Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
chtěla jsem se zeptat, jak moc je normální vykřupávání kloubů u miminek? Naší malé pořád lupe ve všech kloubeh, stačí se přetáčet a podobně. Dokonce se občas stane, že když jí navlíkáme čepičku na hlavičku, vykřupnou jí asi i krční obratle, protože se ozve lupnutí, hrůza. Když se to stalo poprvý, manžel měl skoro infarkt, protože se leknul, aby jí něco neudělal. Tak se bojím, aby jí třeba něco nechybělo. K dr. jdeme až za dva týdny.
ahojky luciashku, neporadím ti ale počkám na odpovědi. Našemu prckovi dělá občas to samé ale i v zádíčkách
Na kontrolu jdem za týden, tak uvidíme…
Ahojky, já jsem taky zvědavá na odpovědi. Naší malé to pořádně lupe v jednom kolínku… byli jsme u ortopeda, a ten řekl, že je divné, že to dělá jen v jednom koleni, ale že je to normální! Mě se to teda moc normální nezdá
Taky mám strach, jestli jí něco nechybí… ![]()
Posledně jak jsem Majdu vytahovala z vany, úplně jsem cítila, jak jí pokřupala celá páteř, pěkně odshora až dolů ![]()
Je už teda větší, ale když už křupe, tak na to nijak nereaguje, takže ji to určitě nebolí, nic.
Já taky křupu, lokty, ramena, kolena, kyčle… a zatím žiju, tak nevím.
ahoj, naší malé taky lupe všechno možný
nejvíce jako by přeskakovaly lopatky…když jí bereme občas to zacítím, ne křupání nahlas, ale jako by přeskočení kloubu…ale občas jí to přeskočí i v zápěstíčku nebo někde v nožičce…na každé kontrole, kde doktor s malou různě točí a zvedá, nikdy nic neříkal…já se tedy na to vždycky zapomněla zeptat, ale taky se zeptám…
malou třeba doktor zvedal za ruku a nohu a nikdy nic neřekl, že by třeba bylo něco špatně, tak nevím. Ale lupeme taky… ![]()
My lupeme taky v jednom kuse - hlavně nožičky. Já myslela, že to je normální, tak taky čekám, co kdo napíše…
Malýmu takhle křupe v ramínkách, tak nám dr. řekla, že ho nemáme tahat za ruce, ale že na to nic není ![]()
Tak my krupeme taky, obcas v rucicce, kdyz malou oblikam, v nozicce uz ji taky parkrat luplo. Poprve jsem se lekla, jestli jsem ji nejak spatne nechytla a neco ji s tou rucickou neudelala…taky neporadim
dr. jsem se vzdycky zapomnela na to zeptat…
ahoj,malé taky pořád křupne v kolínkách a kyčlích.Hlavně než začala lozit po čtyřech pak se to trochu spravilo a teď když už chodí kolem nábytku a sem tam něaký krůček udělá sama je to lepší,ale občas je mi z toho špatně jak ji to tam přeskočí. Říkala sem to naší dr. a říkal že je to běžné než se vyvinou chrupavky.
Ahoj maminky, mám stejný problém, dceři ( 3,5 měsíce), začalo z ničeho nic praskat v kloubech, občas v ramínku, nebo při protahování jí prokřupala snad celá záda, znělo to hrozně. Chtěla jsem se zeptat maminek, které už tento problém řešily, co jim k tomu řekl doktor, nebo jak to dopadlo? Máme poradnu až za 2 týdny, tak nevím jestli mám počkat, nebo to nějak hrotit? Děkuji moc za odpovědi ![]()
Ahojky maminky,
my začali ted cvičit vojtovky a taky malymu rupe v kolinku obcas v raminku tak si rikam zda jsem mu něco nepodělala, ale nemyslím, že by ho to bolelo tak snad ne jak čtu diskuze tak v to doufám i když se i presto zeptám dr. ![]()
Ahojky, měla jsem podobný problém. Strašně mi lupalo v kolenech když jsem cvičila, dělala dřepy a tak ale pak už i při normáním sezení prvně mě to ani nebolelo, ale pak začlo. Zkusila jsem různé masti, ale celkem bez výsledku akorát smradlavý drahý gel, který namastí kapsu výrobcům. FUJ! No hrůza. Hledala jsem jiné řešení a po konzultaci s doktorem jsem na jeho doporučení zkusila doplněk stravy Colafit. NEvěřili byste, ale křupání je fuč a bolest taky. ťukám kde můžu a doufám, že se to nevrátí pro jistotu beru jako prevenci nadále:)
No já nevím, ale ve mě to taky občas křupne… A malé někdy křupla kyčle. Je to pár dní co jsem byla s ní na kontrole a všechno je v naprostém pořádku… @kililinka a colafit můžou malé miminka? Co rybí tuk? Mě ho jako prckovi dávali. Fuj když si na to vzpomenu tak se mi chce…
Ahojte holky, my taky krupeme :-/ hlavně kyčle a kolena. chodime na cvičení a právě se nad tim dnes fyzioterapeut pozastavil. Začalo to, když byly male asi 3 měsíce, pak to přešlo a ted zase, má 10mesicu. Podle me ji to nebolí, ale zvuky jsou to hrozne a když mám ruku přímo v miste kde to lupne, je uplne citit jak se ten kloub preklene :-/ co ten kolafit? Bych to do mimi moc necpala, ne? ![]()