Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nase mala dnes osmym dnem nekakala… moje babicka mi poradila, ze mam z obycejneho mydla, napr. Dove nebo Nivea, udelat cipek a zavest ji ho do dupky, ze to tak delala svym detem i vnoucatkum (tudiz i mi)… Kakala asi pet az deset minutek po tom co jsem ji tam mydelko soupla a byla naramne spokojena… Co si o tom myslite???
Dávala to sestra neteři. Neteř zadržovala stolici, protože ji to bolelo, jak dlouho nekakala, tak nechtěla tlačit. Nevím, jestli to neštípe. Ale neteř se taky vždycky potom vykakala, ale aby si na to nezvykla. Možná je lepší nějaké to přírodní projímadlo pro děti, prý je to nějaký sirup.
tak to jsem v životě neslyšel atak se k tomu těžko vyjádřím, ale nemůže ho to štípat?
![]()
je otázka, jestli těm dětem nepomáhá jen podráždění konečníku než samotný mýdlo a nebo jestli to fakt štípe. Možná bych raději dávala glycerinový čípek.
Taky mě hned napadlo, že to musí štípat, pokud má nějaké miniaturní trhlinky. Raději bych dala kousek klasického glycerinové čípku.
No, myslela jsem si to taky…ale vuuubec neplakala, celou dobu byla jako vzdycky a potom riiiiiiz!!! A soustredeny vyraz na tvari vymenil siroky usmev!!! Takze myslim, ze kdyby ji to stipalo tak treba place! Vite, zacala jsem prikrmovat Nutrilonem a mela skoro pevneho hovnouse, tak ji to neslo ![]()
Vim,ze se to drive tak delalo.Osobne mi to prijde jako kravina,cpat vlastne do streva chemicky mydlo
.Kdyz uz po domacku,tak bych dala strikackou olivovy olej.
Myslím, že glycerinový čípek je pro takové případy jak dělaný…
Mýdlo je parfemované a je v něm spousta dalších sajrajtů a ty se vstřebají do těla. Nedala bych, snad není zas až takový problém zajít do lékárny ![]()
Gladys píše:
Myslím, že glycerinový čípek je pro takové případy jak dělaný…
Mýdlo je parfemované a je v něm spousta dalších sajrajtů a ty se vstřebají do těla. Nedala bych, snad není zas až takový problém zajít do lékárny
Urcite neni problem zajit do lekarny! Za pet minut se tam toho podle me tolik zase nevstreba!!! Spise jsem se ptala co na to jako maminky taky rikate!
Baro ja bych asi taky mýdlo nedala, navíc dopředu nevíš, za jak dlouho (a jestli) se dítě vykaká. Glycerinový čípek asi bude příště vhodnější ![]()
Pro jednou to je určitě v pohodě, jinak je na zácpu sirup Lactulosa. Ono asi dřív byla ta mýdla víc přírodní, tak bych dnes taky spíš volila glycerinové mýdlo nebo čípek. ![]()
uz jsem slysela i o pouziti jakoze masloveho cipku- mdlo za me neva jen volit co nejprirodnejsi- treba i glycerinove. experiment ok na stalejsi uzivani ten glyc. cipek a moc nezvykat- pokud by ty problemy trvaly tak zmenit mliko- my vyzkousely cca 4 mlika- po vsech byla zabetonovana,… ale nemenit casto- vydrzet par dni aspon treba tyden nez si telicko zvykne…
kdysi se dával ve špitálech klistýr s mýdlovou vodou,dnes už se dává voda jen teplá,možná někde na chíře ještě i to mýdlo do toho.ale určo lepší je laktulosa nebo glycerinový čípek ![]()
Taky nám byl kdysi doporučel čípek z másla. Do mýdlového bych asi nešla.