Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
naše malá má 6 měsíců a vozíme ji v sedačce 0-18kg. zatím jezdí samozřejmě proti směru jízdy a ta sedačka je tak polohovatelná, že teď je jako ve vajíčku. proti směru jízdy jí necháme počítám hodně dlouho, přijde mi to bezpečnější, když spinká a muselo by se prudčeji zabrzdit.
mimi by melo sedet samo,,
nasemu brouckovi jsme koupili tu vetsi 9 - 25 kg ,, krasne polohovatelnou az do skoro lehu Casualplay testovana jak na predni narazy tak samozrejme bocnice,, mel 6 a pul mesice ,,, vazil v pul roce 10 kg,, a kdyz tam sedel hlavicka chranena byla,,
meli jsme stejny problem s nozickami a vubec byl to obrik,, vem si mimi do obchodu a urco vam vyberou a pomuzou primo vyzkousite s mrnouskem
ale verim ( i kdyz jsem prispevky necetla ) ze uz ti tu nekdo radil ![]()
pak napis co jsi koupila ![]()
Tak se jdu podívat na ty vaše sedačky. ![]()
chuanitka píše:
Jo takDcera jezdila ve vajíčku až do 14 měsíců a nevadilo jí to
Nožky skrčila, opřela o sedadlo (opěradlo v autě) a v pohodě
Nezapomeň, že oni jsou gumoví a nemají zkrácené šlachy jako my dospělí.
To je fakt, ale dřív jezdil autem rád a teď už nic moc. Tak se chci ujistit, že když pojedeme někam kousek dál, že to nebude katastrofa.
No, nevim ale, nakolik ti v problemu „nebavi ho auto“ zmena sedacky pomuze, a jestli to nebude jen na chvili… Mame dve decka, a do urciteho veku cestovani naprosta pohoda, ale kolem 8-9m se to zmenilo a se sedackou to nic spolecneho nemelo, zkratka je to prestalo bavit…
Ale my sme hodne cestovaci, aspon jednou mesicne morava praha a zpet, do toho praha pribram, praha ceska lipa… proste tech cest a delsich je vic… kdyz to clovek planuje casove tak, ze aspon to mladsi spinka, tak se to da
… tohle pisu jako utechu, ze se to da, i kdyz deti nejsou z cestovani nijak odvazani…
Já to přikládám tomu nepohodlí v sedačce, ale taky to může být tisíc dalších věcí, jako třeba vedro v autě, víc vyvádí u oblíkání, a pak je to setrvačnost… Každopádně už je mi ho v tom vajíčku líto. ![]()
Grace píše:
Já to přikládám tomu nepohodlí v sedačce, ale taky to může být tisíc dalších věcí, jako třeba vedro v autě, víc vyvádí u oblíkání, a pak je to setrvačnost… Každopádně už je mi ho v tom vajíčku líto.
Možná se tam nudí, jak to bylo u nás ![]()
No u nas je to nuda kazdopadne, uz nejakou dobu premejslim o kapsarich do auta, mate s tim nekdo zkusenost??
Grace píše:
Já to přikládám tomu nepohodlí v sedačce, ale taky to může být tisíc dalších věcí, jako třeba vedro v autě, víc vyvádí u oblíkání, a pak je to setrvačnost… Každopádně už je mi ho v tom vajíčku líto.
Ono to nemusí být ve větší sedačce o moc lepší, zase tam bude malé mimi utopené a nic neuvidí
. Dokud Ondra neviděl pořádně ven, tak mi v autě vydržel tak 10min v klidu (dokud ho braly hračky) a pak řev až do cílové stanice, zlomilo se to až okolo roku a půl, když začal koukat ven, protože dorostl. My jsme přecházeli do větší sedačky v 10- ti měsících (přečuhovala hlava, nohy čouhaly podstatně dříve, ale to mě bylo jedno, skrčil si je).
Přesně tak - podmínky 9 měsíců, 9 kg a samo umět sedět…takže nám chybí už jen těch 9 kg
, ale malá se už do sedačky skoro nevleze, je hrozně dlouhá, nic nevidí a nebaví jí to
![]()