Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkné odpoledne, jsem tu opět s dotazem - náš 5 týdenní chlapeček vydává ze spaní šílené zvuky, píská, kňourá, křičí, někdy i brečí a hlavně řehtá jak kůň, ale tak nahlas, že se vždy úplně leknu. Proč to dělá? Doktorka říkala, že tj normální. Taky jste to tak měli? A kdy to přešlo? Moc děkuji.
Ahojky, my to tak neměli, teď máme 3 měsíce a když spí, tak spí. Někdy max. chviličku zabrečí, ale spí dál.
Ahoj! Mě ze spaní kňourali oba kluci, když byli mimča. Házeli ručičkama a občas i zavýskli. Netrvalo to nějak dlouho (snad do půl roku), ale nijak jsem nad tím tenkrát nepřemýšlela. Možná se těm prckům jen něco zdá. Myslím, že můžeš být v klidu. Máš krásného chlapečka!
![]()
Sýkorka2 píše:
Ahoj! Mě ze spaní kňourali oba kluci, když byli mimča. Házeli ručičkama a občas i zavýskli. Netrvalo to nějak dlouho (snad do půl roku), ale nijak jsem nad tím tenkrát nepřemýšlela. Možná se těm prckům jen něco zdá. Myslím, že můžeš být v klidu. Máš krásného chlapečka!![]()
Moc děkuji
No on to ale vydává ty zvuky skoro celoou noc, vždy pět minut jo a pět minut ne…
Zrovna za mnou přišla na návštěvu mamka, tak říkala, že já i brácha takový zvuky vydávali taky jako mimina. A prý to do dvou až třech měsíců věku přestane. Takže můžeš být v klidu, já to dělala jako mimi taky. Přeju Ti co nejvíc klidných nocí. ![]()
Muj bobisek „skreka“ teda asi to byly zvuky kdyz moooc tlacil. Ted mame tri mesice a ani nevim kdy naposledy skrekal.
Asi se mu zdá o koních.
Když budu mluvit vážně, i miminům v břiše se o něčem zdá, i když ještě žádné zkušenosti se světem nemají, ale na své sny mohou nějak reagovat. Máš prostě citlivé a temperamentní dítě. Moje holčička s tím začala až po roce a půl: někdy se v noci ozve hlasitý řev: „Mama, mama, pejsek!!!“ a při tom spí. ![]()
Náš Vojta mečel jako koza fakt ![]()
Jsou mu 3 měsíce a už to nedělá ![]()
Ahoj,malý jako malé mimi ze spaní řehtal jako kůň
taky jsem se bála,co toje,ale časem to přšlo.Švagrové malý zas bručel jako medvěd.
momi33 píše:
Ahoj,malý jako malé mimi ze spaní řehtal jako kůňtaky jsem se bála,co toje,ale časem to přšlo.Švagrové malý zas bručel jako medvěd.
Tak tj super, že nejsme sami
Jo a mečí taky jako koza ![]()
jo tak přesně tohle jsem u našich dvojčat ze začátu taky řešila a olikrát jsem si k ránu ša lehnout do obýváku, protože jsem u nich nemohla spát - chrochtaly, kníkaly, kňouraly, mlaskaly, hejkaly…děsný zvuky…skončilo to tak kolem 2,5 měsíců! nejhorší to bylo vždy po nakojení a uložení do psotýlky…přitom měly zavřený oči a spaly a já se děsila, co se jim děje
fakt nejsi sama ![]()
ahojky teda jsem ráda, že nejsem sama
můj malej je to samý. Jsou to občas šílený skřeky, někdy to zní jakoby se dusil a vydrží to klidně i hodinu v kuse, ale už jsem si zvykla. Mám monitor dechu, takže spím relativně v klidu, pokud mi to teda ty jeho zvuky umožní ![]()
Nám to dělá náš syn (9měsíců), asi se mu něco zdá, tak se směje, kňourá, „vrčí“ a pod, už jsme si zvykli. ![]()