Miminko a kočička - prosím, poraďte!

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3138
22.1.11 17:06

miminko a kocicka prosim poradte!!

ahoj vsichni potrebuju radu ,vcera jsem prijela domu s miminkem z nemocnice,jelikoz jsem rodila ve 32tt tak kubicek byl mesic v nemocnici a tesne pred propustenim me prijaly ,tak jsem se tesila az budeme s kubickem doma,ale mame doma kocicku britskou modou vykastrovanou dvouletou je hodna ale nekdy tak trochu blazen,s prichodem miminka domu kocicka prvni noc pote co mi skocila na prebalovaci pult skoncila v koupelne a predsini,takze kubicek plakal do toho kocicka za dverama no mazec ,nejak jsem to nedavala ,dnes taky porad jsem ji kontrolovala aby nesla za malim ,nakonec si ji odvezla mamka k sobe domu ze tata neni doma tak bude v jeho pokoji do utery(maji rodiinny barak a jeste 3 psy z toho jeden je doma,bohuzel)a pak ze pujde asi k babicce do bytu ale to nevim zda to bude dobre,no ja dome brecim ,kubicka miluju strasne moc ale kocicku mam taky rada samozrejme jinak ale taky je mi lito ze jsme ji vlastne ani nedaly sanci se sziot bohuzel mame dvere jen v loznici a predsini obyvaci pokoj s kuchyni kde mam ten pult a vsechno je jen obloukem bez dveri,nevim co delat nemate nekdo zkusenosti!!! chtela bych aby jsem si kocicku mohla vzit drive nez treba za rok,a taky aby se nic nestalo malemu,mozna toho chci moc ,ale vim ze nekdo to urcite skloubil a kocicku maji a miminecko taky ,dekuji moc rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
249
22.1.11 17:14
kkattty píše:
ahoj vsichni potrebuju radu ,vcera jsem prijela domu s miminkem z nemocnice,jelikoz jsem rodila ve 32tt tak kubicek byl mesic v nemocnici a tesne pred propustenim me prijaly ,tak jsem se tesila az budeme s kubickem doma,ale mame doma kocicku britskou modou vykastrovanou dvouletou je hodna ale nekdy tak trochu blazen,s prichodem miminka domu kocicka prvni noc pote co mi skocila na prebalovaci pult skoncila v koupelne a predsini,takze kubicek plakal do toho kocicka za dverama no mazec ,nejak jsem to nedavala ,dnes taky porad jsem ji kontrolovala aby nesla za malim ,nakonec si ji odvezla mamka k sobe domu ze tata neni doma tak bude v jeho pokoji do utery(maji rodiinny barak a jeste 3 psy z toho jeden je doma,bohuzel)a pak ze pujde asi k babicce do bytu ale to nevim zda to bude dobre,no ja dome brecim ,kubicka miluju strasne moc ale kocicku mam taky rada samozrejme jinak ale taky je mi lito ze jsme ji vlastne ani nedaly sanci se sziot bohuzel mame dvere jen v loznici a predsini obyvaci pokoj s kuchyni kde mam ten pult a vsechno je jen obloukem bez dveri,nevim co delat nemate nekdo zkusenosti!!! chtela bych aby jsem si kocicku mohla vzit drive nez treba za rok,a taky aby se nic nestalo malemu,mozna toho chci moc ,ale vim ze nekdo to urcite skloubil a kocicku maji a miminecko taky ,dekuji moc rady.

já mám 3 děti a kočku bych k nim nepustila. a už vůbec ne k malému kubíčkovi, když to tak popisuješ: Kočka žárlí..a bůh ví, co by se mohlo stát. miminko by mohlo mít trauma na delší dobu. kočku rozhodně pryč. Papa a hlavně ať jste zdraví :mavam: :mavam: :kytka: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
22.1.11 17:17

:mavam: Měli jsme taky kočku,ale dali jsme jí pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
22.1.11 17:18

a to ti kočička skočila jen na přebalovák prázdný nebo rovnou na přebalovák s mimčem?je to mladé zvíře,určo bude všechno nové zkoumat.pokud tam dítko neleželo tak jsi ji měla nechat očmuchat a sundat v klidu dolů. :nevim: určo kdybysis ji doma nechala,musíš synka více hlídat,aby mu neskočila do postýlky a nepodrápala ho,ale jinak si myslím že pokud nebude mít malý alergické projevy jako kašel atp.tak kočku doma nechat můžeš,jen fakt hlídat.dávat ji pryč je škoda,když je na vás zvyklá a bude žít dalších třeba 15let.
my měli psa,teda fenku,ale museli jsme dát pryč kvůli alergii,fest jsem to obrečela a i ted mi to chlupatidlo chybí,bohužel psa už mít nikdy nebudem,ani hlodavce,manželovi se zhoršilo i astma,takže bych je jen trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
22.1.11 17:21

jinak u nás na foru jsou dvě holky které mají kočku i mimčo,ted už teda skoro tříleté rošťáky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
22.1.11 17:22
Ajka a Domi píše:
a to ti kočička skočila jen na přebalovák prázdný nebo rovnou na přebalovák s mimčem?je to mladé zvíře,určo bude všechno nové zkoumat.pokud tam dítko neleželo tak jsi ji měla nechat očmuchat a sundat v klidu dolů. :nevim: určo kdybysis ji doma nechala,musíš synka více hlídat,aby mu neskočila do postýlky a nepodrápala ho,ale jinak si myslím že pokud nebude mít malý alergické projevy jako kašel atp.tak kočku doma nechat můžeš,jen fakt hlídat.dávat ji pryč je škoda,když je na vás zvyklá a bude žít dalších třeba 15let.
my měli psa,teda fenku,ale museli jsme dát pryč kvůli alergii,fest jsem to obrečela a i ted mi to chlupatidlo chybí,bohužel psa už mít nikdy nebudem,ani hlodavce,manželovi se zhoršilo i astma,takže bych je jen trápila.

nee prebaloval byl prazdny ale proste vsechno zatim dezinfikuju a ona tam jde nohy ma od pisku ze zachodka,no je to tezky ,uz ted mi chybi,zkusim asi odpocinout a pak ji vzit zpet ale bojim se aby malemu neco neudelala a nezarlila v postylce v te co je v kuchyni byla jednoui a hned sem ji odehnala malí tam nebyl jen ona se rada roztahuje drive byla snama i v posteli a ted ji do loznice nepoustim,je to tezke a nikdy bych si neodpustila kdyby mela malemu neco udelat ale rikam si ze prece musi byt spousta lidi co mely kocicku a nedaly ji pryc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
22.1.11 17:23

Ahoj, máme doma tříletého vykastrovaného britského kocoura a do toho téměř ročního chlapečka. Z počátku jsem měla taky děsný strach jak kocour přijetí nového člena rodiny zvládne, je to divoch a z dětí má poměrně strach. Kupodivu to proběhlo relativně v klidu, kocour si malého z dálky prohlédl a do teď si od něj drží odstup, neexistuje aby se k němu přiblížil blíž jak na 1/2 metru. Taky měl tendence lézt do postýlky, na přebalovák a pod. Dost důrazně ( dostal přes zadek a křikla jsem na něj )jsem mu vysvětlila, že tam teda ne, zkusil to ještě asi 3×, opět mu bylo vysvětleno, že tam nesmí a od té doby je pokoj.Asi to pochopil :lol: . Nechala bych kočičku, aby si z povzdálí malého prohlídla a pokud by lezla na místa kam nesmí, tak jí to důrazně vysvětlit. Ložnici zavíráme, tam už teď nesmí a asi mu to nijak nevadí. Jo a přebalovák bych na noc něčím důkladně přikryla ( je to opruz, ale nic jinéo asi neporadím ), aby tam kočka nemohla. Pokud to nepůjde, tak bych kočičku asi na čas přestěhovala k někomu jinému, bezpečí dítěte je samozřejmně to nejdůležitější. Držím palce, ať vše dobře dopadne :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.1.11 17:27

vsichni se casem zziji, ale je potreba aby mela kocka svoje teritorium a dite taky, deti mam dve, kocky tri. vrele doporucuju dvere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.1.11 17:34

Prosim tě vždyt mimču nic neudělala,tak neplaš.Za jeden si nezvykne.Naše kočka se s malim srovnala za 2 dny,pes taky tak.Nikdy na malému neublíží,ale naopak malého musim hlídat aby je moc nemordoval.
Pokud kočku doma chceš tak jí dej čas at si zvykne.Určitě malého nezakousne :wink:
Třeba tě nakonec překvapí to že se o něj bude starat.Naše kočka pro mě běhala když se vedle jen vzbudil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
22.1.11 17:37

Kočce zamezit přístup do ložnice, do postýlky, vyhazovat vyhazovat a vyhazovat do té doby než pochopí že ne!! :). Nevidím důvod proč jí dávat pryč …Kočka si na nového člena zvykne a nový člen bude mít za chvíli parťáka na tahání :D.

A desinfikovat?? Probůh co všechno?? A proč?? Vždyť máte doma všude čistou špínu ne?? ;) :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1950
22.1.11 17:40

ahoj, my máme doma dvě kočky, kotě jsme si přivezli tři dny po návratu z porodnice. Kočky se ze začátku o malou zajímaly, lehaly si k ní a teď když se je snaží chytit a přitáhnout, tak se jí obloukem vyhnou :-D Musíš jen dávat pozor, nakonec si na sebe zvyknou :hug: Rozhodně nevidím důvod proč dávat kočku bez důvodu ( alergie nebo agresivita kočky ) a ty co to udělají nechápu :nevim:
Na to že chodí na přebalovák - prostě si zvykni - pokud nepouštíte kočku ven, tak se dá říct že je čistotná.
U nás kočky nesmí pouze do ložnice ( ovlivnily by monitor dechu, kdyby se opřely o postýlku ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.1.11 17:42

Katy nás to taky čeká. Kočky máme 2, ale máme zkušenost, že ať tu bylo jakkoliv staré dítě a začalo se trochu projevovat, tak se obě sebraly a hledaly svůj klid. Zkus to ještě pár dní, určitě se brzo zžijou. Přebalovací pultík a malýho věci přykryj třeba plenkou :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
22.1.11 17:45

..ja v tom nevidim problem teda…ja mam kocoura(7 let nekastrovanej)-nejdriv jsem se bala hororovejch historek o zalehnuti ditete a nasledne uduseni kockou,ale nakonec se kocour malymu vyhyba a teda spime spolu vsichni v posteli, nikde ho nezaviram, vsude ma pristup a je to vse ok…dokonce kdyz uz je ted syn starsi tak i kdyz ho honi po byte a otravuje tak kocour vi,ze kdyby si neco zkusil tak ze bude hodne zle a pujde…proto se zmuze jen na uprk a varovny syceni..jedinej koho okrikuju je spis malej,aby ho nechal na pokoji.. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.1.11 17:54

Já myslim že největší problém dělaj sami páníčci.Přivedou dítě a najednou je vše jinak.naše kočka do postele do ložnice nesměla už od doby kdy sem zjistila že sem těhotná aby pak dítě nebrala jako vetřelce kvuli kterému nesmí do ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
22.1.11 17:57

KOčky mám 3 a mimčo je s nima od prvního dne, co jsme doma, v kontaktu, já v tom nevidím problém. A že ti skočí na prázdný přebalovák? Vždyť se zas tolik nestalo, ne? Kočku zpět a dát jí pryč jen pouze v případě alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí