Špatný screening v 1. trimestru

7.9.17 09:09

Špatný screening v 1. trimestru

Ahoj, včera jsem byla na prvním screeningu, jsem momentálně 14+2 podle PM a vyšly mi špatně hodnoty papp-a 0,091 MoM, doktor říkal, že je to podezřele málo a posílá mě na genetickou konzultaci. Prosím je tu někdo, kdo měl AŽ TAKHLE NÍZKÉ výsledky? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kalbe
7.9.17 09:36

@Veru.cihak já mela spatne výsledky dvakrát ( mela jsem zvysene hormony ) a musela jsem na odběr DNA krve zda mimi není nemocne a sepisovali jsme rodokmen nemocí, výsledky vyšli ale v pořádku, sestřička říkala že ten test se bere jako celek a když je jedna část v pořádku a druha třeba zvysená tak to nemusí nic znamenat, hlavně se nestresuj, papkej kyselinu listovou a věř ze to bude v pořádku

• Citovat
  • Upravit
7.9.17 10:11

Taky jsem mela hladinu PAP-A v neporadku, nevzpominam si, zda hodnoty byly prilis vysoke nebo nizke. Dr. mi rikal, ze to muze souviset se spatnou funkci placenty nebo nejakym syndromem, ale zdalo se mu to malo pravdepodobne. I tak jsem sla radeji na neinvazivni gen. test a vse bylo v poradku. Je dobre tomu venovat pozornost, ale nemusi to vubec nic znamenat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
7.9.17 11:20

Taky jsem to mela nizke a sla jsem na plodovku.. bylo to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.17 21:29

Moc děkuji za vlídna slova, jsem na nervy. Zapomněla jsem ještě zmínit, že se doktorovi nepodařila najít nosní kustka :,(. A pravděpodobnost trizomie 21. chromozomu 1:159 :( :,(. Stále doufám, že vše dopadne dobře a nebudu se nervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.17 21:49
@Veru.cihak píše:
Moc děkuji za vlídna slova, jsem na nervy. Zapomněla jsem ještě zmínit, že se doktorovi nepodařila najít nosní kustka :,(. A pravděpodobnost trizomie 21. chromozomu 1:159 :( :,(. Stále doufám, že vše dopadne dobře a nebudu se nervovat.

Chapu Te. Vem ted rozum do hrsti. Mas nekolik moznosti: jit na amniocentezu nebo odber chor. klku s mirnym rizikem potratu, priplatit si za neinvazivni Prenascan/Harmony apod. nebo jit na specializovane pracoviste na dalsi UZ. Dulezite v rozhodovani take je, zda by sis dite s DS nechala. Pokud ano, amniocentezu bych neriskovala, riziko potratu muze byt vetsi nez riziko DS. To, ze testy vychazeji „blbe“, je bezne. Vetsinou to nic neznamena. Chapu Tvou paniku, zazila jsem ji, ale je dobre si uvedomit, ze zatim nic nevis a asi je neopodstatnena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
7.9.17 21:55

@Veru.cihak Držím moc palečky, aby to dobře dopadlo…švagrová měla u obou dětí špatné výsledky, které se ale poté nepotvrdily a má dvě krásné děti…můj doktor měl 3× špatné výsledky a má také zdravé děti…hlavně se nestresovat, dokud není vše potvrzené a určitě si nech udělat všechny testy, aby jsi byla vklidu…vím, že se to lehce řekne, ale teď je to jedinné, co můžeš udělat pro miminko…hlavně být vklidu. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.11.17 09:20
@Veru.cihak píše:

Jak to dopadlo? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.17 11:09

Děkuji za optání, vše dopadlo dobře!!! :srdce: Byla jsem na krevních testech, odběr plodové vody jsem po dlouhém zavažování odmítla. Teď už se těšíme a už aby tu byla s námi! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.11.17 17:08
@Veru.cihak píše:
Děkuji za optání, vše dopadlo dobře!!! :srdce: Byla jsem na krevních testech, odběr plodové vody jsem po dlouhém zavažování odmítla. Teď už se těšíme a už aby tu byla s námi! :dance:

to jsem moc ráda :kytka: vůbec nechci strašit ale nám naopak dopadl 1.screening úplně celý v pořádku a druhý vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí