Mýdlo - pomoc při zácpě?!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9649
2.4.11 19:49

Mýdlo - pomoc pri zacpe!!!

Nase mala dnes osmym dnem nekakala… moje babicka mi poradila, ze mam z obycejneho mydla, napr. Dove nebo Nivea, udelat cipek a zavest ji ho do dupky, ze to tak delala svym detem i vnoucatkum (tudiz i mi)… Kakala asi pet az deset minutek po tom co jsem ji tam mydelko soupla a byla naramne spokojena… Co si o tom myslite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
2.4.11 19:52

Dávala to sestra neteři. Neteř zadržovala stolici, protože ji to bolelo, jak dlouho nekakala, tak nechtěla tlačit. Nevím, jestli to neštípe. Ale neteř se taky vždycky potom vykakala, ale aby si na to nezvykla. Možná je lepší nějaké to přírodní projímadlo pro děti, prý je to nějaký sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.4.11 19:53

8-o :think: tak to jsem v životě neslyšel atak se k tomu těžko vyjádřím, ale nemůže ho to štípat? :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
2.4.11 19:55

je otázka, jestli těm dětem nepomáhá jen podráždění konečníku než samotný mýdlo a nebo jestli to fakt štípe. Možná bych raději dávala glycerinový čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.4.11 19:57

Taky mě hned napadlo, že to musí štípat, pokud má nějaké miniaturní trhlinky. Raději bych dala kousek klasického glycerinové čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.4.11 19:57

No, myslela jsem si to taky…ale vuuubec neplakala, celou dobu byla jako vzdycky a potom riiiiiiz!!! A soustredeny vyraz na tvari vymenil siroky usmev!!! Takze myslim, ze kdyby ji to stipalo tak treba place! Vite, zacala jsem prikrmovat Nutrilonem a mela skoro pevneho hovnouse, tak ji to neslo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
2.4.11 20:00

Vim,ze se to drive tak delalo.Osobne mi to prijde jako kravina,cpat vlastne do streva chemicky mydlo :roll: .Kdyz uz po domacku,tak bych dala strikackou olivovy olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.4.11 20:01

Myslím, že glycerinový čípek je pro takové případy jak dělaný…
Mýdlo je parfemované a je v něm spousta dalších sajrajtů a ty se vstřebají do těla. Nedala bych, snad není zas až takový problém zajít do lékárny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.4.11 20:05
Gladys píše:
Myslím, že glycerinový čípek je pro takové případy jak dělaný…
Mýdlo je parfemované a je v něm spousta dalších sajrajtů a ty se vstřebají do těla. Nedala bych, snad není zas až takový problém zajít do lékárny :roll:

Urcite neni problem zajit do lekarny! Za pet minut se tam toho podle me tolik zase nevstreba!!! Spise jsem se ptala co na to jako maminky taky rikate!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13703
2.4.11 20:09

Baro ja bych asi taky mýdlo nedala, navíc dopředu nevíš, za jak dlouho (a jestli) se dítě vykaká. Glycerinový čípek asi bude příště vhodnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
2.4.11 20:11

U mě v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
2.4.11 20:12

Pro jednou to je určitě v pohodě, jinak je na zácpu sirup Lactulosa. Ono asi dřív byla ta mýdla víc přírodní, tak bych dnes taky spíš volila glycerinové mýdlo nebo čípek. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
2.4.11 20:15

uz jsem slysela i o pouziti jakoze masloveho cipku- mdlo za me neva jen volit co nejprirodnejsi- treba i glycerinove. experiment ok na stalejsi uzivani ten glyc. cipek a moc nezvykat- pokud by ty problemy trvaly tak zmenit mliko- my vyzkousely cca 4 mlika- po vsech byla zabetonovana,… ale nemenit casto- vydrzet par dni aspon treba tyden nez si telicko zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
2.4.11 20:18

kdysi se dával ve špitálech klistýr s mýdlovou vodou,dnes už se dává voda jen teplá,možná někde na chíře ještě i to mýdlo do toho.ale určo lepší je laktulosa nebo glycerinový čípek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
2.4.11 20:29

Taky nám byl kdysi doporučel čípek z másla. Do mýdlového bych asi nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky