Špatně zvolené jméno

25179
9.9.14 07:50

Špatně zvolené jméno

Milé maminky,

napadla mě zvědavá otázka. Daly jste některá svému dítku jméno, se kterým jste nebyly ztotožněné, cítily jste, že to není to pravé? Z jakého důvodu? A jak jste se s tím vyrovnaly? Je to citlivá věc, můžete i anonymně :kytka:.

Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
9.9.14 07:55

Jo já, byli jsme s přítelem dohodnutí, že já vyberu kluka, on holčičku… narodila se holčička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
9.9.14 07:56

@geilens měli jsme to stejně :mrgreen: ale narodil se kluk, uf :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
9.9.14 07:59

Já se hlásím… měla jsem pocit, že syn by se měl jmenovat Jan (Honzík). Ale toto neprošlo přes mého chlapa a také moje sestra má syna Honzíka. Tak jsem nechtěla, aby se jmenovali stejně.

Nakonec máme Tomáška a za těch necelých 5 měsíců už jsem si na to nakonec zvykla. Ono když to dítě oslovuješ celý den jeho jménem, tak se ti to prostě k němu spojí.

Můžu se zeptat, proč se ptáš? Zda to řešíš do budoucna nebo zpětně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
9.9.14 08:03

Ještě dodám, že jsem proti tomu jménu brojila asi 2 měsíce (navrhla sem dalších 30 a bez úspěchu). Pak jsem si ale řekla proč se stresovat, vyřádím se na druhém :mrgreen: a navíc si nemyslím, že bych měla mít v tomto právo veta - on je rodič stejně jako já (a ještě ke všemu je v 90% případů po mém, tak proč mu to nedopřát)
dceři jsou necelé 3 měsíce a ještě jsem se s tím jménem neztotožnila a nejde mi přes pusu, takže jí oslovuju přezdívkami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
9.9.14 08:11

Taky jsme to tak měli, nevěděli jsme pohlaví a já si byla jistá, že to bude kluk, tak jsem chlapa nechala vybrat holčičí jméno. Nakonec se holka narodila a je to tolik originální Eliška :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.9.14 08:11
@fia80 píše:
Já se hlásím… měla jsem pocit, že syn by se měl jmenovat Jan (Honzík). Ale toto neprošlo přes mého chlapa a také moje sestra má syna Honzíka. Tak jsem nechtěla, aby se jmenovali stejně.

Nakonec máme Tomáška a za těch necelých 5 měsíců už jsem si na to nakonec zvykla. Ono když to dítě oslovuješ celý den jeho jménem, tak se ti to prostě k němu spojí.

Můžu se zeptat, proč se ptáš? Zda to řešíš do budoucna nebo zpětně?

Zpětně. Ale je zvláštní, že já vlastně ani favoritní jméno neměla, ani manžel. Tak jsme prostě dali náhodně jedno z těch, co se mám zdály prima - ale pořád mi k dceři úplně nesedí. Tak se ptám, jestli v tom nejsem sama :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
9.9.14 08:12

My jsme hned věděli, že jméno našeho malého je to pravé.
Známá holčičku přejmenovala nějak v roce, možná později. Každopádně šla za numeroložkou a ta jí řekla, že se stávajícím jménem bude mít holka nešťastný život…tak prostě šli na matriku a jméno jí změnili, okolí a hlavně rodina na to reagovala celkem negativně. Ani se nedivím, protože nové jméno k té holčičce prostě nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
9.9.14 08:13

@michee :mavam: máme stejnou známou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
9.9.14 08:15

@geilens to je možné, svět je malej a takových případů určitě není mnoho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
9.9.14 08:32

Taky se hlásím :D já chtěla pro dceru jiné jméno ale to mi neprošlo přes chlapa a i všichni ostatní říkali že to at nedávám, tak nakonec zvolil tatínek ale už jsem si během toho půl roku co je malá na světě zvykla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.9.14 08:35

@pe-terka
Málem jsem svou holčičku pojmenovala „netradičně“ nebo tak jako to mají teď všichni (Natálie, Elišky,…) a jsem strašně ale strašně moc ráda, že jsem to neudělala a že naše holčička dostala NORMÁLNÍ české hezké obyčejné jméno :* :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
9.9.14 08:36

@geilens @kve-tinka Měli jsme to u prvního taky tak, narodil se kluk :dance: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.9.14 08:38
@michee píše:
My jsme hned věděli, že jméno našeho malého je to pravé.
Známá holčičku přejmenovala nějak v roce, možná později. Každopádně šla za numeroložkou a ta jí řekla, že se stávajícím jménem bude mít holka nešťastný život…tak prostě šli na matriku a jméno jí změnili, okolí a hlavně rodina na to reagovala celkem negativně. Ani se nedivím, protože nové jméno k té holčičce prostě nesedí.

No, jestli se jmenovala Kassandra, tak k tomu ani nebyla potřeba ta numerologie, to je jasné i bez toho, že by neměla šťastný život. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
9.9.14 08:45
@zvědavá borůvka píše:
No, jestli se jmenovala Kassandra, tak k tomu ani nebyla potřeba ta numerologie, to je jasné i bez toho, že by neměla šťastný život. :jazyk:

Nene byla Adélka, teď je Hanička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko