"Křupání" kloubů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
8.12.14 05:33

Našemu malému taky křupe kde co. Jsou mu tři měsíce. Kyčel, kolínko, kotník, zápěstí. Je to děsný při převlíkání, mám strach, že ho moc mačkám, nebo špatně držím… Dr jsem se taky neptala. My máme takovou, no… vždy strašně spěchá a na všechno mi řekne, že je to normální, že to přejde - např vyrážka, problémy s kojením, šišatá hlavička… Až si říkám, jestli nezměnit. Nikdy mi neporadí, poradna je vždy honem honem, hlavně naočkovat a jít. Proto hledám rady tady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
8.12.14 11:31

@anstazia
tak my máme doktorku super, nakonec jsem se ji na to lupani zeptala, to bylo male asi 11 měsíců a říkala, že pokud ji to nebolí, že není třeba to resit. Že už nekolik miminek takhle poslala na ortopedii a na nic nepřišli. Male je ted 13 měsíců a nelupe. Tak uvidíš, jestli to prcka neboli, tak to neres :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
20.1.19 00:47

Ahoj holky! Řeším to samé, jak nakonec se mají Vaši děti, vidím že příspěvky už jsou starší. Jsou Vaši děti zdravé, tím myslím to krupani v kloubech. Budu vděčná za ka Vaši odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
3.9.19 09:06

Ahoj, obnovuji, Alence taky někdy lupne v kloubu. Dneska ráno v loktu. :( Myslíte, že je to normální? Mi to moc nedělá, ale partnera bych pokřupala celého :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
3.9.19 09:15
@alibear píše:
Ahoj, obnovuji, Alence taky někdy lupne v kloubu. Dneska ráno v loktu. :( Myslíte, že je to normální? Mi to moc nedělá, ale partnera bych pokřupala celého :lol:

Partner se na toto ptal u fyzioterapeutky a dělají to prý to prý vzduchové bubliny v kloubech. I některý doktot mu to myslím potvrdil. Není samozřejmě dobré lupat klouby účelně, ale prostě když se ozvou při změně pozice, nic špatného to neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
3.9.19 09:24
@PETRAKIM píše:
Partner se na toto ptal u fyzioterapeutky a dělají to prý to prý vzduchové bubliny v kloubech. I některý doktot mu to myslím potvrdil. Není samozřejmě dobré lupat klouby účelně, ale prostě když se ozvou při změně pozice, nic špatného to neznamená.

No nevím, dceři hodně křupalo a vyklubala se z toho hypermobilita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
3.9.19 09:51

@PETRAKIM @me57h Tak Alence to nekřupe hodně, jen občas se to zve, třeba když ji oblíkám a je to jednou za čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
3.9.19 10:08

@me57h Hypermobilita je abnormální rozsah kloubů, k tomu se přidružují další jevy jako bolest, snažší úrazy… křupání určitě ne. Možná vás dovedlo k tomu to řešit a následně byla u dcery diagnostikována hypermobilita, což je fajn se o to zajímat, ale spojení s hypermobilitou je mylná domněnka.

@alibear Pokud dítě nedělá divné pozice (jakože třeba mu stočíte prsty až kdo ví kam), tak se nestrachujte. Pediatr vám to případně může zkouknout nebo si stačí zaplatit jednu hodinu konzultace u fyzioterapeuta zaměřeného ryze na děti (ne klasického), pokud máte obavy (což je dle mě lepší, protože fyziologii vývoje rozumí víc než pediatr a vidí věci, co pediatr často přehlédne nebo nad nimi mávne rukou - mně třeba dceru označila fyziologicky vždy pohodě, ale fyzio viděla pak věci, které pediatři bohužel přehlíží a mají dopad v dospělosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
3.9.19 10:19

@PETRAKIM K fyzioterapeutovi chodíme, zeptám se. Děkuji za podporu. Žádné divné pozice nedělá a běžně ji klouby nekřupou, nebo jsem ještě neslyšela. Slyšela jsem to dneska, jak jsem ji oblíkala bodyčko a asi dva dny nazpět, když jsem jí zvedala tak v ramínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
19.1.23 14:57

Krupnuti v rucicce

Pretacela jsem malou z bříška na záda a nevšimla jsem si, že jsem jí tam zapomněla ruku :zed:, rucicka jí krupla, malá se rozplakala, chvilku poplakavala, pak už dobrý, pak usnula. S rukou zdá se hyba normálně, když jsem jí to prohmatala, tak to nevypadalo, že ji to bolí, neplakala, máte zkušenost, může s tou ručičkou neco mit, mám plašit? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí