Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mojí mamce(50l), zjistily ve spánkové laboratoři apone 3st.
Bude prý teď týden docházet do nemocnice kvůli kyslíkové masce a pak ji dostane i na doma na noc.
Máte někdo nějaké zkušenosti? Prý může i kvůli tomu do invalidního důchodu. Díky moc
Zkušenost nemám, ale určitě si jí hrozně moc uleví. Nebude tak unavená, měl by se jí upravit i tlak. Je dobře, že to řeší. ID nevím, ale měla by na tom být s maskou výrazně lépe.
Manzel ma apnoe, masku ma uz pres dva roky, neni to kyslikova maska, v podstate reguluje spis tlak vzduchu a uvolnuje tim dychaci cesty. Musel si na to zvyknout, ale pomaha mu to neuveritelne, ze je na invalidko pochybuju..nevidim duvod, proc by melo
, kdyz tu masku pouzivat bude, tak se ji hodne zdravotnich problemu vyresi, a kdyz ji pouzivat nebude, tak to poznaji, jelikoz ten pristroj masky uchovava data a manzelovi to 1 - 2× za rok kontroluji
@Melodie91 píše:
Manzel ma apnoe, masku ma uz pres dva roky, neni to kyslikova maska, v podstate reguluje spis tlak vzduchu a uvolnuje tim dychaci cesty. Musel si na to zvyknout, ale pomaha mu to neuveritelne, ze je na invalidko pochybuju..nevidim duvod, proc by melo, kdyz tu masku pouzivat bude, tak se ji hodne zdravotnich problemu vyresi, a kdyz ji pouzivat nebude, tak to poznaji, jelikoz ten pristroj masky uchovava data a manzelovi to 1 - 2× za rok kontroluji
Díky za info. No něco jsme vyčetli na internetu, že to jde ten ID ale samozřejmě na něj jít nechce. Jen jsem se ptala spíše ze zvedavosti
@Anonymní píše:
Díky za info. No něco jsme vyčetli na internetu, že to jde ten ID ale samozřejmě na něj jít nechce. Jen jsem se ptala spíše ze zvedavosti
No ja si to prave neumim predstavit, protoze manzelovi vlastne ted nic neni
, ale pred maskou to byl des, predevsim psychicky…uz se dostaval do deprese, byl jak zombie..hruza..
@Petula306 píše:
Můj chrápe jako ďas a tohle kategoricky odmítá.
A má apnoe? Chrápání jako takové nevadí.
Dobrý den,
Mojí mamce(50l), zjistily ve spánkové laboratoři apone 3st.
Bude prý teď týden docházet do nemocnice kvůli kyslíkové masce a pak ji dostane i na doma na noc.
Máte někdo nějaké zkušenosti? Prý může i kvůli tomu do invalidního důchodu. Díky moc