Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My měli měsíční dítě a chlap dotáhl kotě
Ale v pohodě, z postýlky jsem ji vždy vyhodila, od malé taky. Brzy pochopila, že jsem matka a že bráním mládě. Pak už ji ignorovala a bylo to naprosto v pohodě ![]()
Hanule píše:
Nás kocour pořád okusuje, ale jak k němu přijde mladší - tak si nechá div že ne i po hlavě skákatJen občas se zapomene, ale nikdy tak, aby to kluky bolelo. Na to že jsme ho dostali až půlročního a divokého, je překvapivě bezproblémový.Hlavně držím pěsti aby nedělal naschvály, kamarádce po narození mimi začala kočka čurat do věcí pro toho prcka.
No těch naschválů se taky trochu bojim,přítel měl kdysi taky kočku a když odešel do školy tak se mu vikadila vzteky do postele
.No někde jsem četla že když ho nebudem odstkovat a budeme dávat najevo že ji máme pořád radi tak to bude o.k. no ale zaleží taky na povaze tý kočky..
hamika píše:
Ahoj, taky máme britku, pořídili jsme si ji vloni v květnu a v prosinci se nám narodil syn. Než se narodil, spávala s námi v ložnici v posteli, někteří mě varovali, že se to potom neodnaučí, ale co máme malého doma, tak nikdy nespala v ložnici a poměrně rychle si zvykla. Prvních pár dní občas škrabala na prahu, abychom ji jako pustili, ale nakonec si to nechala vysvětlitDo postýlky chtěla lozit jen v době, kdy byla ještě prázdná, připravená pro prcka, pak už ne. Chtěli jsme tomu zabránit nataženou moskytiérou, ale trpělivě si prošlapala důlek až na matraci a ulehla
Se synem nemá problém, při krmení leží s námi v posteli a dohlíží, když si malý hraje na dece, leží u deky a hlídá ho. Problém nastává v okamžiku, kdy začne plakat, to se vztyčí a odchází pryč (asi jí to rve srdce, či co
). Nikdy ho nepoškrábala, neměla důvod, kočky jen tak bezdůvodně neškrabou (tedy pokud to nejsou psychicky narušení jedinci). A fajn bylo, jak se seznamovali, pořád ho čichala, nemohla těm novým neznámým pachům přijít na kloub
Teď ho taky sem tam očichá a jde zase pryč. Ničeho se neboj a nezapomeň nechat odčervit a naočkovat
No my to máme úplně přesně stejně… Máme kočky dvě, taky obě spávaly v postýlce a v kočárku, ve vajíčku a dokonce se mi kocour jednou zavrtal i do zavinovačky a ležel tam jak miminko
Ale jen do té doby, než se malá narodila…Teď na ní koukají přes šprušle a do postýlky si netroufnou. Kolem malé nejprve chodili obloukem, první den, když plakala, tak se naježili a utekli. Teď akorát, když pláče, tak odchází…Jinak při kojení, kocour obchází okolo a mazlí se s náma s oběma. Takže úplná pohoda…Spí zatím s manželem, já sem se s malou přestěhovala do pokojíčku, kde mám všechno při ruce (aby se manžel vyspal)…A sem ráda, že ty dva chlupatce máme (i když sou někdy na zabití
) !!
katule9 píše:Hanule píše:No těch naschválů se taky trochu bojim,přítel měl kdysi taky kočku a když odešel do školy tak se mu vikadila vzteky do postele
Nás kocour pořád okusuje, ale jak k němu přijde mladší - tak si nechá div že ne i po hlavě skákatJen občas se zapomene, ale nikdy tak, aby to kluky bolelo. Na to že jsme ho dostali až půlročního a divokého, je překvapivě bezproblémový.Hlavně držím pěsti aby nedělal naschvály, kamarádce po narození mimi začala kočka čurat do věcí pro toho prcka.
.No někde jsem četla že když ho nebudem odstkovat a budeme dávat najevo že ji máme pořád radi tak to bude o.k. no ale zaleží taky na povaze tý kočky..
Mě se naše lady plzeňská vykadila do vany
a jednou na takovou rohožku u balkon, dveří … , a nevim proč jí děsně láká hadr na podlahu, ten počurá i když ho vytáhnu čistej z pračky a nastříkám savem. Taky jsem zjistila ž jí lákaj věci špinavý, třeba jak se mladej svlíkne a nechá to na zemi v koupelně … takže hadr jsem pověsila na topení a už si ho nvšímá a věci se aspoň drahoušek naučil uklízet do koše
.
ale kočky jsou prý čistotný a když něco takovýho udělaj, tak fakt ze vzteku nebo tak … ale moc zkušeností tak nemám. Kočky dma nemusím ..holt tahle potvora se mi sem vetřla a bo už jí měli 4měs doma, tak mě se jí ven vystrnadit nepovedlo
.
Tak naše kočka spí taky v nohách, ale kocour si vždycky vlezl vedle mě pod peřinu, takže sme spávali v objetí ![]()
katule9 píše:
Ahoj holky.zakládám tu diskuzi o kočičkách a dětěch jak se spolu snášejí atd.. My si ted pořídili britku je jí 10 týdnů no a v červenci se nám narodí mimi,o kočkách toho moc nevím..teda skoro nica tak mě zajímají vaše rady,názory.Hlavně se bojím aby kočka nějak mimi eaublížila..?Děkuji za vaše rady a postřehy
Ahoj taky máme britku(cca 4roky) a 30.3 jsem domů přitáhla miminko:-)
No, kocour koukal dost vytřeštěně, pořád panáčkoval a očmuchával postýlku, dokonce jsem ho načapala, jak po malý hrabe jemě pacinou, tak jsem ho odehnala a zřejmě to pochopil, protože už jen sleduje postýlku z povzdálí.
Ale on není takový ten klasický mazlící typ, takže on je rád s náma,ale třeba na klín si sám nehupsne, takže ani k malé neskočí -co kdyby ho chtěla nedej Bože pohladit. Takže ze zalehnutí já mít strach opravdu nemusím.
Někde jsem četla, že i kočka si může opravdu na miminko zvyknout a nakonec funguje jako hlídač,ale nevím,nevím, nějak si toho našeho chlupa nedovedu představit.
nase kocka zase miluje vuni sava. mame starou vanu a nic jinyho na ni neplati. a jakmile ji domyju, tak se kocka usadi vevnitr a nasava vuni sava ![]()
cistotny jsou azaz, ale nektere delaji naschvaly, treba se jim nelibi, kdyz se presune nabytek, maji rady svuj rad.
hlavne se ke kocicce chovejte stejne jako se k ni budete chovat az tu bude miminko, aby si pak zakazy nespojovala s jehi pritomnosti. napr. ji nenechavej spavat, tam kde vis,ze to po poporodu nepujde. pak ji to ani neprijde, kdyz najednou nebude znicehonic omezovana ![]()
Já když mám doma synovce, tak ho kočky vyloženě bojí, jsou zalezlé a ani by je nenapadlo za ním jít dobrovolně.
Jinak nedoporučuju kočku pořizovat teď, ale až do nového, změny špatně snášejí.
pikola píše:
Já když mám doma synovce, tak ho kočky vyloženě bojí, jsou zalezlé a ani by je nenapadlo za ním jít dobrovolně.
No právě..já ji původně vůbec nechtěla,a když tak až budem bydlet,no ale přítel to holt nechtěl pochopit… ![]()
andela píše:katule9 píše:Hanule píše:No těch naschválů se taky trochu bojim,přítel měl kdysi taky kočku a když odešel do školy tak se mu vikadila vzteky do postele
Mě se naše lady plzeňská vykadila do vany
ale kočky jsou prý čistotný a když něco takovýho udělaj, tak fakt ze vzteku nebo tak … ale moc zkušeností tak nemám. Kočky dma nemusím ..holt tahle potvora se mi sem vetřla a bo už jí měli 4měs doma, tak mě se jí ven vystrnadit nepovedloa jednou na takovou rohožku u balkon, dveří … , a nevim proč jí děsně láká hadr na podlahu, ten počurá i když ho vytáhnu čistej z pračky a nastříkám savem. Taky jsem zjistila ž jí lákaj věci špinavý, třeba jak se mladej svlíkne a nechá to na zemi v koupelně … takže hadr jsem pověsila na topení a už si ho nvšímá a věci se aspoň drahoušek naučil uklízet do koše
.
.
jinak kočky máme dvě a nikdy se nic nepřihodilo, když jsem donesla mimi z porodnice, kočka ho očuchala a spíš mi přišlo, že ho jakoby hlídala, sedávala na postýlce, pod postýlou do postele lezla jen když tam Dalí nebyl…pak jsme pořídili kocoura a toho teda Dála řádně vychovává, tahá za ocas, muchluje a kočičák se nechá a když se mu to nelíbí tak někam zaleze…takže já kočku k dítku doporučuju ![]()
katule9 píše:pikola píše:No právě..já ji původně vůbec nechtěla,a když tak až budem bydlet,no ale přítel to holt nechtěl pochopit…
draga píše:
já svojí kočku stěhovala 3× a vždycky to snesla v pohodě…pokud to není kočka venkovní tak nějak ten vztah k bytu není problémkatule9 píše:pikola píše:No právě..já ji původně vůbec nechtěla,a když tak až budem bydlet,no ale přítel to holt nechtěl pochopit…
No mě spíš udivuje, že si někdo pořídí kočku domů a pak zjišťuje co a jak. To by mělo být spíš obráceně. S tím stěhováním je to o povaze kočky, já ty svoje musela na měsíc přestěhovat do jiného bytu a nebyly zrovna nadšený. A pokud jde o mimino, kočka asi jeho přítomnost vyhledávat nebude dobrovolně.
S tím necháváním samotné, já je nechám doma přes víkend, týden jen pokud k nim každý den někdo chodí, na delší plánuju hotel.
já bych se nebála, my máme kocoura totálního magora, kouše škrábe nás pořád, ničí nábytek a je přímo adept do „polepšovny“ a tak jsme měli nervy co bude až se narodí malá ale úplně v pohodě. jak všechny tiranizuje tak jí se bojí, nebo mám někdy dokonce pocit že jí hlídá, malé už je rok a tak už za ním lítá a tahá, no zatáhnout ho já tak mi snad ruku ukousne ale od ní si nechá dělat všechno. i lezení dopostýlky bych se nebála, náš vleze všude ale postýlky se bojí. akorát teda se nesmí objevit doma kočár nebo autosedačka, z té si dělá hned pelíšek a v případě malé je vlastně jediný problém při soužití s kočkou ten že jí přímomagicky přitahují jeho misky se žrádlem a párkrát jsem to už neuhlídala a trošku granulek si dala ![]()
jediný co teda sem si ještě všimla že čím víc se blížil porod byl kocour nervoznější a víc zlobil(teda jestli to ještě víc vůbec jde) a to samé co píšou holky snažil se lézt do postýlky, okusoval nachystané lehátko , občas se někde vykadil což do té doby neudělal a pak mi řekl veterinář že ty kočky to cítí že se něco děje, některé kočky nesnáší i to že se vymaluje a posune v bytě nábytek což jak známe před porodem se doma něco pořád mění, přidává nábytek (postýlka, přebalovák atd. ) pro mimi tak z toho mají nervy a ještě tak nějak cítil že mám rodit ale po příchodu z porodky byl fakt už v pohodě ![]()