Vadí mi půjčovat miminko

Anonymní
4.4.11 14:46

vadí mi půjčovat mimi

Ahojky mám docela problém. Vadí mi půjčovat miminko. A to i v rodině. Prostě když chce někdo vozit, tak z toho moc nadšená nejsem. Nevím proč, můžu si přece odpočinout, ale nevim, nějak mi to vadí. Mamča pořád chce, abych tam jezdila, ale mě se nechce. Navíc mám problém s tím, půjčit ho mamině, protože když jsme ho přivezli z porodnice a mamča ho chovala, tak se jí začal na ruce vrtět a mamča to nezvládla a musela ho rychle položit na sedačku a já když jsem viděla, tak mu padá ta hlavička, tak jsem byla na mrtvici. To třeba tchýně ho držet umí, ale zase má pořád připomínky, že je málo oblečený, že mu bude zima (včera bylo 25 stupňů a ona by ho nejradši navlíkla do zimní kombinézy). Navíc moje malá 5letá neteřinka ho chtěla pochovat, tak jsem jí ho dala a seděla jsem u ní a přidržovala ho. Měla strašnou radost, ale držela ho asi 20 vteřin, přišla tchýně a vzala jí ho, protože ho prostě chtěla chovat. A nejvíc ze všeho mě štve, jelikož bydlíme na vesnici a většina příbuzenstva je z nedalekého města, že pokud chce vždycky někdo vozit, tak mi napíšou sms: „přijeď, chceme vozit“ tak už jsem si postavila hlavu, že pokud chce někdo vozit, ať si přijede a vozit budou tady. Oni si myslí, že písknou a já se přetrhnu ne? Nevim no, asi bych měla být ráda, že mají o malého zájem, ale prostě jsem s ním radši sama, ať už doma nebo venku, nebo když si chci odpočinout, tak s ním jede přítel...............fakt nevim, děsim se toho, až ho bude chtít někdo přes noc. Jo a ještě co se týče mluvení. Říkala jsem, že teď beru, že je ještě miminko, ale od půl roka jsem všem rázně řekla, že na něj nebudou šišlat. Švagrový klukovi je pět let a neumí pořádně mluvit, protože oni mu rozumí a tak ho neopravujou. A když jsem řekla, že nechci aby se na něj šišlao, tak mi mamča řekla, že to bude dělat, až já u toho nebudu. No tak jsem jí řekla, že jestli to hodlá dělat, tak jí ho prostě nebudu dávat. Jsem fakt tak zlá, když mám takovýhle názory?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
4.4.11 14:54

Upřímně - pokud po nich žádné vození a hlídání nechceš, tak se na ně prostě vy*er..myslím, že v hlavě to máš srovnané a bohužel se s nimi nyní neschodneš..nepitvej zda je to tvou přecitlivělostí nebo jejich „jiným“ přistupem - prostě se na to ted necítíš, takže to utni a budeš mít klid.

Možná po nějakém čase dojdeš do nálady, kdy ti tolik věcí a tolik lidí vadit nebude a přirozeně se to vyvrbí k vaší spokojenosti..Ted to nech konovi a užívej si své mimi a řid se svým rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.11 14:55

Ahoj. Jdu tě podpořit. Taky s tím bojuju (s půjčováním i s tím, že někteří nerespektují, jak já chci dítě vychovávat).

Anežku jsem přes noc „půjčila“ našim až vloni v létě. Bylo v tom teda i něco víc než jen moje úzkosti. A půjčila jsem hlavně proto, že jsem věděla, jak moc to Anežka chce a že jsem ji nechtěla připravit o prázdniny u babičky.

Příspěvek upraven 04.04.11 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
4.4.11 14:55

ahoj,příjde mi že to píšeš podle mě.Ale já mam synka už 15ti měsíčního.Naši taky měli o malýho zájem ale jen kyž jsem jim ho přivezla ukázat jako cvičenou opici ale sami za nim nejezdí.Taky nesnášim šišlání.Manželův syn (7let) neumí mluvit a ani se nechce snažit.Všichni mu rozumí a jen já ho neustále napomínam.Nechci aby takhle dopadl můj syn tak jsem taky zakázala šišlání a všelijaké pitvoření. :zed:
Nejsi zlá a hlavně je to tvé dítě a vychváváš ho ty ne jiní. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
4.4.11 14:57

my na kluky nesislame, nejak nam to nejde z pusy .), u ostatnich mi to vadi, včera tchýně oslovovala malého ty pjdelko moje kjášná Alexoušku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
4.4.11 15:00

Svým způsobem tě chápu. Máma ještě nejsem, ale umím si představit, jak to všechno bereš a chápu tě. Myslím si, že asi budu zažívat něco podobného. Např.už teď vím, že pro mě asi bude velký problém půjčit naše dítě tchánovi, protože už z určitých jeho zkušeností a zážitků z hlídání s dětma vím, jak to pak dopadá :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272

Ahojky,
neboj, nejsi sama, já jsem měla ze začátku to samé, vadilo mi i když jsme šli na procházku a kočár vezl někdo jiný, než já :-D Počkej, až trochu povyroste a budeš ráda, že si ho někdo chvilku půjčí a ty si dáš nohy na stůl a kafe, nebo třeba v klidu bez odbíhání něco doma uklidíš. Ale ať si přijedou, to s tebou souhlasím! Přes noc ho dát hlídat si teda taky ještě neumím představit :oops: , malému je rok a kojíme a kojíme a já už vidím, že hned tak neodstavíme… to bude teprve mazec 8-o
To šišlání mi taky vadí, takže bych si stála za svým, nejsi zlá, chceš být jen nejlepší máma. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
jizvíková píše:
my na kluky nesislame, nejak nam to nejde z pusy .), u ostatnich mi to vadi, včera tchýně oslovovala malého ty pjdelko moje kjášná Alexoušku :poblion:
:zed: :zed: 8-o jéje to by se mi asi kudla v kapse otvírala :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
4.4.11 15:05

Tady bude asi taky problém, jak to těm ostatním normálně podat a vysvětlit a nebýt za tu nejhorší… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.11 15:13
Flooa píše:
Tady bude asi taky problém, jak to těm ostatním normálně podat a vysvětlit a nebýt za tu nejhorší… :-?

no právě, aby si neříkali: hele porodila dítě a myslí si teď o sobě, že je mistryně světa a že všechno zvládne sama.
O to nejde, jen prostě malému jsou necelé dva měsíce a já jsem prostě ráda co nejvíc s ním. Chápu, že jsou z něj všichni odvaření, to já jsem taky :lol: ale zase už mají několik vnoučat, tak si to prožili už několikrát. Já jako máma to prožívám poprvé. Nechci jim upírat právo ho vídat, jsou to jeho babičky, ale nic se nemá přehánět. A nejvíc jsem alergická na takové ty rady: A ty neděláš tohle a tohle? To se má dělat takhle a takhle.
A těžko jim vysvětlovat, že já si to chci prostě udělat po svém

• Citovat
  • Upravit
5173
4.4.11 15:14
jizvíková píše:
my na kluky nesislame, nejak nam to nejde z pusy .), u ostatnich mi to vadi, včera tchýně oslovovala malého ty pjdelko moje kjášná Alexoušku :poblion:

jéé už se zi narodilo mimi..Blahopřeji

Jinak k dotazu já u toho taky nejsem zrovna odvařená,že furt chce někdo vozit u tchýně šílím :zed: ani nepůjčuju a už vůbec nechápu proč bys měla táááhnout kočárek tam a tam aby oni mohli vozit,chtějí vozit ať zvednou prdel a přijedou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.4.11 15:15

Ahoj, je to tvoje miminko a vy jako rodiče nastavujete pravidla :palec:
Nám tchýně jezdila s kočárkem jen párkrát a zásadně chtěla sama, společně to odmítla. Prvních pár měsíců se na nás dokonce zlobila, že jí ho nepůjčíme. Ale mě to nedělalo dobře, nejezdil mi s kočárem nikdo. Jen manžel jezdil od začátku a já v klidu odpočívala, máme stejný názor na vedení miminka/dítěte.
A ještě jako těhule jsme tchýni řekli, ať zapomene na pusinkování na pusu a ruce, tláskání malé slakostmi, olizování lžičky, dudlíku, slintání na kapesník a utírání malé a vyvařování každému vnoučeti samostatné jídlo k obědu, jako to dělá ostatním :pocitac: Taky měla tendence si malou po našem příjezdu vzít a jít s ní jinam, tak jsme chodili za ní a po čase pochopila, že naše dítě = naše pravila. Bez zbytečných hádek, které by určitě byly, kdybychom se snažili vysvětlovat, ona tohle nechápe.
Moje rodina je v tomhle normální, nikdo na nás nikdy nešišlal a malé vozí ovoce sami od sebe.

A k tomu „přijeď, chceme jezdit“ - někdy je to výhoda, protože jsi na procházce s nimi a náš dohled a kdykoli chceš, můžeš se sbalit a jet domů. Kdežto návštěva u tebe často předpokládá, že pojede s kočárem sama a těžko jim řekneš „už jeďtě domu.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.11 15:21
Háta_x píše:A k tomu „přijeď, chceme jezdit“ - někdy je to výhoda, protože jsi na procházce s nimi a náš dohled a kdykoli chceš, můžeš se sbalit a jet domů. Kdežto návštěva u tebe často předpokládá, že pojede s kočárem sama a těžko jim řekneš „už jeďtě domu.“

no tak malý je plně kojený a venku v kočárku vydrží tak max. 3 hodinky, takže i když s ním půjde sama tak dýl s ním stejně venku být nemůže.

• Citovat
  • Upravit
486
4.4.11 15:22

Zakladatelko, tvé názory mi přijdou úplně normální a chápu tě. Měla bys dělat jen to, co ty uznáš za vhodné, protože TY jsi máma a víš nejlíp, co je pro mimi nejlepší.
Co se toho šišlání týká, tak máš úplnou pravdu - na dítě se nešišlá, protože pak se nenaučí mluvit - vlastně naučí, ale mnohem později a navíc bude pěkně zmatené, jak se to a to slovo řekne správně :nevim:
Já mám 2leťáka a teď každým dnem čekáme nový přírustek. Taky by člověk řekl, že mi pomůže, když si malého vezme např. tchyně na celý den a já si aspoň budu moct odpočinout… Ale ne, opak je pravdou. Malého bych na tak dlouhou dobu půjčila jen mým rodičům, protože jen k těm mám absolutní důvěru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
4.4.11 15:24
tetma píše:
jizvíková píše:

jéé už se zi narodilo mimi..Blahopřeji

Jinak k dotazu já u toho taky nejsem zrovna odvařená,že furt chce někdo vozit u tchýně šílím :zed: ani nepůjčuju a už vůbec nechápu proč bys měla táááhnout kočárek tam a tam aby oni mohli vozit,chtějí vozit ať zvednou prdel a přijedou

Přesně tak, chtějí vás vidět, tak at se uráčí přijet. To by mě teda taky vytáčelo a bude. Snad ze mě nebude protivná můra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí