Špatná pracovní smlouva?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na úřadu práce je právník, který by měl bezplatně poradit. Mám za to, že na smlouvě není nic špatného, zaměstnavatel se takto kryje, aby nemusel v době návratu jednoho pracovníka mít zaměstnance 2. Obvykle se toto dělá u žen odcházejících na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to běžné a takové smlouvy dávají i ve státních institucích, takže předpokládám, že je to dle zákona.
Je to třeba z důvodu zástupu při nemoci(nikdo neví, zda bude nemoc trvat půl roku nebo i déle) nebo při zástupu za rodičovskou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Je. Je určeno, na jakou jakou dobu se pracovní poměr sjednává. Je to určeno konkrétně: Po dobu pracovní neschopnosti konkrétní pracovnice. Nemusí to být určeno kalendářním datem ve tvaru DD.MM.RRRR.
Ahoj všem, zkouším, zda by mi tu byl někdo schopný poradit. Před rokem a půl jsem nastoupila do zaměstnání, na dobu určitou, dostala jsem pracovní smlouvu ve které se sjednává- pracovní poměr trvající po dobu nepřítomnosti pracovníka XY. Jde mi o to, že jsem si myslela že v pracovní smlouvě by měl být konkrétní údaj, vzhledem k tomu, že vpodstatě nevím, kdy mi pracovní smlouva skončí? je taková smlouva platná? prosím anonymně, nerada bych aby mě tu někdo z vedení či kolegů poznal. Děkuji.
Cituji Z https://www.novinky.cz/…a-nemoc.html :
Pracovní poměr tak může končit buď sjednaným pevným datem (např. 30. 6. 2012), vykonáním určitých prací, nebo jinou skutečností (např. návratem jiného zaměstnance z mateřské nebo rodičovské dovolené)… a já do té závorky dodávám - nebo z pracovní neschopnosti.
Manželka to tak měla taky. A dopadlo to tak, že ta pracovnice, za kterou zaskakovala, ukončila pracovní neschopnost přechodem na trvalou invaliditu (a posléze zemřela), zaměstnavatel se to asi nedozvěděl včas nebo co, zkrátka k témuž dni manželce zaměstnavatel neukončil pracovní poměr a dále ji zaměstnával, ukládal úkoly a platil mzdu, takže platí, že má PP na dobu neurčitou ze zákona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, zkouším, zda by mi tu byl někdo schopný poradit. Před rokem a půl jsem nastoupila do zaměstnání, na dobu určitou, dostala jsem pracovní smlouvu ve které se sjednává- pracovní poměr trvající po dobu nepřítomnosti pracovníka XY. Jde mi o to, že jsem si myslela že v pracovní smlouvě by měl být konkrétní údaj, vzhledem k tomu, že vpodstatě nevím, kdy mi pracovní smlouva skončí? je taková smlouva platná? prosím anonymně, nerada bych aby mě tu někdo z vedení či kolegů poznal. Děkuji.