Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
pikola píše:draga píše:Jo, ty dlouhý trávy z kytice žere kocour taky a pak zvrací, netuším, jestli to není jedovaté, ale věřím, že jinak by to nežral. On teda zvrací i syrové maso, kočka má zase chronický zánět dásní, ta je ráda, že se nají. Já mám takové dva mrzáčky
jo to s tím zeleným je taky pravda, a když dostanu třeba kytku do vázy a jsou v tom takové ty dlouhé traviny…tak to jede…:) ale kočky trávu potřebujou, snažím se jí pěstovat v květníku ale vždycky ožerou hned to co vylejzá a pak už jim nic nevyroste
lucipajda píše:
nase ciciny jsou sice dost destruktivni, ale jinak nez ostatni. cokoli zelenyho okamzite sezerou (a pak nasledne vyblijou…)takze kytky jsou jen v loznici a lodzii kam nemaji pristup, vsude jinde jen takovyty tlustolisty, ty je nezajimaji. ale skrabou jedine skrabadla a to je nemaji uplne od mala.jsem rada, ze jim to vyhovuje. a nikam mi necuraji, jen driv, kdyz nebyl cistej zachudek jak by si praly, tak se obcas pomstily v koute v kuchyni na line, takze se to uklizelo dobre. pak jsme ale zmenili pisek na hrudkujici a neni problem.
draga píše:
já myslím, že jedovatý to není, kočky trávu žerou kvůli trávení a pak to vyblijou…teda pokud umí blinkat…což můj kocour neumí…zato kočka…chudinka ta tvoje zánět dásní? jak se to u kočky projeví?pikola píše:draga píše:Jo, ty dlouhý trávy z kytice žere kocour taky a pak zvrací, netuším, jestli to není jedovaté, ale věřím, že jinak by to nežral. On teda zvrací i syrové maso, kočka má zase chronický zánět dásní, ta je ráda, že se nají. Já mám takové dva mrzáčky
jo to s tím zeleným je taky pravda, a když dostanu třeba kytku do vázy a jsou v tom takové ty dlouhé traviny…tak to jede…:) ale kočky trávu potřebujou, snažím se jí pěstovat v květníku ale vždycky ožerou hned to co vylejzá a pak už jim nic nevyroste
lucipajda píše:
nase ciciny jsou sice dost destruktivni, ale jinak nez ostatni. cokoli zelenyho okamzite sezerou (a pak nasledne vyblijou…)takze kytky jsou jen v loznici a lodzii kam nemaji pristup, vsude jinde jen takovyty tlustolisty, ty je nezajimaji. ale skrabou jedine skrabadla a to je nemaji uplne od mala.jsem rada, ze jim to vyhovuje. a nikam mi necuraji, jen driv, kdyz nebyl cistej zachudek jak by si praly, tak se obcas pomstily v koute v kuchyni na line, takze se to uklizelo dobre. pak jsme ale zmenili pisek na hrudkujici a neni problem.
Má červené dásně a nejí granule protože jí to bolí. Prostě jí bolí zpubky a ksoro nic nepomáhá, i namazat jí je takovým gelem je dost problém.
my jsme meli taky britku, male kotatko, ja jsem nevedela ze jsem tehu, a co jsem z toho mela za vyrazku, takze kocicka musela pryc
![]()
No to já sem astmatik a pořídili sme si kočku
dva měsíce nic a potom sem zažila malý peklo! Nespala sem, prokašlala sem noci, byla sem úplně vyřízená, měla sem z kašlání uskřinutý nervy mezi žebrama nebo co, no bolest jak prase (oproti tomu mi přišla bolest po císaři jak nic
)…S přestávkama a v různé intenzitě tenhle stav trval asi 3/4 roku a teď (ťuk, ťuk, ťuk) nic. Alergie na kočku není ![]()
tak tu trávu v květináči jsem vyřešila tak, že jsem jí zasela a mla jí v ložnici aby ju kočka neožírala, a postupně jsem jí sestřihávala a dávala to kočce do misky. Až když tráva zesílila a hlavně kořínky, tak jsem jí dala kočce k dispozici do kuchyně na okno. takže si už uždibuje sama … jo a nezvrací
. zvracela jednou když blbka sežrala tu blejskavou dlouhou lamelu na stromeček ![]()
ty kočky jsou trubičky ![]()
andela píše:
tak tu trávu v květináči jsem vyřešila tak, že jsem jí zasela a mla jí v ložnici aby ju kočka neožírala, a postupně jsem jí sestřihávala a dávala to kočce do misky. Až když tráva zesílila a hlavně kořínky, tak jsem jí dala kočce k dispozici do kuchyně na okno. takže si už uždibuje sama … jo a nezvrací. zvracela jednou když blbka sežrala tu blejskavou dlouhou lamelu na stromeček
pikola píše:
Nojo, kdyby chtěl mít člověk klid, pořídí si rybičky. Já to beru jako daň za zvířátko, to se prostě stává, že něco rozbijí, počůraj, okousaj, veterinář stojí majlant při nemoci.
Stejný jako s dětma
pěkně napsáno je to pravda ![]()
Moc Vám holky děkuji za nározy,rady a zkušenosti,mohla jsem si trochu udělat obrázek jak to vůbec v tom kočičím světě chodí ![]()
andela píše:
tak tu trávu v květináči jsem vyřešila tak, že jsem jí zasela a mla jí v ložnici aby ju kočka neožírala, a postupně jsem jí sestřihávala a dávala to kočce do misky. Až když tráva zesílila a hlavně kořínky, tak jsem jí dala kočce k dispozici do kuchyně na okno. takže si už uždibuje sama … jo a nezvrací. zvracela jednou když blbka sežrala tu blejskavou dlouhou lamelu na stromeček
ja vim, ze kocky potrebujou zeleny na traveni, jenze ty nase to proste okamzite vyklopi ven. nedokazou to stravit, proste je to procisti jenze vrchem… takze uz ji nekupuju, nechci porad drhnout sedacku a podobne. ale bereme granule na citlive zazivany, tak snad nestradaji holky nase chlupaty ![]()
ahojky ja mam doma kocoura, ted u bude 7let a Karolínce za tyden rok. uz kdyz jsem byla tehotna, tak bylo videt ze se dost zklidnil, a jak se malá narodila, vlezl k ni i do postylky a spal tam s ni v jejich nohach, ze by ji zalehl jsem se nebala, ale pro jistotu jsem mela monitor dechu, spal tam cca 3× za cely ten rok ale jakmile se zacala v postylce vrtet sel pryc, ma rad svuj klid,ted ho mala nahani po celem byte a on ma z toho nervy v kyblu
, uz se i 2× poprali, mela male skrabnuti na rucicce ale za to si mohla sama porad mu rve chlupy ale zadne ponauceni si z toho nevzala a za hodinu ho honila znova. jinak kdyz basti, necha se od ní bacat po zadickach. a navic si myslim, ze ty takovy problem mit nebudes ptz mas kocku a ne kocoura, papa
ahoj holky
Mám doma tektéž miminko 2m a kočičku. Kocourek je už docela starý ale hodný a přítulný. Bohužel už na něj ted nemám tolik času co dříve a začal mi značkovat na chodbě jedno místo zřejmně ze žárlivosti na truc. Nemáte stím některá zkušenosti,zda se to dá odnaučit nebo radši kocourka někomu věnovat.
ahojky, tak mě kocour taky značkoval, i kdyz byl vykastrovany a bylo to tim, ze jeho kryty zachod mu nevyhovoval, ptz kdyz si vykonal potrebu a ja to hned nevybrala a bylo to citit tak tam proste nechtel jit, ale byla to sila prijit na to proc to dela, vycural se vzdy cca o metr vedle zachoda na stenu
nic nepomahalo a to jsem zkousela i sprej ze zverimexu proti znackovani KATZEN-FERNHALTE-SPRAY (odpuzovač koček)nastrika se to na to misto a melo by to zabranit dalsimu znackovani, muzes vyzkouset kdyztak mi posly adresu a ja ti ten sprej poslu at nemusis kupovat, my to vyresili odstranenim horniho víka toho zachodku a je to OK ![]()
andela píše:
tak me to žere taky, je to hrozny tele, sežere vse co je podlouhle a poťouchle se to trepota vcetne me krasne palmičky a sloní nohy ( to je kytka, ktere se listy vlní z kmínku dolů k zemi) obe jsou KO
katule9 píše:
Takže to bude spíš naopak že budu chránit kočku a ne dítějá se spíš bojim aby na ni nehupsla do postýlky a nějak nepodrápala..
ahoj, taky máme kočičku (i pejska) a zatím v pohodě. Pes za náma chodí jak stín, kočka si malé nevšímá. Spíš se stará jen o svou misku, jestli jí má plnou. Malá už začíná pomalu chňapat po věcech, tak i na kočku si sáhla a Micina nic. Až ji začne malá mordovat, to budu hlídat, aby ji nedrápla, to je jasný. Ale soužití zvířátka a miminka, myslím OK.POkud dítě samo nemá alergii a zvíře není cvok…i když nikdo nikdy neví, co zvířeti v hlavě cvakne a co ho vyprovokuje, může to být maličkost. Proto vždy budu malou a zvířata hlídat. ![]()
co mě spíš štve, je že pes krade malé hračky, zmetek ![]()
Naše kočka skoro ani nepostřehla, že doma někdo přibyl
Když to zjistila, tak očuchala a víc jí mimino nezajímalo. A teď taky nemá šanci se nějak zkontaktovat, protože jsem jí zakázala vstup do ložnice - běhá venku a domu chodí akorát spát a jíst. Nicméně moje malá sestřička, když jí byly asi 3, tak kočky s chutí topila a jinak jim škodila, takže to bylo spíš dítě, kdo dělal problémy.