Spánek v menopauze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.1.26 10:03

spánek v menopauze

Jsem druhý rok v přechodu, poslední noci večer ihned usnu, ale kolem půlnoci se vzbudím a usínám kolem 2.00 i 3.00 ranní hodině, vstávám lehce po 5.00 hodině, přes den jsem fakt unavená, pomohlo Vám něco na lepší spánek v tomto pro mě nelehkém období? díky za cenné rady…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.1.26 10:30
@Anonymní píše: Více

Já jsem rok a půl po odstranění vaječníků.
Já teda měla se spánkem problémy už před tím, takže beru Trittico, jinak bych nespala asi vůbec :mrgreen:. Tahle usínám víceméně bez problémů cca v 11, ale minimálně jednou se za noc budím, to pak trvá tak půl hodiny než znovu usnu. Budím se okolo 5, půl 6.
Já mám teda výhodu, že se necítím nijak unavená a ten spánek mi takhle víceméně stačí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.26 10:49

Tak to jsem zvědavá, jestli někdo něco poradí…

Mám to stejně s tím rozdílem, že večer usnu taky prakticky hned, ale klidně okolo 1 ráno mám „bdělé okno“ klidně dvě hodiny s tím, že vstávám v 4.15 :roll:…což je fakt super :zed:
A to ještě v přechodu nejsem, ale blížím se :lol:

• Citovat
  • Upravit
6626
19.1.26 11:08

Hořčík a melatonin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
19.1.26 11:11

Jakou mas spankovou hygienu? Pohyb na cerstvem vzduchu, strava, stres, displeje vecer? A ten horcik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
19.1.26 14:03

Divine, později livial. magnézium, melatonin, tryptofan, cbn + cbd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.26 15:01

Taky se trapim. Je mi 57 a nemam zadne jine obtize stran menopauzy. Nekdy spim celou noc. Nekdy neusnu vubec, az treba ve 2 rano se mi to podari a vstavam v tydnu kazdy den v 5.30. V praci pak zvladam tezko. Nekdy zsnu, ale treba za hodinu jsem uz vzhuru a cumakuju nekolik hodin. Cca 1-2× tydne mam se spankem problem. Temer vzdy z nedele na pondeli. Jim magnesium, piju caj na spanek a nervy, snazim se dodrzovat spankovou hygienu, pohyb mam.. beru asi 2 mesice vecer cbd kapky, ale efekt moc nevidim. Hormonum jsem se chtela vyhnout, ale je mozne, ze pro ne pujdu :(

• Citovat
  • Upravit
1247
19.1.26 15:22
@Anonymní píše: Více

můžeš zkusit červený jetel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
2.4.26 14:35

Tohle noční buzení je v přechodu strašně častý. Tělo si dělá co chce a spánek jde úplně do háje. Mně v tomhle pomohlo pořídit si hlavnější přikrývku. Já mám takovou chladící deku, která je dělaná přesně na to noční přehřívání a pocení. Mám ji od HeviSleep. Není to taková ta těžká dusivá peřina, spíš lehká, dýchá a příjemně chladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24564
2.4.26 14:54

V menopauze jsem úplně přestala spát, tak beru dlouhodobě Trittico a ok. Melatonin ani žádné podobné volně prodejné přípravky nezabíraly ani trochu.

Příspěvek upraven 02.04.26 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.26 15:00

Melatonin. Já teda usnu i bez něj, ale nejdřív po 1,5 hod. Ale pak už spím. Beru tedy Ladybon. Před tím jsem to spaní měla strašně rozbité.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.26 17:45

Jediné, co mi pomohlo na spánek po chirurgické menopauze byl utrogestan, tedy bioidentický mikronizovaný progesteron, a to nemám ani dělohu, takže fakticky progesteron pro ochranu endometria nepotřebuji, ale bohužel bez něj jsem prakticky vůbec neusnula, žádné jiné volně dostupné přípravky nefungovaly, před operací jsem měla spánek výbornej, bylo to strašné období, plánuji to brát do konce života, teď už spím zase jako miminko :palec:

• Citovat
  • Upravit
229
18.4.26 16:32

Já se i strašně potila, byla jsem úplně hotová.. jediné co mě pomohlo byl doplněk sarapis soja, který mi doporučila gynekoložka, má i přírodní složení. :) Já to objednávám na vegall, skrze jejich věrností program a body, které pak mohu využít a mám to zdarma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí