Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Chtěla bych se vás zeptat, kolik vaše mimi váží nebo vážilo ve třech měsících? Kamarádka byla na kontrole ve třech měsících a její holčička váží 6kg a dr ji sprdla,že váží moc (jsou na um). Můj syn ve dvou a půl měsících váží 5apůl kg. Tak se bojim kolik bude mít za 14 dní. Aby nám taky nenadávala ![]()
Ahoj,tak muj syn mel ve 3.mesicich 6225g a 63 cm,a ze by byl tlusty??tak to ani nahodou
Jo a to byl plne kojeny
Porodní váha 3.690g / 51cm
ve 3 měsících 6.700g / 67cm
Taky plně kojený a dr říkala, že je to naprosto v pořádku.
tak máme asi divnou dr. Její holčička měla při porodu 3,4 a 50 cm.
Syn - porodní míry 4050g a 51 cm
Dcera - porodní míry 3130g a 49 cm
OBA BYLI NA UM.
Takže podle mně si může dr remcat jak chce
Ta naše byla spkojená - má ráda baculatý děti, hlavně, když jsou spokojený ![]()
Dcera (kojená) měla 4.970 kg a 60cm, starší syn (UM) 7 kg a 65 cm
.
Marecek mel na 3 mesicich 6,5kg - plne kojeny. Dr. byla taky spokojena, ma rada barokni mimika ![]()
jaanniik píše:
Ahoj maminky. Chtěla bych se vás zeptat, kolik vaše mimi váží nebo vážilo ve třech měsících? Kamarádka byla na kontrole ve třech měsících a její holčička váží 6kg a dr ji sprdla,že váží moc (jsou na um). Můj syn ve dvou a půl měsících váží 5apůl kg. Tak se bojim kolik bude mít za 14 dní. Aby nám taky nenadávala
Tak to nevim, co by řekla ta doktorka nám - můj chlapeček měl ve třech měsících 8,3 kg
Je kojený. Doktor se smál, že se mu nevejde do tabulky
Ale říkal, že to nevadí, a určitě nám kvůli tomu nenadával. Těch 5,5 kg měl v šesti týdnech a narodil se s 3,5kg ![]()
Každé miminko je jiné, a stejně ho přece člověk nenechá plakat hlady, i když přibírá víc, než je podle tabulek. Určitě je lepší, když pěkně prospívá.
Myslím, že Tvůj chlapeček je úplně akorát.
Případné řeči doktorky bych pustila jedním uchem tam a druhým ven.
Děkuji vám za odpovědi. Jsem klidnější. Vidím, že jsou i jiná mimi která se mají dobře k světu, a dr řešit nebudu
Tak nas malej porodni vaha 3900g/50cm a od 10.tydne na UM,ve 3.mesicich 6450g/60cm ![]()
Náš malej se narodil s 3850g/51cm a ve třech měsících měl 6600g/65cm
Byl plně kojenej a nikdo nám za to teda nenadával, ještě aby… Nevim, jak bych řešila, aby pil míň ![]()
Maty měl ve 3 měsících 6650g (délku nevím), Berunka 6220g/60cm. Oba byli plně kojení. No a porodní váha - viz metříky
![]()
porodní váha 3500g a 51 cm.ve 3 měsících 7150g a 64cm. Teď nám jsou 4 m. a máme 68 cm a 7,7kg. Jsme na UM.a je prý trochu větší ale jinak dr. nic neříkala, má se prý dobře. a to toho UM sní mín než dle tabulek, trápí ho zuby
Takovou dr bych kopla někam. Tabulky jsou jen orientační, dítka jsou každá jiná. Pokud prospívá a nic mu není, tak si myslím, že to je fuk. My vážily přes 6kg ve 3 měsících. S příkrmem UM.
Jsem schválně mrkla na tabulku v naší skupině miminek narozených v říjnu, máme tam tak 8 miminek a všechna měla ve 3.měsících přes 6 kilo, jsou tam dokonce i sedmikilová a víc…Můj syn též a to je hubeňour, mít ještě míň, je kost a kůže.Takže doktorka je asi za Marsu..