dost a popruhy nad ramínkama taky, takže doufám, že ještě vydrží. Zatím nemá těch doporučovaných 9kg, takže bychom museli mít tu sedačku 0-18kg, a to mi přijde škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

kolem 13 měsíců… nožičky nejsou důležitý, jde o to, aby nečouhala hlava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
4.4.11 15:54

Co nejpozděj, dokud nepřečuhuje hlava, nohy můžou :wink:

Jinak obecně platí, že má dítko samo sedět a mít aspoň 9kg tuším :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
4.4.11 15:54

Ahoj, co vim, tak o nozicky tak nejde, dulezite je, aby nepresahovala hlavicka… cim dyl je ve vajicku, tim lepe, protoze je mnohem bezpecnejsi a i prijemnejsi na transport, kdyz muzes male vzit i se sedackou, tu postavit a resit treba zavazadla… Obe deti sme do vajicka prestali davat v cca 9m, kdyz uz jim zacala presahovat hlavicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.11 15:56

Nožičky nejsou důležité, mohou přečuhovat, ale pokud je nenatáhne a vadí to (nelíbí se mu v sedačce), tak to problém být může. My kvůli tomu dávali Anežku z té další sedačky do třetí (té, která už nemá vlastní pásy).

Aby dítě mohlo jít do další sedačky, musí mít 9kg, 9 měsíců a pevně sedět, jinak byste museli pořídit buď větší vajíčko nebo sedačku 0-18kg. Záleží, jak je dítě staré, co z toho se víc vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
4.4.11 16:10
Gladys píše:
Kriterium pro posměrnou sedačku je 9m, 9kg a samostatný jistý sed. Jinak na ni nemáte nárok.
Přečuhující nohy nevadí, pouze přečuhující hlava by byla problém.
:palec: Přesně tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
4.4.11 16:26

Vydrzet ve vajicku co nejdele, je to bezpecnejsi, slysela jsem aspon do roka, jedna se o namahu krku pri pripadnem narazu. Pokrcene nozicky nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.4.11 16:57

Dávali jsme asi 14 dní před 1. narozeninama.
Pravda, že nesplňoval těch 9.kg měl 8,5 ,ale on ve vajíčku už prostě nechtěl být, vztekal se, právě kvůli těm nožičkám, že je musí mít skrcený a já prostě občas autem jet potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
4.4.11 17:00

Přesně tohle mě zajímá, když má dítko v 5 měsících 7 kg. Takže nestačí 9 kg a sed, musí mu být i min. 9 měsíců? Přijde mi, že je pro něj vajíčko už nepohodlné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.4.11 17:09
Grace píše:
Přesně tohle mě zajímá, když má dítko v 5 měsících 7 kg. Takže nestačí 9 kg a sed, musí mu být i min. 9 měsíců? Přijde mi, že je pro něj vajíčko už nepohodlné… :nevim:

Probůh, 5m mimi rozhodně do vajíčka 8-o Vždyť ještě samo nesedí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
4.4.11 17:13

No jasně, že teď ne. Počítám, až bude sedět a bude mít 9 kg. Jde mi o to, jestli musí mít i těch 9 měsíců. :wink:

Když čouhají nohy a sedačka je proti směru, vadí mu tam přeci taky sedačka (opěradlo), ne? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.4.11 18:43
Grace píše:
No jasně, že teď ne. Počítám, až bude sedět a bude mít 9 kg. Jde mi o to, jestli musí mít i těch 9 měsíců. :wink:Když čouhají nohy a sedačka je proti směru, vadí mu tam přeci taky sedačka (opěradlo), ne? :-?

Jo tak :) Dcera jezdila ve vajíčku až do 14 měsíců a nevadilo jí to :nevim: Nožky skrčila, opřela o sedadlo (opěradlo v autě) a v pohodě :wink: Nezapomeň, že oni jsou gumoví a nemají zkrácené šlachy jako my dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí