Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebovala bych radu. Malé budou za nedlouho 4 měsíce a já tak cca do 3.5 měsíců dávala kapičky baby calm… Cca 2×, max. 3× denně 10 kapek. Pak už jen 2×. Teď jsem přestala a pozoruji (možná je to jen můj pocit
), že když nedávám babycalm, tak nenaká.. Už nekaká 8 den a když jsem jí denně dávala kapky, tak stolici měla cca obden, někdy ob dva…
Jak dlohou se kapky mohou užívat a neuškodím tím nějak miminku ?????
Je plně kojená
.. Jo jinak, jak poznám, že mám málo mléka ? Poslední dobou jakoby natahuje po kojení, ale dudlík to zachrání
, je schopná poslední dobou jíst i po 2 hod… Dnes si dala dokonce obě prsa, tak nevím, jestli nemůže být hladová
.. Standardně jedla co 3 hodiny a né dřív, to se i vztekala, když jsem jí přiložila k prsu …
Máte někdo nějakou radu pro „prvomatku“ ??? ![]()
Jinak, mi už 8 dní nekaká …
Může to být známka, že opravdu vše stráví a může mít hlad ?? Jsem z toho zmatená a nevím
, takže radu maminek, bych potřebovala ![]()
neni to k tematu, ale pises, ze si dala dnes obe prsa
To je snad normalni ne? Pri kazdem kojeni stridat prsa
![]()
Tedy co me vzdycky kdokoliv rikal, tak je to nutne ty prsa stridat ![]()
kapky muzes davat dlouhodobe, klidne bych zkusila ji je dat, jestli bude kajdit. pokud se ale nekrouti a nema boleni, tak bych to neresila
jak pises, ze ji vic, vypada to na rustovy spurt, je to obdobi, kdy vic rostou a vic jedi, vetsinou to vydrzi 2 tydny, teda u nas
a pak se zase vrati k mensimu jezeni
Monny89 píše:
neni to k tematu, ale pises, ze si dala dnes obe prsaTo je snad normalni ne? Pri kazdem kojeni stridat prsa
![]()
![]()
Tedy co me vzdycky kdokoliv rikal, tak je to nutne ty prsa stridat
tím bylo zřejmě myšleno, že měla malá obě prsa při jednom kojení. Já nedávala baby calm, ale sab simplex, jiná varianta, a dávala jsem při každém kojení asi dva měsíce..
![]()
Monny89 píše:
neni to k tematu, ale pises, ze si dala dnes obe prsaTo je snad normalni ne? Pri kazdem kojeni stridat prsa
![]()
![]()
Já samozřejmě prsa střídám, ale teď jedla z obou prsou při jednom kojení …
PetaP píše:Monny89 píše:tím bylo zřejmě myšleno, že měla malá obě prsa při jednom kojení. Já nedávala baby calm, ale sab simplex, jiná varianta, a dávala jsem při každém kojení asi dva měsíce..
![]()
![]()
Tedy co me vzdycky kdokoliv rikal, tak je to nutne ty prsa stridat![]()
Sabsimplex jsme používaly ze začátku, pak přestaly působit, baby calm super
, ale v podstatě jí to dávám pořád, i když jí budou 4 měsíce … Je to sice bylinné, ale přece …
Ahoj, Baby Calm jsem dalava pred asi mesic pred kazdym kojenim a pozdeji jen pri odpolednim a vecernim, bo Marecka trapily prdiky hlavne vecer. Prestala jsem kolem 4.mesice.
Co se tyka nekakani, tak u nas byl rekord 11dni
Ale nastesti jsem mela informace, ze pri plnem kojeni je to normalni, tak jsme neplasila ![]()
Castejsi hlad bych take prisuzovala rustovemu spurtu. Dej ji kdykoli bude chtit i klidne z obou prsou - ona se tvorba mlicka za par dni prizusobi pozadavkum Kristynky
U nas to trvalo asi tyden.
Ty kapky jsou přírodní, nic o dlouhodobém používání se na nich nepíše, ne? Prostě podle potřeby. Ale teď třeba bylo tepleji, že by to taky mohlo mít vliv? Miminka kakají různě. ![]()
dusicka.. píše:
Ahoj, Baby Calm jsem dalava pred asi mesic pred kazdym kojenim a pozdeji jen pri odpolednim a vecernim, bo Marecka trapily prdiky hlavne vecer. Prestala jsem kolem 4.mesice.Co se tyka nekakani, tak u nas byl rekord 11dniAle nastesti jsem mela informace, ze pri plnem kojeni je to normalni, tak jsme neplasila
Castejsi hlad bych take prisuzovala rustovemu spurtu. Dej ji kdykoli bude chtit i klidne z obou prsou - ona se tvorba mlicka za par dni prizusobi pozadavkum KristynkyU nas to trvalo asi tyden.
Co se týká toho nekakání, mám přece jenom trochu obavy, co čtu, tak ok, že se stráví, ale přece jenom ve střevech musí něco zůstat a kakání je přece důležitéééé ![]()
Monny89 píše:
![]()
![]()
Nevím jak to přesně myslíš, ale já kojila a kojím jedno kojení z jednoho, druhé z druhého
Takže v rámci jednoho kojení střídat nemusíš.
Ad baby calm - já dávala asi dva měsíce zhruba dvakrát denně a problémy nebyly.
hofka píše:
Ty kapky jsou přírodní, nic o dlouhodobém používání se na nich nepíše, ne? Prostě podle potřeby. Ale teď třeba bylo tepleji, že by to taky mohlo mít vliv? Miminka kakají různě.
Nic se právě v příbalovém letáku nepíše o nějaké době užívání, ale raději se ptám, než abych to pokazila
Lucko my jsme na calmkach taky skoro od narozeni, do konce 4 mesice jsem davala pred kazdym krmenim, pak chvilku rano a vecer a ted jenom vecer davam stale, jeste poradim jednu vec, vic si je nared. Ja tu sklenicku naredim az doplna, jsou malinko slabsi a takto pomaloucku odvykam, ale neboj, dlouhodobe se muzou uzivat ![]()
S kojenim neporadim, moje prsa jsou krabicka Nutrilonu ![]()
lucije28 píše:
Co se týká toho nekakání, mám přece jenom trochu obavy, co čtu, tak ok, že se stráví, ale přece jenom ve střevech musí něco zůstat a kakání je přece důležitéééé
Tak ono tam jiste neco zustane, ale neni toho tolik, aby to slo ven. Ale je fakt, ze kdyz delsi dobu nekakal, tak pak to byly docela naloze ![]()
Jen jsem pozorovala, jestli ho nejak neboli brisko nebo ho nema tvrde. Kdyby jo, resila bych. Ale byl v pohode, tak jsem to nechala byt. Tech 11 dni bylo jej jednou, jinak vetsinou kakal 1-2× tydne.
Fen-fire píše:
Lucko my jsme na calmkach taky skoro od narozeni, do konce 4 mesice jsem davala pred kazdym krmenim, pak chvilku rano a vecer a ted jenom vecer davam stale, jeste poradim jednu vec, vic si je nared. Ja tu sklenicku naredim az doplna, jsou malinko slabsi a takto pomaloucku odvykam, ale neboj, dlouhodobe se muzou uzivatS kojenim neporadim, moje prsa jsou krabicka Nutrilonu
Děkuji za radu, teď mi končí expiraci, tak musím zase koupit nové balení a určitě to tedy víc naředím, to je dobrý nápad…, nenapadlo mne to
a jsem ráda, že jí je můžu dávat. To nekakání mne fakt zneklidňuje, i když nemá … ![]()
Lucije, tak si pro klid duse zitra zavolej dr. Ale ver, ze to je v pohode. Ja jsem teda po tech 11 dnech zacala byt taky nervozni a ze se dr. zeptam - meli jsme tam asi za tri dny jit na ockovani. A kdyz se pak v pohode vykakal, tak uz jsem se neptala.