Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
A co takhle každý měsíc si odložit třeba 1000 na oblečení? Nevím co sháníš za oblečení konkrétně ale kolikrát třeba v h&m mají krásné střihy trik a né moc drahé, legínované džíny ve všech barvách za 350 Kč..což je taky velmi přijatelné, hodně lidí okolo mě si objednává z wish nebo aliexpresu, s wish zkušenosti nemám ale na aliexprexu seženeš spoustu levných doplňků co se týče po náušnice a někdy jde vychytat i dobré spodní prádlo. Kosmetiku neporádím, záleží jak hodně se chceš malovat, já používám kosmetiku od Rimel, makeup jsem teď velmi omezila, nepoužívám ho skoro už vůbec, ale dávám si horní linky, spodní linky a řasenku, když si dám makeup tak si dám i lehce tvářenku a občas matný lesk nebo nějakou rtěnku..Záleží co máš ráda a co ti sluší…
Asi bych začala tím, že bych nenosila jedno oblečení celý týden. Nevím jak se líčíš nebo nelíčíš, ale základem pro mě je upravené obočí a čistá pleť. Pak můžeš přidat třeba řasenku a lesk na rty a je to. Vlasy hlavně aby nebyly mastné a neměly odrosty. Řasenku pořídíš do 100 Kč, lesk na rty taky, šampon máš předpokládám doma. Žádné extra výdaje to nejsou, snad jen ten šatník, jestli v něm nemáš nic použitelného, tak postupně obnovit.
Tak nejdřív bych začala tím, že bych nenosila týden to samé oblečení.
Neumím si to ani představit, že bych nosila celý týden to samé…
A nevymlouvej se na finance. Finance k tomu, aby jsi vypadala normálně až tak nepotřebuješ.
Základní líčení se dá koupit v drogérce za pár korun a vydrží ti dlouho. Vlasy si taky můžeš upravit sama.
A celkově mi přijde z toho popisku, že jsi spíš líná s tím něco dělat a vymlouváš se na finance…
Oblečení lze pořídit ve slevách. Však nemusíš mít každý měsíc oblečení za 2ku…
@Šmoulice píše:
Tak nejdřív bych začala tím, že bych nenosila týden to samé oblečení.Neumím si to ani představit, že bych nosila celý týden to samé…
A nevymlouvej se na finance. Finance k tomu, aby jsi vypadala normálně až tak nepotřebuješ.
Základní líčení se dá koupit v drogérce za pár korun a vydrží ti dlouho. Vlasy si taky můžeš upravit sama.
A celkově mi přijde z toho popisku, že jsi spíš líná s tím něco dělat a vymlouváš se na finance…Oblečení lze pořídit ve slevách. Však nemusíš mít každý měsíc oblečení za 2ku…
@Anonymní píše:
Ahojte mám problém. Jsem obyčejná mladá prodavačka. jsem štíhlá tmavovlasá modrooká. l,Muj střih vlasů je polodlouhý rozpuštěný, nijak zvlášt neupravený, nežehlim si je mám je sestříhane můj styl oblékání je sportovnější nosim věci třeba týden na soběMám malý přednosti spiše žádné. prsa apod Nejsem žádná modelka
Holky co chodí k nam do prodejny jsou hezky upravéné načesané myslim zákaznice. Lidi okolo mě mi říkají že jsem hrozná svym stylem, celkově musim prý vypadat jako ostatní, trochu o sebe dbát. Moje hygiena je pravidelná, akorat nemám moc hezké oblečení, kosmetiku atd. Nemám moc výdělku abych si mohla vše dovolit
![]()
Poraď te mi př posilejte odkazy jak lépe vypadat v a moc neutratit druh kosmetiky aj rady uvítam děkuji
Sama vidíš, jak jsou oblékané a upravené vaše zákaznice, tak se tím trochu inspiruj.
Začala bych tím oblečením. Nosit to samé oblečení celý týden je dost. Oblečení můžeš hledat v bazarech.
Malovat se není nutný, pokud tedy nevypadáš jak smrtka.
A co se týče vlasů, tak stačí když nejsou mastně a jsou rozčesané. Jestli je nosíš rozpuštěné, tak je potřeba je často pročesávat
Promysli, co bys rada nosila. Inspirovat se muzes kdekoli- u zakaznic, v casopise, na ulici, na figurine.. klidne si schovavej obrazky toho, co se ti libi. Muze to byt treba jeden kus obleceni, nebo se ti na te osobe zalibi „neco“,treba rozevlatost. A zkus se tomu priblizit. Melo by to byt ale to, co se TOBE opravdu libi, ne co se nosi. Nikdo ti do vkusu nema co mluvit.. jestli preferujes sportovni modu, zacni u ni. Nebo treba bys byla radeji trochu elegantnejsi nebo zenstejsi.. casem si vytvoris svuj osobity styl, ktery bude charakteristicky prave pro tebe
Vlasy nemusis mit vyzehlene jen proto, ze to ted ma kazda..treba jsi spis prirozeny typ. Ale pokud se ti libi, kadernice ti urcite ukaze, jak na takovy uces. A jak uz tu holky psaly, usetris nejlip tak, ze si kazdy mesic das stranou prave na obleceni. Ja spoustu veci poridim v beznych retezcich ve slevach, tak to ani nemusi byt buhvijak drahe. A libi se mi web supervizaz.sk,me treba pomohl s „mymi“ barvami. Tak se muzes inspirovat, pokud te oslovi ![]()
@ka2ka píše:
Troll?
Ježiši, proč zase? To je snad v každý druhý diskuzi tohle ![]()
Hele, oblečení se da sehnat v sekaci. Např. Textilehouse ma jednou za 2-3měsíce výprodej a poslední 2 dny je vše za 20kc.
Snad nemáš jen jedno triko a jedny gate a proto to nosis celý týden. Musí to smrdět, ikdyz se denně sprchnes. Aspoň abys měla na každý den jiné triko a o víkendu to vyperes.
Byt čistá je základ. Ostatní se už dopiluje. A doporučuju vzít na nákup někoho s sebou.
@ka2ka píše:
Troll?
To nevadí, já tady třeba docela ráda nachytám inspiraci, jak ušetřit a hezky se oblíkat ![]()
Jinak pro mě jsou třeba inspirativní různý filmy, seriály, co si občas nahrávám. Vždycky si to stopnu, co má ta ženská na sobě a pak už letím do skříně a kombinuju. Teď se mi třeba hrozně líbí styl, co nosí herečky seriálu Sanitka 2, Dagmar Havlová, Jana Kolesárová, Zlata Adamovská. Oni je oblékají, češou a líčí stylisti, tak to má celkem úroveň.
@Anonymní píše:
Ahojte mám problém. Jsem obyčejná mladá prodavačka. jsem štíhlá tmavovlasá modrooká. l,Muj střih vlasů je polodlouhý rozpuštěný, nijak zvlášt neupravený, nežehlim si je mám je sestříhane můj styl oblékání je sportovnější nosim věci třeba týden na soběMám malý přednosti spiše žádné. prsa apod Nejsem žádná modelka
Holky co chodí k nam do prodejny jsou hezky upravéné načesané myslim zákaznice. Lidi okolo mě mi říkají že jsem hrozná svym stylem, celkově musim prý vypadat jako ostatní, trochu o sebe dbát. Moje hygiena je pravidelná, akorat nemám moc hezké oblečení, kosmetiku atd. Nemám moc výdělku abych si mohla vše dovolit
![]()
Poraď te mi př posilejte odkazy jak lépe vypadat v a moc neutratit druh kosmetiky aj rady uvítam děkuji
Tak si vezmi každý den jinou kombinaci oblečení, ono i když si vezmeš každý den jiné tričko, halenku, košili atd tak to vypadá jinak než když tě lidi vídají celý týden v tom stejném. Vyžehli vlasy, namaluj řasy + lesk na rty a uvidíš že se i ty sama budeš cítit lépe. Ono dobře vypadat neznamená že musíš mít hodně peněz, základní kosmetiku koupíš opravdu za pár korun a vydrží ti dlouho. Tak se neboj změny a hurá do toho ![]()
@ka2ka píše:
Troll?
Proč hned troll? Potřebuje poradit, to je něco špatného? Asi má okolo sebe jen lidi co umí kritizovat ale poradit ne, tak napsala sem. ![]()
Pokud hodláš měnit šatník, tak se připrav na to, že je to běh na dlouhou trať. Já měním už dva roky a na tohle roční období mám jedny rifle, jedny šaty, ke křiváku jeden svetr a k softshellce dvě mikiny. U triček, co jsem nosila přes léto, jsem bohužel zjistila, že mi z kalhot vylézají, takže musím nosit trika, co mám na doma, aby mi netáhlo na záda.
K tomu mám hodně nekonfekční postavu, takže sehnat na mě padnoucí kus, to je umění.
Edit: co se týče barev, netuším, které se ke mně hodí, takže se držím černé.
Svetr bílý, šaty vínové.
Příspěvek upraven 06.10.17 v 18:44