Dítě a kočka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
22.12.11 22:50

Co s kocourem? Podle popisu se jen brání, takže spíš co s holkou… Prostě hlídat, okřikovat, varovat, že se to kočičce nebude líbit a zase jí škrábne a to vše úměrně věku. Syn se snažil týrat kocoury cca kolem roka, to jsme si vysvětlili a znova začíná teď, když je mu 2,5 roku. Tak už vysvětlujeme zase trochu jinak.
Taky záleží na povaze kočky. Jeden z mých kocourů se rád capí na zemi, jakoby konfliktní situace vyhledával, tak musím pořád hlídat. Druhého můžu vzít a „uklidit“ někam do výšky, kam má kluk horší přístup a kocour tam zůstane.

Občas taky pomáhá, když vymyslíme náhradní zábavu místo tahání, šťouchání do očí atd… Kocour je flegmatik, takže když řeknu, že než aby jsme kočičce ubližovali, zkusíme jí učesat, spočítat drápky nebo třeba dát plyšovou myšku na hlavu :lol: , tak on drží a kluka to odvede od špatné činnosti. Ale to fakt záleží, co si nechá kocour líbit (hlavní pravidlo, pokaždé, když si chce s kočkama hrát, jsem u toho…nikdy je nenechám samotné), druhý by mě zrasoval i za to česání :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
23.12.11 07:27

souhlasím, není to vina kocoura, brání se, u násje to stejné, pokud malá lítá a jen ho pohladí ani se nehne a někdy jí i pacinkou pohladí na oplátku ale občas jí chytne amok a začne kocoura mučit tahat a to se pak kocour taky ožene. já měla kočku od dětství taky, ač jsem už byla starší tak jsem ho mučila stejně a taky jsem byla jediná z rodiny které ubližoval, přesně jak popisuješ oškrábaný záda, ruce, někdy jsem ho trápila tak moc že mi pak skočil na zadek od vzteku a zakousl se. hold trošku hlídat prcka, trošku hlídat i kočku a časem si na sebe zvyknout,za mě prostě počkat až malá dostane rozum a kocour jí přestane zajímat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
21.5.12 08:13

tak nasemu kocourovi bylo 6 kdyz se narodila mala, hlidala jsem ho ale nijak prehnane, kdyz si vlezl do postylky tak zasadne jen do nohou male, jak zacala plakat, brecel i on, kdyz byl kote byvaly pritel s kamaradama ho " mucili" a zustalo mu to do ted ta jeho vztekla povaha, mala jak zacla lezt a pak chodit tak ho furt jen prudila, Max ma rad svuj klid a kdyz uz chce pohladit ci neco jineho tak si sam prijde jinak spi cca 20hod denne :mrgreen: Kaja ho chce tahat a mazlit a vsechno ted ji jsou 2 roky a uz chape ze kdyz cici uteče tak sama rekne Macík nece malá a je tak nejak klid ale skrabance mela na rukou, jen jsem hlidala oci, ale na rukou je obcasny maly skrabanecek snad i zapotrebi, aby si ditko uvedomilo, ze to neni hracka, ja bych kote k 11m ditku ano, kote jeste neseka v agresivite, jen ze hry takze bych se toho zas tolik nebala, vzdyt za chvilku ditku bude pres rok a lepe pochopi ze čiči by mela auvíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
21.5.12 08:15

jeste bych dodala, ze i po me ten blboun vyjizdi a to jsem temer jedina kdo si k nemu muze cokoliv dovolit, byla bych radeji za kocoura jako ma svagrova totalni pako delejte si se mnou co chcete, ale zas tohoto uz mam temer 8 let a dat ho jen tak pryc bych nemohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
26.7.12 21:37

Náš kocour to taky dělal, vůbec jsme to nechápali pak se z toho vyklubal zánět močových cest, ale to jsme poznali, až když čůral krev, do té doby jsme si mysleli, že to dělá naschvál :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 21:45

Kocour chcal muži na boty ještě za mého těhotenství. On se mě chudáček snažil pomstít, když já blbá neviděla, neslyšela…
Osobně bych si dala pozor na čí věci čuraj. Kocour chcal i na věci prvorozeného, ve vaně, když jsem nechala lehátko, hračky, bylo na nich načuráno, to zkrátka žárlil, možná na to večerní koupání, že je večer taková ta „kočičí hodina“, kdy kočka přijde se pomazlit, přitulit… A bylo to jeden čas vylněno právě koupáním a pozorností kolem malýho.
Takže myslím, že kočky dokážou ty svoje čurací sdělení adresovat celkem přesně :nevim:
Když začal dělat loužičky nahodile, pak pod kuchyní (máme kuchyni na nožičkách a vpředu zaslepené, ale zadem se tam dá vlízt) a celkově se s tím spíš schovával a učurával pididávky, tak měl sterilní zánět močáku (ne bakteriální, ale ze sedimentu v močáku), ale tam šel zdravotní stav celkem rychle do háje a bylo vidět během několika dnů, že je mu fakt zle, pak už si pod tu kuchyň zalezl, že asi umře a čural přímo pod sebe.

Řekla bych vyloučit zdravotní problém, kočky sledovat, v době nepřítomnosti zavřít tam, kde to jde dobře utřít (třeba koupelna), boty schovávat, pokusit se zjistit, která to dělá, kdy to dělá, kam to dělá a z toho nějak vykouzlit, co konkrétně jí vadí.
Jednou jsem četla, jak třeba kočce byl přemístěný záchodek, ale ona na něj odmítla chodit, protože byl moc blízko vchodových dveří a za nimi se občas vyskytovali venkovní kočky a ona to cítila a bála se tam jít, takže kočku může rozhodit kdeco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
27.7.12 00:04

Ahoj, jestli nejsou kočky vykleštěné-vykastrované tak veterinu určitě zkus, hodně to pomáhá..Jinak já mám momentálně doma tři kočky a čůrání jsem je odnaučila octem, který jsem špléchala na loužičky a pak jim tam strčila čumák..I když to asi na boty těžko, ty bych je schovávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.7.12 08:30

@CokeLady Chcaní na boty se vyřešilo situací (přestal být zřejmě důvod mě mstít :mrgreen: ), chcaní na synovo lehátko se vyřešilo tím, že jsme oak už nekoupali každý den, navíc koupelnu důsledně zavírali.
Pokud vám čurá pod postel, do skříně a na boty, tak absolutně eliminovat možnost, takže zavírat ložnici, pečlivě zavírat skříň a boty dávat tak, aby na ně nemohla, jiné řešení zatím nevidím.
Ale kocour teda mníkal, když ho boleli ty močové cesty, tak jestli fakt není problém tam. Ideální by bylo odchytit moč, já to dělala polévkovou lžící, jsem se nenápadně připlížila ke kocourovi, když šel na záchod a strčila ji pod něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí