Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hinata Jak si pomoct? Taky jsem z toho měla strach. Bylo to naše první mimčo. A víš co? Až porodíš a mimi tu bude s vámi uvědomíš si že je vlastně Vaše, ale ne všech ale jen vás dvou a že jen vy dva máte právo rozhodovat o tom co, jak a kdy se bude dít. Nebudeš chtít půjčit? No tak prostě nepůjčíš a nikdo nemůže říct ani slovo a víš proč??? Protože bude jen a jen vaše
![]()
Holky mám to úplně stejně…je to pro mě něco příšernýho. Teď řeším problém, že čekáme druhé a já nevím jak se vyrovnám s pobytem v porodnici…
Malé je teprve rok a nikdy jsem jí nikomu nepůjčila…je to pro mě prostě nepředstavitelný a teď se strašně nervuju tím, co budu dělat až budu muset být v porodnici ![]()
@Máca9312 Asi bys měla malou zvykat, že je chvíli třeba s babičkou bez tebe. Bude to pro ni pak snadnější, až budeš v porodnici. Já jsem teda už babička, ale když jsem měla dcer malinké, nějak by mě nenapadlo upírat babičce procházku s kočárkem. Beztak to bylo vždycky jen na chvíli mezi krmením. Z čeho máte strach, když se půjde babička projít a poveze kočárek? Na tom přece vůbec nic není. Mně by to bylo hodně líto, kdybych o tuhle radost jako babička přišla.
Nepsla jsem upirat, to nikdy, ale nerada pujcuji uplne malinke mimi a ani nebylo kdy a proc a nevidim v tom nic spatneho…na hlidani a tak je casu dost, navic u nas nikdo ani nemel zajem
kdyz ja jsem mela deti tak maminka mela taky malou takze nechtela delat babicku..
ziji co je a neresim co neni ![]()
Příspěvek upraven 08.10.13 v 21:42
@KackaDoup No když nebyl z jejich strany zájem, to je něco jiného, vnucovat se nemá smysl. Já myslím ty případy, kdy by babička chtěla povozit a snacha nebo dcera to nedovolí. Ono pro vás je to ještě vzdálené, ale s největší pravděpodobností taky budete jednou babičky. A samy uvidíte, jak se budete na vnoučátko těšit.
@Denisa56 píše:
@KackaDoup No když nebyl z jejich strany zájem, to je něco jiného, vnucovat se nemá smysl. Já myslím ty případy, kdy by babička chtěla povozit a snacha nebo dcera to nedovolí. Ono pro vás je to ještě vzdálené, ale s největší pravděpodobností taky budete jednou babičky. A samy uvidíte, jak se budete na vnoučátko těšit.
Budu respektovat jeho maminku, ja proste uplne miminko pujcovala nerada
a az tak od desiti mesicu uz klidne a v pohode ![]()
@KackaDoup No tak jasně, že ji asi budeš respektovat, ale líto ti to bude, to mi věř.
@Denisa56 píše:
@KackaDoup No tak jasně, že ji asi budeš respektovat, ale líto ti to bude, to mi věř.
jak uz tady nekdo psal, to ze budu babicka me nedava zadna prava…dite je maminky a tatinka a oni si rozhodnou jak to bude, ja nemela s mamou temer zadny vztah..a ona razila nebudu ti pomahat, zivot je tezky musis sama a ja jsem ji za to vdecna.. je ze me silna zena, ktera vydrzela hodne..Neresim to, az to nastane tak se uvidi, s dcerou mam pekny vztah, takze to bude urcite v pohode..ale jedno vim jiste vozit dite ji nebudu, bydlime totiz od sebe 500 km
ale urcite me ho obcas priveze ukazat ![]()
@KackaDoup Tak mě by nenapadlo o tom uvažovat z pozice - jsem babička, mám nějaká práva - já to beru z té normální, lidské, citové stránky. A být silná žena, která vydržela hodně (to já jsem taky) přece neznamená, že člověk v sobě nemá žádné city a pocity ke svým nejbližším, což vnoučata rozhodně jsou.
@Denisa56 píše:
@KackaDoup Tak mě by nenapadlo o tom uvažovat z pozice - jsem babička, mám nějaká práva - já to beru z té normální, lidské, citové stránky. A být silná žena, která vydržela hodně (to já jsem taky) přece neznamená, že člověk v sobě nemá žádné city a pocity ke svým nejbližším, což vnoučata rozhodně jsou.
tak to taky ani nebylo mineno
a to by ses divila jake jsou nektere babicky a jak si vynucuji sva jakoze prava..
taky nikdy nevidime tu danou vec presne, nevime jaka je ta babicka nebo tchyne, vy jste urcite uzasn babicka, ale ne kazda je takova, nektera dokaze pekne lezt na nervy..poucuje radi, a to je pak opravdu lepsi si vse delat sama…me tak vynervovala treba tchyne kdyz jsm emela mimino ze jsme dokazala radeji delat ze nejsme doma…
Příspěvek upraven 08.10.13 v 22:13
@KackaDoup S tím souhlasím, přiznávám, že mi moje tchyně taky lezla na nervy. Ale kočárek jsem jí ven klidně nachystala, ona se šla projít a já si doma udělala v klidu co jsem s miminkem nestíhala. No, je fakt, že to těžko člověk může posoudit, každý je jiný. Já sama za sebe jsem ráda, že to máme s dcerou v pohodě a já si vnučku od malička užívám.
@Denisa56 píše:
@KackaDoup S tím souhlasím, přiznávám, že mi moje tchyně taky lezla na nervy. Ale kočárek jsem jí ven klidně nachystala, ona se šla projít a já si doma udělala v klidu co jsem s miminkem nestíhala. No, je fakt, že to těžko člověk může posoudit, každý je jiný. Já sama za sebe jsem ráda, že to máme s dcerou v pohodě a já si vnučku od malička užívám.
Náš malej má už 2 roky… a porad to ve mě vře… mám tohle s tchýní taky…
nechci jí odpírat hlídání, nebo dříve vození kočárku…ale vyloženě mě s*ala, kdyz si vzala kočár, že pujde jezdit a sla ke svojí máti dom, tam ho táhali jak kočka koťata…(to bylo u nás na vsi) a kdyz jsme jeli k nim do města, tak by zase navštěvovala svoje kamarádky… jednom mi to stačilo, kdyz si ho vzala ven a my jsme sli s chlapem jinej okruh se projít a viděla jsem jak rozepínala kočár a fuska, v mrazu a ukazovaa kamarádce jaký má dupačky!!! to ve me ve doteĎ… zkratka jí neverím.. je podlá… za mýmy zády namáčela dudlík do medu a cukru, krmí ho oplatkama a lízátkama a čokoládou…, náš malej je nejedlík, tak aspon at se nají toho sladkýho…a toho by bylo na 10 A4. Raději se nebudu rozčilovat…
Takový přístup mám k půjčování dítěte! Taky by ho chtěla na noc…Naštěstí už má trochu rozumu a ekne že tam spat nebude ![]()
Jeste bych dodala, ze duvera zadna, babicky stara skola, nikdy nekojily, takze by diteti strkali velmi brzy kde co, neverila jsem ani vlastni matce, a soucastna tchyne? ta dala do flasky manzelovi gulas ve dvou mesicich pry smutne koukal…za me zadeji vse sama
,ale jak rikam nikdo ani nemel nejak zajem
ja jsem si rada vychutnavla deti sve sama