Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj přes den,mám 8m kluka, snažím se dodržovat jídelníček,teď jsem si koupila kaši na dobrou noc s medem a doufala,že malej bude lépe a déle spát,ale bohužel „zázrak“ se nekonal.Stále se malej budí min.3× v noci na jídlo,většinou vydrží 2-3 h,zkoušela jsem i mléko na noc(jen jsem ho ředila normálním,nechtělo mi to prolézt přes savičku).Odkdy děti spaly vám skoro celou noc?Máte nějaký tip,co udělat pro to,aby mi malej líp spinkal? Usíná sám,každý den po 20.h,přes den spinká tak 2×.
Já tě asi neuklidním, Darek už v noci nejí, ale i tak se stále minimálně 3× za noc vzbudí…taky čekám na celonoční spánek jako na spásu ![]()
Jinak kaše u nás nehrozí, bolí ho po nich bříško a noc je ještě horší…
Mně se osvědčilo postupně snižovat dávky mlíka v noci (třeba ubírat 10ml ob dva dny) plus mlíko zároveň ředit vodou a až se dostala někam pod stovku, tak jsem prostě nedala nic, chvilku ječela, ale za dva tři dny se budit přestala. Stalo se, že po dopití té malé dávky chtěla ještě, ale po položení do postýlky usnula.
Je to menší drasťárna než utnout to zničehonic.
u nás se v noci jí taky 2-3×, ale když pak hned usne, tak mě to nevadí, horší je, když pak hodinu čučí…
na druhou stranu…před měsícem byl nemocný, nechtěl vůbec pít, ani mlíko, ani kojení, ani čaj prostě vůbec nic! Třeba 2 dny jsme nekojili…a já tak vzpomínala na ty časy, kdy se mi v noci budil na kojení po 3 hodinách a chtěla jsem to zpátky ![]()
tak to neřeš a buď ráda, že nemáte opačný problém, že nechce jíst a pít.
a co místo mlíka mu v noci dát jen do flašky čaj?
No malej hned po nakrmení usíná,jen občas se vzbudí třeba po hodině a nemůže usnout,tak si lehnu s ním na postel(máme vedle postýlky klasické lůžko pro starší dceru mého přítele) a dokud neusne,tak tam jsem,pak ho přendám a jdu si lehnout.Chtěla jsem jen vědět,jestli se to upraví samo,nebo tomu musím napomoci,malej brzy ráno vstává(kolem 6.h)a je čilej.Čajík mu teprve zkouším,on ho moc nechce,je mlíkovej,tak leda až se na něj naučí,tak mu ho můžu zkusit v noci dát.Jinak měl nedávno 2 dny teploty-kolem 38 a to se vzbudil jen 2× za noc,taky nechtěl moc jíst,ale potom už to bylo zas ve stejných kolejích.Taky se stává,že se nají-např.včera,dostal po 19.h kaši(krupicová s medem a mooooc mu chutnala,byla jsem ráda,že jsem se mu trefila do chuti)a kolem 20.se dopil mlíkem a šel spinkat,chvilku po 22.h řev,hned jsem dorazila s mlíkem,vypil tak 150 a spal dál.je to běžný,že se takhle nají a stejně má tak brzy hlad?
nam taky bude 8 mes a kdyz je dobra noc tak spi 4 hodky v kuse. jinak se budu tak min. 3 x za noc na kojeni. davam mu jeste pred spanim kasi a obcas pomuze , ze spi aspon ty 4 hodky. jinak caj jsem mu v noci zkousela davat a nechtel, proste jen mliko. k ranu mi prijde , ze se ani moc na mliko nebudi. a tak v pul sedmy uz cumakuje
Ahoj, my máme 7měs. a máme to úplně stejně. V noci 2× mlíko a ještě k tomu navíc mezitím čaj. Čekám, kdy se to zlomí a bude spinkat celou noc. Chci se už konečně vyspat.
U nás je to bohužel stejné
Nejvtvrdší spánek má tak od osmé večerní do půlnoci a to já se snažím doma dohnat co jsem za den nestihla a ráno je v šest připravený na řádění. V noci je 3× vzhůru na kojení. Takže čekám a čekám, kdy se to zlomí a ono to nepřichází a nepřichází ![]()
ahojky, naši malé je 7 měsíců a do minulého týdne se budila tak 4× za noc , někdy i více. Je kojená (příkrmy moc nechce) a já taky stále čekala, kdy se to zlomí. Starší dcera (4roky) , spinkala už od miminka vkuse 10 hodin a já si naivně myslela, že mladší bude taky. No a minulý týden jsem si přečetla u sousedů diskuzi,kde maminky píšou, jak tomu musely trošku pomoct, aby jejich mimi spaly celou noc. No, a tak jsem to taky zkusila. Malou jsem dávala spát do postýlky kolem 20 hod, většinou tak ve 23 hod se mi poprvé vzbudila. To jsem si ji dala k sobě do postele a když jsem byla hodně ospalá, tak jsem si ji nechala u sebe až do rána. No a ted, když se zase vzbudila ve 23 hod, tak jsem si ji vzala k sobě, zkusila jsem ji dát bylinkový čaj (vyžkoušela jsem asi 10 druhů čaje, než se konečně chytla na bylinkový), takže se napila a culila se na mě. A asi 20 minut si jenom broukala a čumákovala a pak začala fnukat, tak jsem ji pořád hladila a měla jsem při tom zavřené oči. Naše beruška mě škrábala po obličeji, tahala mě za vlasy , dlubala mi do očí a stále hlasitěji se rozčilovala, že ji nechci dát prso. Napřed se jenom vztekala, pak si zase jenom brumlala a chichotala, pak se zase vztekala. No, trvalo to s přestávkami asi 1,5 hodiny a byla už hodně ospalá. Jako neplakala celou dobu, jak jsem psala, mezi tím si i něco drmolila , nebo jenom tak čumákovala. Pořád jsem ji hladila po tvářičce a měla jsem při tom pořád zavřené oči. Už jsem se málem nechala zlomit, ale najednou usnula . Další den jsem čekala, že to bude zase zkoušet, ale světe div se, ona usnula v 8.30 večer a spala do 5 hod ráno vkuse
. Další den usnula ve 20 hod a vzbudila se až v 6 hodin. Pravidelně, jako hodinky, se začala kroutit ve 2 hod ráno, ale oči měla vždy zavřené, tak jsem ji rychle strčila do pusinky láhev s čajem , ona si trošku čaje vypila a zase spala. To se stává 1× za noc. Je to teprve čerstvé, takže se to třeba zase změní, ale snad to už vydrží. Jako , mě zas tak moc netrápilo, že se mi budí, páč ona si vypila mlíčko a po chvilce usnula, ale budu opět tak 3× do měsíce zaskakovat na recepci pouze na noční služby a manžel bude hlídat a pokud by se malá tak často budila, tak by se manžel nevyspal do práce. Do práce se sice moc nehrnu , ale peníze ted docela potřebujeme
karinko citlivý přístup. Tak to má být, žádný vyřvávání o samotě. ![]()