Dítě a kočka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2292
4.4.11 08:36

Dítě a kočka

Ahoj holky.zakládám tu diskuzi o kočičkách a dětěch jak se spolu snášejí atd.. My si ted pořídili britku je jí 10 týdnů no a v červenci se nám narodí mimi,o kočkách toho moc nevím..teda skoro nic :oops: a tak mě zajímají vaše rady,názory.Hlavně se bojím aby kočka nějak mimi eaublížila..?Děkuji za vaše rady a postřehy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
4.4.11 08:40

Naše kočka se od malé nechá tahat, všechno… A když ji jdu vysvobodit, kousne mě a zdrhne :twisted: , Majdu max. sekne tlapkou bez drápků. A to je Majda fakt tyran (jako že kočička je miminko a má kašlík, tak se jí snaží nacpat do pusy šutr jakože tabletku… ehm. A tak podobně. Ale kočku bráním, nebojte=))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.4.11 08:42

Takže to bude spíš naopak že budu chránit kočku a ne dítě :mrgreen: já se spíš bojim aby na ni nehupsla do postýlky a nějak nepodrápala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
4.4.11 08:45

ahoj
tak tady jsme řešili jedno miminko a kočičku doma https://www.emimino.cz/…radte-60397/ a prozatím to skončilo dobře a všichni jsou spolu doma :).

Já mám kočku cca 3/4 roku starou. Obyčejnou zrzku :). Občas lítá jako ďas po obyváku, chce se s námi prát, ale od járy si nechá líbít všelicos. On jí tedy spíš občas tahá chuděru … jinak je to v klidu. Akurt kočku neuč do ložnice aby ti tam pak třeba nelezla a fertig :).

• Citovat
  • Upravit
andela
4.4.11 08:46
katule9 píše:
Takže to bude spíš naopak že budu chránit kočku a ne dítě :mrgreen: já se spíš bojim aby na ni nehupsla do postýlky a nějak nepodrápala.. :nevim:

do postýlky klidně vleze, ale proč by měl prcka podrápat?? Ona ty drápy jen tak nevytahuje neboj, a ležcí mimino není na hraní, takže ho očuchá, sesznámí se a nechá ho být ;).

• Citovat
  • Upravit
2292
4.4.11 08:49

No tou ložnicí je to právě problém protože bydlíme u rodiču a kočička je s námi v pokoji,budem mít postaveno až na podzim takže to budeme muset zatím nějak takle vydřžet :-? No a taky mě zajímá jak dlouho vydrží kočka sama doma??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.4.11 08:52
andela píše:
katule9 píše:
Takže to bude spíš naopak že budu chránit kočku a ne dítě :mrgreen: já se spíš bojim aby na ni nehupsla do postýlky a nějak nepodrápala.. :nevim:
do postýlky klidně vleze, ale proč by měl prcka podrápat?? Ona ty drápy jen tak nevytahuje neboj, a ležcí mimino není na hraní, takže ho očuchá, sesznámí se a nechá ho být ;).

Tak to jsem ráda.Ona ted nás pořád kouše a tak ale je to kotě tak si chce hrát,jinak je hodná něktěrý kočky jsou tak trochu zlý ale ona zatim vypadá že bude hodná.Nebo aby mimi nezalehla..??ona bude docela macek po rodičích,ale to mám asi zbytečný obavy..?? :nevim: Jak o těch kočkách moc nevim tak nad všim moc přemýšlim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
4.4.11 08:53

No vydrží, u nás je v kuchyňo obyváku a v koupelně má WC tak tam má otevřno, misku s vodou i jídlem v kuchyni … začla jsem pracovat a tak holt je kočka nějakých min. 8 hodin sama. Vydržela i když jsem jela s přítelem na cest a to jsme vyjeli brzo ráno a vrátili jsme se kol 22 hod. večer.
Důležitý je aby měla pití, jídlo, a možnost na záchod :). To je to amí jako pes ;).

• Citovat
  • Upravit
5320
4.4.11 08:55

Ahoj, taky máme britku, pořídili jsme si ji vloni v květnu a v prosinci se nám narodil syn. Než se narodil, spávala s námi v ložnici v posteli, někteří mě varovali, že se to potom neodnaučí, ale co máme malého doma, tak nikdy nespala v ložnici a poměrně rychle si zvykla. Prvních pár dní občas škrabala na prahu, abychom ji jako pustili, ale nakonec si to nechala vysvětlit :-) Do postýlky chtěla lozit jen v době, kdy byla ještě prázdná, připravená pro prcka, pak už ne. Chtěli jsme tomu zabránit nataženou moskytiérou, ale trpělivě si prošlapala důlek až na matraci a ulehla :mrgreen: Se synem nemá problém, při krmení leží s námi v posteli a dohlíží, když si malý hraje na dece, leží u deky a hlídá ho. Problém nastává v okamžiku, kdy začne plakat, to se vztyčí a odchází pryč (asi jí to rve srdce, či co :mrgreen: ). Nikdy ho nepoškrábala, neměla důvod, kočky jen tak bezdůvodně neškrabou (tedy pokud to nejsou psychicky narušení jedinci). A fajn bylo, jak se seznamovali, pořád ho čichala, nemohla těm novým neznámým pachům přijít na kloub :-) Teď ho taky sem tam očichá a jde zase pryč. Ničeho se neboj a nezapomeň nechat odčervit a naočkovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
4.4.11 08:55
katule9 píše:
Ahoj holky.zakládám tu diskuzi o kočičkách a dětěch jak se spolu snášejí atd.. My si ted pořídili britku je jí 10 týdnů no a v červenci se nám narodí mimi,o kočkách toho moc nevím..teda skoro nic :oops: a tak mě zajímají vaše rady,názory.Hlavně se bojím aby kočka nějak mimi eaublížila..?Děkuji za vaše rady a postřehy :-)

Nějak teda nevím, proč si nejdřív pořizujete kočku a pak teprve zjišťuješ, jak se bude snášet s mimčem.
My máme kočky 2, když se malý narodil, bylo jim už kolem 2 let, z postýlky jsem je vyháněla, ale ony tam stejně nějak extra nelezly, malýho jako miminko spíše ignorovaly, teď se nechají pohladit, ale většinou spíše odcházejí někam do klidu.
Do záchoda malý nelezl, jediný co ho lákalo byla kočičí miska s vodou, ale pořídila jsem branku do kuchyně a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
4.4.11 08:58

ja jsem britku mela taky, sice ne pohromade s ditetem, ale obecne jsou to „snasenlivy“ kociciky, hodny a mirny. Ted mame 2 normalni, zadna rasa to neni a taky resim jak to bude s mimi. k nam do loznice nesmeji od zacatku, takze v tomhle ohledu to bude v pohode, postylka bude v loznici a pres den si je ohlidam. ja se ani nebojim, ze by miminku neco udelaly, spis mi jde o ty chlupy. nechci, aby novorozene spalo pohromade s kockama, ale az bude starsi a ve svem pokoji, tak je mo jasny, ze se tomu nevyhnu. Ale i kdyz je u nas navsteva, tak nase ciciny nechodi spat k lidem do postele. navic se deti dost boji, pokud mame navstevu s ditetem, tak se schovaji a vylezou az je vzduch cisty :mrgreen: staci jim i pobihani deti od sousedu na chodbe a uz maji nahnano :lol:
mozna bych vyzkousela si nekoho s mimcem pozvat, abys videla jak bude cicik reagovat, jenze ta vase je jeste malicka, takze z toho asi nic nepoznas.

nam vydrzi kocky doma samy tak 3 dny aniz by sem nekdo zasel, je treba dat hodne vody, dostatecne pisku (my davame jeden zachudek navic) a dostatek jidla. navic nase jsou 2, tak si docela vystaci. protoze bydlim v cizine, tak jezdime domu v lete treba na 2 tydny a taky to vydrzeji a nic neznici. ale to za nima chodi kamarad je krmit, menit pisek a tak a obcas i u nas prespal, aby jim delal spolecnost, on je kockomil :mrgreen: ale kotatko bych doma samotny nenechavala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
4.4.11 08:58
katule9 píše:
andela píše:
katule9 píše:
do postýlky klidně vleze, ale proč by měl prcka podrápat?? Ona ty drápy jen tak nevytahuje neboj, a ležcí mimino není na hraní, takže ho očuchá, sesznámí se a nechá ho být ;).
Tak to jsem ráda.Ona ted nás pořád kouše a tak ale je to kotě tak si chce hrát,jinak je hodná něktěrý kočky jsou tak trochu zlý ale ona zatim vypadá že bude hodná.Nebo aby mimi nezalehla..??ona bude docela macek po rodičích,ale to mám asi zbytečný obavy..?? :nevim: Jak o těch kočkách moc nevim tak nad všim moc přemýšlim..

to jsem se ptala, jak se tvrdí že tii kočka může lehnout na obličej a udusit tě, jestli je ta fáma reálně podložená, a nikdy o tom nikdo neslyšel že by se to opravdu stalo. Naše kočka když si dáme šlofika, tak si lehá do noh. I když zdrhne do ložnice tak si lehne na peřinu k nohám. A když jsme měli kočku venkovní tak mi mrcha skákala na kočár a ležela jájovi taky na nohách, nikdy nelezla do boudičky na obličej nebo tak …

• Citovat
  • Upravit
5320
4.4.11 09:02
andela píše:
katule9 píše:
andela píše:
katule9 píše:
to jsem se ptala, jak se tvrdí že tii kočka může lehnout na obličej a udusit tě, jestli je ta fáma reálně podložená, a nikdy o tom nikdo neslyšel že by se to opravdu stalo. Naše kočka když si dáme šlofika, tak si lehá do noh. I když zdrhne do ložnice tak si lehne na peřinu k nohám. A když jsme měli kočku venkovní tak mi mrcha skákala na kočár a ležela jájovi taky na nohách, nikdy nelezla do boudičky na obličej nebo tak …

Kočky nelehají na obličej, ale na hrudníček dětí, protože jim přijde měkký a teplý a to ony rády. Mám kočky ráda, nám si lehá taky do nohou, ale s prckem v ložnici jsem to neriskovala. Kamarádka (kočkomilka) přistihla jejich adoptovaného kocoura z ulice, jak se právě ukládal na hrudník jejího 4měs. syna. Z tohoto jsem měla trochu obavy.

Příspěvek upraven 04.04.11 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.4.11 09:02
andela píše:
katule9 píše:
andela píše:
katule9 píše:
to jsem se ptala, jak se tvrdí že tii kočka může lehnout na obličej a udusit tě, jestli je ta fáma reálně podložená, a nikdy o tom nikdo neslyšel že by se to opravdu stalo. Naše kočka když si dáme šlofika, tak si lehá do noh. I když zdrhne do ložnice tak si lehne na peřinu k nohám. A když jsme měli kočku venkovní tak mi mrcha skákala na kočár a ležela jájovi taky na nohách, nikdy nelezla do boudičky na obličej nebo tak …

No to je pravda,i když je ještě malá tak na obličej nejde jen při mazlení ho líže,a spí taky spíš u nohou nebo u boku,ona je pravda že ty kočky jsou inteligentní možná i víc než někteří psi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
4.4.11 09:09

Nás kocour pořád okusuje, ale jak k němu přijde mladší - tak si nechá div že ne i po hlavě skákat :twisted: Jen občas se zapomene, ale nikdy tak, aby to kluky bolelo. Na to že jsme ho dostali až půlročního a divokého, je překvapivě bezproblémový.

Hlavně držím pěsti aby nedělal naschvály, kamarádce po narození mimi začala kočka čurat do věcí pro toho prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí