Pořád mi chroptí :,(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1769
1.4.11 19:45

pořád mi chroptí :,(

ahoj holky, mam doma 6 a kousek stary mimi. je zivej, hezky papa, spinka, bez teplot proste pohoda ale porad jakoby chroptí :-( nebo sýpe, nevim jak presne to nazvat, ale je to takovy ze si jakoby nemuze odkaslat, mel to kdyz mel zanet prudusek, zanetu jsme se zbavily a byl klid ale tak po mesici se vratilo to chropteni. samozrejmne ze u doktorky jsem byla, ale rikala ze je zdravej, dychani cisty a nic neslysi :nevim: no jenze to zrovna nechroptel :cry: tak ja nevim cim to je? napadala me treba alergie na neco, myslite ze je to mozny? a v jakym veku alergolozka zacina deti vysetrovat na alergie? diky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
826
1.4.11 19:51

Ahojky,

byli jsme u doktora a byl tam chlapeček co měl tak jeden rok a mečel jak koza…takový to chroptění a paní říkala, že to má, že mu něco vadí jak píšeš ta alergie..Ale od kdy se to dá zjisit to nevím. Každopádně třeba to nic u Vás nebude…jen mě to tak nepadlo, že to ta alergie může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.4.11 19:57

ahoj,

tot téma jsem tady také řešila, protože nás to s malou také trápilo - viz. diskuze :
 https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

jen - malému je 6 týdnů nebo měsíců? Diskuzi jsem zakládala kvůli odsávačce a právě na 3. straně se o tomto problému zmiňuji. naše malá chroptěla v noci na začátku, cca měsíc. Bylo to vracející se mlíčko do nosohltanu a znělo to, jako by se miminko nemohlo nadechnout. Plíce byly čisté, miminko zdravé. Na začátku není trávicí systém plně funkční a stává se, že se mlíčko takto vrací a miminko pak chroptí. V tom případě se zvedá celá postýlka o 45° - postýlku postavíš na něco, bednu…ale zvedá se takto celá postýlka. Mlíčko pak tolik nezatéká do nosánku.
Naší malé jsou necelých 5 měsíců a ted v noci hrozně chroptěla, nemohla se nadechnout, plakala, hrůza. Byla jsem u doktora, malá zdravá, plíce čisté. Takže jsme zase měli zvednout postýlku. Nepomohlo. Nakonec jsem koupila odsávačku na vysavač (po dlouhém rozmýšlení). Malé jsem do nosánku nakapala Libenar pro kojence - tím se jí změkčily soplíci a vysála. A vážně super! Malá rýmu neměla, nic nevrkala…ale prostě v topné sezóně se miminkům takto nosík může ucpat (prach, sucho…) a takhle chroptí, jako by se nemohly nadechnout…takže jsme nakapali, vysáli a noc byla bez chrochtání! proto Ti to doporučuji. Nosíku tím nijak neublížíš. Miminko tam může vzadu v nosánku mít ucpané soplíky a neumí smrkat, tak to tam má ucpané…určitě to zkus vysát, ale dej před tím nějaké kapičky na zvlhčení sliznice :palec:
a zvlhčuj vzduch - např. mokrá plena přes topení nebo u postýlky. My také nemáme sucho, ale opravdu topení vysušuje. Tak držím palce :palec: :palec: :palec:
jestli je mimi zdravé a nemá rýmu, tak si tipuji, bude to jedno z toho. A nebo ta alergie jak zmiňuje veru-nka, ale to také nevím, kdy se zjišťuje. Je pravda, že i na to se nás doktor nejprve ptal, kdo má v rodině na co alergii…

Příspěvek upraven 01.04.11 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.4.11 19:59

6 mesicu a kousek :-) kdyz on to ma az ted, nemyslim si ze by to bylo to mlicko, v noci totiz nechropti, je to spis pres den, vis a tvoji diskusi jsem cetla :-) ale nemyslim si ze je to ten samy problem jako mas ty, ale nevim :nevim:

petratavali píše:
ahoj,

tot téma jsem tady také řešila, protože nás to s malou také trápilo - viz. diskuze :

jen - malému je 6 týdnů nebo měsíců? Diskuzi jsem zakládala kvůli odsávačce a právě na 3. straně se o tomto problému zmiňuji. naše malá chroptěla v noci na začátku, cca měsíc. Bylo to vracející se mlíčko do nosohltanu a znělo to, jako by se miminko nemohlo nadechnout. Plíce byly čisté, miminko zdravé. Na začátku není trávicí systém plně funkční a stává se, že se mlíčko takto vrací a miminko pak chroptí. V tom případě se zvedá celá postýlka o 45° - postýlku postavíš na něco, bednu…ale zvedá se takto celá postýlka. Mlíčko pak tolik nezatéká do nosánku.
Naší malé jsou necelých 5 měsíců a ted v noci hrozně chroptěla, nemohla se nadechnout, plakala, hrůza. Byla jsem u doktora, malá zdravá, plíce čisté. Takže jsme zase měli zvednout postýlku. Nepomohlo. Nakonec jsem koupila odsávačku na vysavač (po dlouhém rozmýšlení). Malé jsem do nosánku nakapala Libenar pro kojence - tím se jí změkčily soplíci a vysála. A vážně super! Malá rýmu neměla, nic nevrkala…ale prostě v topné sezóně se miminkům takto nosík může ucpat (prach, sucho…) a takhle chroptí, jako by se nemohly nadechnout…takže jsme nakapali, vysáli a noc byla bez chrochtání! proto Ti to doporučuji. Nosíku tím nijak neublížíš. Miminko tam může vzadu v nosánku mít ucpané soplíky a neumí smrkat, tak to tam má ucpané…určitě to zkus vysát, ale dej před tím nějaké kapičky na zvlhčení sliznice :palec:
a zvlhčuj vzduch - např. mokrá plena přes topení nebo u postýlky. My také nemáme sucho, ale opravdu topení vysušuje. Tak držím palce :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.4.11 20:01
market.s.87 píše:
6 mesicu a kousek :-) kdyz on to ma az ted, nemyslim si ze by to bylo to mlicko, v noci totiz nechropti, je to spis pres den, vis a tvoji diskusi jsem cetla :-) ale nemyslim si ze je to ten samy problem jako mas ty, ale nevim :nevim:
petratavali píše:
ahoj,

taky vy chroptíte přes den…my v noci…no ale může to být to samé - ucpané soplíky vzadu v nose. Malá taky opravdu nepšíkala, je zdravá jak řípa a přesto nám to pomohlo. Odsávačka stojí v lékárně cca 250-350 kč + kapičky. Z apokus to stojí. Já už byla zoufalá. Jakmile jsem malé nos odsála, nádherně dýchala! a odsávačku určitě využiješ i do budoucna…já si taky říkala, proč chroptí v noci a ne přes den - vy to máte obráceně, ale já bych to zkusila, u nás to přešlo den ze dne a lámala jsem si s tím hlavu týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
1.4.11 20:06

market, teoreticky by to mohla být alergie. jestli se to objevilo v posledních 14 dnech, tak to bude na pyly nebo prach. starší dcera mi teď docela otekla, a to jí dávám sirup na alergii :-(
jinak testy ti udělají od půl roku. jen počítej s dlouho čekací lhůtou k alergologovi. teda podle situace u vás, ale co vím od kamarádek, tak to mají podobné jako já - objednávala jsem obě děti předevčírem a vezme nás na konci července… ale já potřebuju u vikiho vstupní vyšetření, a to je vždycky na dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.4.11 20:09
jo ja ti zapomela napsat ze tu odsavacku mame, zkousela jsem ho odsavat ale nejde mu nic a navic to neni vubec slyset z nosu ale jakoby z hrudy, nebo jak to popsat, proste jako kdyz mel ty prudusky :-?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
1.4.11 20:11
market.s.87 píše:
jo ja ti zapomela napsat ze tu odsavacku mame, zkousela jsem ho odsavat ale nejde mu nic a navic to neni vubec slyset z nosu ale jakoby z hrudy, nebo jak to popsat, proste jako kdyz mel ty prudusky :-?

aha, tak jak píšou holky, může to být ta alergie… :nevim: tak hodně štěstí at to vyřešíte a hlavně brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.4.11 20:12
no tak to uz by jsme mohli, pul roku uz nam bylo :-) no ja mam hodnou alergoluzku, vezmu ho kty moji. ja tam stejne mela byt uz po porodu kvuli astmatu :oops: tak snad ji ukecam. me taky napadli ty pily ja to sice nemam, ale z moji strany to ma segra i mamka s tatou. pak me napadli jeste psi, aspon jednoho ma u nas kazdej ale to by asi zas mel od malinka, ne?? :nevim:
nozu píše:
market, teoreticky by to mohla být alergie. jestli se to objevilo v posledních 14 dnech, tak to bude na pyly nebo prach. starší dcera mi teď docela otekla, a to jí dávám sirup na alergii :-(
jinak testy ti udělají od půl roku. jen počítej s dlouho čekací lhůtou k alergologovi. teda podle situace u vás, ale co vím od kamarádek, tak to mají podobné jako já - objednávala jsem obě děti předevčírem a vezme nás na konci července… ale já potřebuju u vikiho vstupní vyšetření, a to je vždycky na dlouho…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
1.4.11 20:13

Ahoj a nebudou to zvětšené nosní mandle a zadní rýma.Můj malej to měl skoro rok…taky chropěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.4.11 20:14

jo jo dekujeme :hug: snad to bude jen naka malinkata alergie a ne nic vaznyho :cry:

petratavali píše:
market.s.87 píše:
aha, tak jak píšou holky, může to být ta alergie… :nevim: tak hodně štěstí at to vyřešíte a hlavně brzy…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.4.11 20:15

ahoj, nene ta rymicka to asi nebude, jak uz jsem psala jde to jakoby spis z hrudniku, nebo jak to popsat. a navic jsem zkousela i pro jistotu odsavat. skoda ze tu nejde video, nahrala bych ho :-)

bekky píše:
Ahoj a nebudou to zvětšené nosní mandle a zadní rýma.Můj malej to měl skoro rok…taky chropěl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
1.4.11 20:58

Tak syn měl taky zadní rýmu a taky jsem nic neodsála. Chroptěl taky, šla jsem s ním kvůli tomu několikrát k doktorce, ona ho poslechla a řekla, že je poslechově čistý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.4.11 21:50

ja nevim :nevim: kazdej m i rika proc tak chropti, jdi k doktorce a nevysvetlim ze jsem tam uz byla nekolikrat kvuli tomu, uz mi ty reci zacinaji vadit :-( ale tohle mi pripada opravdu spis jako alergie. ja nevim jestli tvoje mimi melo nekdy zanet prudusek? chrci uplne stejne :nevim:

barah píše:
Tak syn měl taky zadní rýmu a taky jsem nic neodsála. Chroptěl taky, šla jsem s ním kvůli tomu několikrát k doktorce, ona ho poslechla a řekla, že je poslechově čistý. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
1.4.11 21:56
barah píše:
Tak syn měl taky zadní rýmu a taky jsem nic neodsála. Chroptěl taky, šla jsem s ním kvůli tomu několikrát k doktorce, ona ho poslechla a řekla, že je poslechově čistý. :nevim:

To samé a Mudr.mě pokažde říkala,že to po roce odezní a asi ve 13 měsících přestal chropět. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí